Ενημερωτική συνάντηση -Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας»

Y1VTzkrIreVGQsQUzmBbo-y7_ZqweuUDvdarVjaIR5c=

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  – ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η σχολική βία αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις αφού μπορεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο σχολείο, να προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε μαθητές και έντονο άγχος και να επηρεάσει άμεσα τη διαδικασία της μάθησης. Η χρήση βίας σε όποια μορφή, λεκτική, σωματική, κοινωνική ή ηλεκτρονική μεταξύ μαθητών με σκοπό να απομονώσει ή να προκαλέσει πόνο και αναστάτωση είναι μια πραγματικότητα που εκτός από τους μαθητές, απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλα τα κράτη του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της σχολικής βίας εμφανίζεται και στον τόπο μας με αυξανόμενη συχνότητα και για την αντιμετώπισή και πρόληψή του  ο ρόλος του σχολείου και των γονιών είναι πολύ σημαντικός.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας συνδιοργανώνουν:

α) Ενημερωτική συνάντηση για γονείς μαθητών κάθε ηλικίας την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00-20:00 και, β) Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 09:00-12:30 με θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας».

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Ιωάννα Μπίμπου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καλούμε στις εκδηλώσεις γονείς και εκπαιδευτικούς, για να ενημερωθούν πάνω στο θέμα, αλλά και για να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Παυσίλυπο».

Από

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών και τους Σχολικούς Συμβούλους

Π.Ε. Καρδίτσας

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *