4η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπ/κών Ν. Καρδίτσας.

4ο  ενημερωτικό

 

    Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τρίτης, 25-02-14, υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση των συναδέλφων, με πολύ καλό και ενωτικό κλίμα. Από το χώρο της συνέλευσης πέρασαν περίπου 170 συνάδελφοι και μάλιστα η μαζικότητά της κρατήθηκε μέχρι το τέλος. Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Για το θέμα της διαγραφής από μέλος του Συλλόγου, της συναδέλφου Γκερμπεσιώτη Γραμματίας, έγινε εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, για αντισυναδελφική και αυταρχική συμπεριφορά, και μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις μελών, ακολούθησε ψηφοφορία.

Επί των παρόντων της στιγμής εκείνης, ψήφισαν 134 υπέρ της πρότασης του ΔΣ, 7 λευκά και κανένα κατά.

  1. Για το θέμα της αυτοαξιολόγησης και των ομάδων εργασίας του Συλλόγου Διδασκόντων, μέσα σε ένα αλληλοϋποστηρικτικό κλίμα, καταδείχτηκε η διάθεση των συναδέλφων να αντισταθούμε, όλοι μαζί, για να μην καταντήσουμε αυτόχειρες. Τα διλήμματα νομιμότητας ή μη, υποχρεωτικότητας ή μη και όλα όσα σκόπιμα ή με αφέλεια μπαίνουν ως προβληματισμοί, ξέρουμε ότι αντιμετωπίζονται μόνο με το «όλοι μαζί». Οι όποιες γνωμοδοτήσεις, απλά ενισχύουν τη διάθεσή μας να αντιπαλέψουμε, από κοινού, αυτό που σχεδιάζουν για τους μαθητές μας, τα σχολεία μας και τις ζωές μας.

Έτσι, ψηφίστηκε ομόφωνα  και έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΔΣ για την μορφή πρακτικού, εμπλουτισμένο με μια μικρή επιχειρηματολογική παράγραφο, απόρριψης των ομάδων εργασίας, σύμφωνα και με τη θέση της ΔΟΕ, το οποίο πρακτικό σας επισυνάπτουμε.

Τέλος, για κάθε ζήτημα που ανακύπτει, το ΔΣ είναι στην διάθεσή σας και σας καλούμε να μας κρατάτε ενήμερους.

Η επόμενη συνάντησή μας είναι οι προγραμματισμένες απεργίες που έχουν ήδη εξαγγελθεί, μια και η στιγμή απόλυσης συναδέλφων καθηγητών μας χτυπά την πόρτα.

Είναι δυνατόν να μείνεις απαθής συνάδελφε;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.