Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

plastiras.jpg

Ημερομηνία 9-9-2012

Π Ρ Ο Σ

Τα Μέλη του Συλλόγου μας

Έδρες τους

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Τα εξοντωτικά, βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν σταματημό δίνουν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους και οδηγούν στην κατάρρευση της κοινωνίας. Η εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά και στραγγαλίζεται οικονομικά.

H υποχρηματοδότηση οδηγεί τις σχολικές επιτροπές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους.

Η διαρκής περικοπή των μισθών, οδηγεί στην οικονομική εξόντωση τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι εκτός από τους μισθούς φτώχειας των 645 ευρώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι μηδενικοί διορισμοί σε αναντιστοιχία με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (1 διορισμός προς 42 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών), οι ελάχιστες αποσπάσεις στην περιοχή μας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολείων, η αξιολόγηση, η έλλειψη επιμόρφωσης, η ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη, υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τα μεγάλα άλυτα προβλήματα, με τα νέα μέτρα περικοπών και στα πλαίσια των αγωνιστικών δράσεων για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει την παιδεία, αποφάσισε:

  • Συνέντευξη τύπου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, και ώρα 12:00 στα Γραφεία του Συλλόγου.
  • Συμμετοχή στην 24/ωρη απεργία που προκήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Την κρίση για άλλη μια φορά πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Οι έχοντες και κατέχοντες, η πλουτοκρατία, οι τραπεζίτες – τοκογλύφοι, παραμένουν στο απυρόβλητο. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν έχουν θέση ούτε οι απογοητεύσεις ούτε οι διαχωρισμοί. Ο μαζικός αγώνας είναι μονόδρομος.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *