Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Συλλόγου για τις αποσπάσεις στην περιοχή μας

plastiras.jpg

  Καρδίτσα 25-9-2012

 ΠΡΟΣ

1. Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

    Δ/νση Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης

        Τμήμα Γ΄

2. Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας

3. Βουλευτές περιοχής μας

4. Δ. Σ. της ΔΟΕ

5. Αιρετούς του ΚΥΣΠΕ

6. Ομοσπονδία Γονέων Καρδίτσας

ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, πληροφορήθηκε ότι στην περιοχή  μας υπάρχουν πολλά κενά δασκάλων.   Τα κενά αυτά, που καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα  με εκτίμηση των αιρετών είναι 35. Με το έγγραφο: Α.Π. 3705/24-8-2012 «Πίνακας λειτουργικών κενών Β΄ φάσης αποσπάσεων 2012» προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας,  είναι 16 και με το έγγραφο: Α.Π. 3847/4-9-2012 «Λειτουργικά κενά της Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας», προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας, είναι 23.  

Παρά τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά, στην περιοχή μας και στις τρεις φάσεις των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αποσπάστηκαν πολλοί λίγοι δάσκαλοι που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και αυτοί για ειδικούς λόγους.

Ο μικρός αριθμός αποσπάσεων οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ της Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας από την οποία δε δόθηκαν κενά, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που στην Γ΄ φάση αποσπάσεων, εισηγήθηκε να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αντίθεσή του στις  αποφάσεις αυτές, που είναι εις βάρος της ομαλής λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της έλλειψης δασκάλων, αλλά και εις βάρος των συναδέλφων.

Συναδέλφων δασκάλων, με τρία και με δυο παιδιά, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται  για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους, πολλοί μετακινούνται καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα με κίνδυνο τη ζωής τους για να γυρνάνε στις οικογένειές τους, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, αντιμετωπίζοντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης.

Το Δ.Σ. δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό αυτών των συναδέλφων μέχρι τη δικαίωσή τους.  Καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης, να επανεξετάσουν  το θέμα και να δοθούν αποσπάσεις στην περιοχή μας, ώστε και  σωστή λειτουργία των σχολείων να έχουμε, χωρίς υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και οι συνάδελφοί μας να  αποσπαστούν στον τόπο κατοικίας τους.

 Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *