3η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας

3ο  ενημερωτικό

 

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, 18-02-14, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 1.     Προετοιμασία ΓΣ.

Για το θέμα της πρότασης προς τη ΓΣ για διαγραφή μέλους, θα υπάρχει εισήγηση από το ΔΣ και θα ακολουθήσει κύκλος τοποθετήσεων, με τελική ψηφοφορία.

Για το θέμα της «αυτοαξιολόγησης» θα υπάρχει πρόταση – φόρμα πρακτικού – από την πλευρά του ΔΣ, που θα οριστικοποιηθεί από τη ΓΣ. Θα ακολουθήσει κύκλος συζήτησης για τη συνολική μας στάση από δω και πέρα.

Επειδή θεωρούμε τη συνέλευση της Τρίτης 25-02-14, κομβικής σημασίας, προτρέπουμε τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε την αντίστασή μας και τη στάση μας. Όλοι μαζί μπορούμε.

2.     Παράπονα για Σχολική Σύμβουλο.

Συχνά, γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τη Σχολική Σύμβουλο της 5ης Περιφέρειας Καρδίτσας, όσον αφορά τις επισκέψεις της στα σχολεία και τις παρακολουθήσεις διδασκαλιών. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να επιταθεί ένα φοβικό κλίμα, διαρρηγνύοντας τη βασική σχέση «διδάσκω-συμβουλεύω-βελτιώνω», αποφασίστηκε να συνεξετάσουμε το θέμα (Σύμβουλος- συνάδελφοι- ΔΣ), με επίσκεψη κλιμακίου του ΔΣ σε σχολείο της περιοχής της.

3.     Επισκέψεις Αστυνομίας σε σχολεία.

Για το θέμα, των τελευταίων ημερών, της εμπλοκής της Αστυνομίας σε διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα, με το πρόσχημα της βοήθειας επίλυσης προβλημάτων, δηλώνουμε πως οι εκπαιδευτικές δομές ανήκουν, ακόμα τουλάχιστον, στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Δημόσιας Τάξης. Προτρέπουμε, συνεπώς, τους επικεφαλής των σχολικών μονάδων να μην παρέχουν καμία διευκόλυνση σε τυχόν αυτόκλητη παρουσία αστυνομικών οργάνων στα σχολεία μας.

4.     Συνάντηση με Γονείς.

Αποφασίστηκε να παρθεί πρωτοβουλία από το Σύλλογό μας, για μια συνάντηση με την Ομοσπονδία Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της περιφέρειάς μας, με επίκεντρο τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας  (my school, ευ ζην, «αυτοαξιολόγηση», κλπ.) και την από κοινού αντιμετώπισή τους.

5.     Επίσκεψη κ. Μητσοτάκη.

Αποφασίστηκε να πάρουμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας, καλεσμένου της Νέας Δημοκρατίας! Ο κ. Μητσοτάκης, είναι από τους βασικούς συντελεστές της εξαθλίωσης που βιώνουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αγανάκτηση που εκφράζουν καθημερινά στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Τώρα είναι η δική μας ώρα. Αφήνουμε τον καναπέ και διαμαρτυρόμαστε. Για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια για τις ευθύνες των άλλων…Ραντεβού στην κεντρική πλατεία, Παρασκευή 21-02-14, στις 18.00΄.

6.     Βοήθεια στην Κεφαλονιά.

Επικοινωνήσαμε με τον Σύλλογο της Κεφαλονιάς και εκτός από τις ευχές για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών αλλά και της καθημερινότητάς τους, τους μεταφέραμε τη διάθεσή μας για έμπρακτη συμπαράσταση. Επ’ αυτού θα κυκλοφορήσει ξεχωριστή ανακοίνωση για τους τρόπους, που μετά από συνεννόηση μαζί τους, θα προκρίνουμε ως αποτελεσματικότερους για τις ανάγκες τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Uncategorized. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.