Κοινή Αγωνιστική Δράση Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. και ΕΛΜΕ Καρδίτσας

plastiras.jpg

Καρδίτσα 14-2-2011

     Συνάντηση των Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής αγωνιστικής δράσης, ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός και στις επικείμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων στο νομό.

    Κοινή θέση των δύο συνδικάτων είναι, πως οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, έχουν αποκλειστικό στόχο  την εξοικονόμηση χρημάτων και εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τις ίσες ευκαιρίες στους μαθητές, που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας.

    Τα δύο Δ.Σ. εκτιμώντας ότι τα προβλήματα, αναδεικνύονται και μπορούν να επιλυθούν μέσα από κοινή δράση και αγώνες, όλων των φορέων που εμπλέκονται με την εκπαίδευση, αποφάσισαν:

  • Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 17-2-2011, και ώρα 13:00 στα Γραφεία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας (Ηρώων Πολυτεχνείου 3), για την προβολή των θέσεων τους, ενόψει και της 48/ωρης  απεργιακής κινητοποίησης στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.
  • Να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με φορείς του νομού, την Παρασκευή 18-2-2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας (Κουμουνδούρου 108), στην οποία καλούμε τους συναδέλφους Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης να συμμετέχουν.
  • Να γίνει συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Δ/θμιας Εκπ/σης, την Τρίτη           22-2-2011 και ώρα 7:00π.μ., πρώτη ημέρα της απεργίας, στην οποία καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος.

          Η Πρόεδρος                                                                                 Ο Πρόεδρος

του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.                                                    της ΕΛΜΕ

         Σφήκα Αγγελική                                                                          Σβερώνης Ηλίας

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *