ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

plastiras.jpg

Καρδίτσα 4-4-2013

ΠΡΟΣ: Τα Μέλη του Συλλόγου μας

Μ.Μ.Ε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το Υπουργείο παιδείας, κάνοντας τροϊκανικούς υπολογισμούς (διαιρώντας το συνολικό αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου με το 25), αλλάζει την οργανικότητα των σχολείων και ζητά εξηγήσεις από τους διευθυντές εκπαίδευσης (μέσα σε δυο μέρες) γιατί οι οργανικές θέσεις των σχολείων τους δεν ακολουθούν τους δικούς τους απαράδεκτους υπολογισμούς.

Η περικοπή των οργανικών θέσεων αποτελεί κομμάτι της πολιτικής που εκπορεύεται από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Στοχεύει στη βίαιη περικοπή εκπαιδευτικών σε βάρος των μορφωτικών και παιδαγωγικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών και είναι απόρροια των δεσμεύσεων που ανέλαβε η τριτοκομματική κυβέρνηση απέναντί τους, για να εξοικονομήσει κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανειακών συμβάσεων στα πλαίσια του μνημονίου. Αυτό αποτελεί κλοπή και μεταφορά του πλούτου των εργαζόμενων Ελλήνων πολιτών στους τοκογλύφους δανειστές.

Καλούμε τον υπουργό Παιδείας (καθηγητή) κ. Αρβανιτόπουλο να αποσύρει τώρα το απαράδεκτο κείμενο.

Ζητάμε από την περιφερειακή Διευθύντρια και τους διευθυντές εκπαίδευσης να πάρουν θέση και να απαντήσουν ότι «η οργανικότητα των σχολείων καθορίζεται με αιτιολογημένες αποφάσεις βάση την κείμενη νομοθεσία και από τις αρμόδιες αρχές της υπηρεσίας».

Τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα  τμήματα του σχολείου μας υπάρχουν στην υπηρεσία».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

Βάιος Κουτής                                                                 Γιάννης Σβάρνας

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *