2η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ Εκπ/κών Π.Ε Καρδίτσας.

plastiras.jpg

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, 4-2-14, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1.     Σχετικά με το θέμα της «αυτοαξιολόγησης», η απόφαση του ΔΣ  είναι πως, μετά το πρώτο θετικό βήμα με τη συγκέντρωση των υπογραφών και ενόψει της διαπραγματευτική τους αξιοποίησης από τη ΔΟΕ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθυντές να συνεδριάσουν για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας. Μάλιστα, ομόφωνα αποφασίστηκε, έκτατη Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 25-2-14, στις 18.00΄ στο 5ο Δημοτικό, για να κουβεντιάσουμε επί του θέματος και να σχεδιάσουμε τα επόμενα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς και το ενδεχόμενο ημερίδας. Οι επισκέψεις των μελών του ΔΣ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί, παρά τη θέληση του συλλόγου διδασκόντων, η εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» (πχ. συνεδρίαση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας), να ενημερωθεί ο Σύλλογος  ώστε να παρέμβει με όλους τους πρόσφορους τρόπους.

      Παράλληλα, άμεσα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με Συλλόγους Γονέων και την Ομοσπονδία τους, για να τους ενημερώσουμε και  να βρούμε κοινό βηματισμό  στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων και κυρίως στο επίκαιρο θέμα της βαθμολόγησης – κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, αποφασίστηκε η σύνταξη επιστολής προς τους γονείς των μαθητών μας, που θα πρέπει να φτάσει σε όλες τις οικογένειες, για την ενημέρωση του καθενός χωριστά.

  1.     Σχετικά με το κλίμα έντασης, που δυστυχώς, συνεχίζεται στο 2ο Δημοτικό Καρδίτσας και τις άκαρπες πρωτοβουλίες του ΔΣ του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η παραπομπή της συναδέλφου Διευθύντριας προς τη Γενική Συνέλευση, με το ερώτημα της διαγραφής (σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ.2, του καταστατικού μας).
  2.     Πάρθηκε απόφαση και έχουν δρομολογηθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, για μετακόμιση των γραφείων του Συλλόγου σε χώρο του 10ου Δημοτικού. Όταν ετοιμαστεί ο χώρος, θα υπάρξει ενημέρωση για την λειτουργία των γραφείων στη νέα διεύθυνση.
  3.     Αποφασίστηκε η κοπή της «πίτας» του Συλλόγου και η απονομή των αναμνηστικών, σε συναδέλφους που βγήκαν στη σύνταξη και στα παιδιά εκπαιδευτικών που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν στους Διευθυντές των σχολείων, τα ονόματα των παιδιών τους και την σχολή που πέρασαν, για να ετοιμάσουμε τα αναμνηστικά. Καταληκτική  ημερομηνία συγκέντρωσης των στοιχείων η Παρασκευή 14-2-14.
  4.     Τέλος, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου http://www.sekpekar.gr και η βελτίωσή της, με υπεύθυνους τους: Καπνιά Μαρία και Πάτα Δημήτριο. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να στείλουν κείμενά τους ή άλλο υλικό, ας επικοινωνήσουν μαζί τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.