ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

plastiras.jpg

Ημερομηνία 8-10-2012

Π Ρ Ο Σ

  1. Τα Μέλη του Συλλόγου μας
  2. Μ.Μ.Ε.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Μερικές μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας, το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε αιφνιδιαστικά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση. Με το πρόσχημα της διαβούλευσης μέσω ενός ερωτηματολογίου, προσπαθούν να μας πείσουν για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πώς θα υλοποιηθεί η «αξιολόγηση» στον κλάδο μας.

Το ερωτηματολόγιο, μας ρωτά μεταξύ άλλων εάν επιθυμούμε η αξιολόγησή μας να συνδέεται με την προαγωγή ή τη μισθολογική μας εξέλιξη. Αυτό αποτελεί πρωτοφανή εμπαιγμό για τους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς. Πέρυσι νομοθέτησαν με το μισθολόγιο-φτωχολόγιο τη μισθολογική και βαθμολογική μας καθήλωση και φέτος ξεκινούν «διάλογο»;

Ποιον αλήθεια μπορούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την άποψή μας και για τη βελτίωση της ποιότητας του έργου μας; Καμία ενέργεια μέχρι τώρα δε μαρτυρά ότι βασικό μέλημα των τελευταίων κυβερνήσεων του μνημονίου, είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η προάσπιση του εκπαιδευτικού. Το υπουργείο παιδείας δεν απαντά σε σειρά ερωτημάτων και αυτό δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι αποτελεί το όχημα για τη λήψη νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων (πώς διασφαλίζεται η ανωνυμία όταν απαιτείται μοναδικός κλειδάριθμος; ποιος θα αποδελτιώσει; ποιος θα εγγυηθεί ότι δόθηκαν οι συγκεκριμένες απαντήσεις; ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων; πώς θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα συγκεντρωθεί; θα δεσμεύουν το Υπουργείο οι απαντήσεις; θα τις λάβει απλά υπόψη του; κλπ.)

Πώς μπορούμε να πιστέψουμε αυτούς που οδηγούν  συνεχώς όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και διαλύουν ότι απέμεινε από τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση;

Κανένα στέλεχος της Εκπαίδευσης δεν πρέπει ν’ αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να επιδείξουν αγωνιστική στάση και συναδελφικό ήθος. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή να επιβάλλουν σε συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο.

Φαινόμενα αξιολόγησης, πιέσεις, ή αυθαιρεσίες προς συναδέλφους, πρέπει να καταγγέλλονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος στηρίζει κάθε συνάδελφο και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους, διευθυντές και σχολικούς συμβούλους να μη γίνουν όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου. Σε κάθε σχολείο οι εκπαιδευτικοί κι οι Σύλλογοι διδασκόντων αφού συνεδριάσουν να απορρίψουν την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι  κατηγορηματικά αντίθετο στη  μορφή  αξιολόγησης -χειραγώγησης, που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση και καλεί όλους τους συναδέλφους να μη συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

Λέμε όχι στην αξιολόγηση, κανένας αξιολογητής στην τάξη, ναι στην παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους-ες.

Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *