Ενημερωτικό Συλλόγου/4-2-2012

plastiras.jpg

Ημερομηνία 4-2-2012

Π Ρ Ο Σ

Τα Μέλη του Συλλόγου μας

Έδρες τους

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

    Τα αντιλαϊκά – αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό. Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής “κατάργησης” της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

O μικρός αριθμός συμβεβλημένων γιατρών όλων των ειδικοτήτων με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ), σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού, που μετά την ενοποίηση, παρέχουν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους γιατρούς δεν καλύπτεται από τον Οργανισμό και πρέπει ο ασθενής να πληρώσει. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη χορήγηση φαρμάκων, καθώς οι μη συμβεβλημένοι γιατροί, δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας. Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Μέσα στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012:

  • Την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας, ώρα 12:00-14.00, για τη      διευκόλυνση των συναδέλφων να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.
  • Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  και συμβολικής κατάληψης των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στις 12.30΄(Πλαστήρα 62, Καρδίτσα).

Απαιτούμε το αυτονόητο. Δωρεάν ιατρική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους. Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στη στάση και τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

 Θέμα 1ο: « Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου»  

 Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας -και  η οποία υλοποιείται μετά από απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Νοεμβρίου 2011- για την Παρασκευή 17-2-2012, ώρα 6.00 μ.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας (Κουμουνδούρου 108).

Θα συζητηθούν οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, η μείωση των αποδοχών μας από 20% μέχρι 40% με το νέο μισθολόγιο, το νέο βαθμολόγιο-αξιολόγηση, η αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια, η υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. θα γίνουν προτάσεις και θα παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των νέων μέτρων και αυτή τη βάρβαρη πολιτική συλλογικά και αγωνιστικά, για να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Δε μπορούμε και δε δικαιούμαστε να παρακολουθούμε απαθείς. Η συμμετοχή όλων είναι μονόδρομος, για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που ακυρώνει κατακτήσεις γενεών.

     ΘΕΜΑ 2ο :  «Εκδήλωση Συλλόγου»

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παυσίλυπο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα  τιμηθούν  οι  εκπαιδευτικοί  της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης που  συνταξιοδοτήθηκαν  κατά  τη  διάρκεια  του  προηγούμενου  έτους και θα  βραβευθούν τα  παιδιά  των  συναδέλφων  που  πέτυχαν  την  εισαγωγή  τους  σε  Πανεπιστήμια (ΑΕΙ – ΤΕΙ) κατά  τις  εισαγωγικές  εξετάσεις  του  Ιουνίου  2011.

    Για  το  λόγο  αυτό  παρακαλούμε  τους  Διευθυντές  ή  Προϊσταμένους  των  Σχολείων  να  συγκεντρώσουν  τα  στοιχεία  των  επιτυχόντων (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο  γονέα  συναδέλφου, σχολή  επιτυχίας).

   Τα  παραπάνω  στοιχεία  να  αποσταλούν  στα  Γραφεία  του  Συλλόγου  μέχρι  την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 (Email: Sekpekar@otenet.gr, Fax: 2441026074) ή να δοθούν στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

     Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *