Οι υποψηφιότητες για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

96185-photo58

 

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ  Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι υποψηφιότητες για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας πρέπει να υποβληθούν στον Σύλλογό μας, μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να διαβιβάσουν στη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, το αργότερο μέχρι 20/9/2016.

Σας επισυνάπτουμε το ενημερωτικό της ΔΟΕ σε περίπτωση που δεν το έχετε λάβει.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης               Μιχάλης Χριστοφοράκης

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΟΕ

Δημοσιεύθηκε στη Uncategorized, Ανακοινώσεις ΔΟΕ, Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

Κάλεσμα σε απεργία


542265

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την ελληνική κοινωνία, την εκπαίδευση και φυσικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στη δίνη των σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Αυτών των πολιτικών που συνέθλιψαν μισθούς και συντάξεις, εξαφάνισαν το εφάπαξ των υπαλλήλων, φορολήστεψαν και το τελευταίο ευρώ εργαζομένων και συνταξιούχων, διέλυσαν το κράτος πρόνοιας, την υγεία και την περίθαλψη οδηγώντας μας, εν τέλει, στη φτωχοποίηση και την ανεργία. Στα λουκέτα και τις αυτοκτονίες. Στην εκποίηση-ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Στη μετανάστευση των νέων και την πείνα των μικρών μαθητών στα σχολεία. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να μένουμε απαθείς. Οι αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι και οι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς και την κάλυψη των κενών στα σχολεία, οι υπουργικές αποφάσεις για την προσχολική αγωγή, η απαξίωση του Ολοήμερου σχολείου, διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μεγαλόστομες δηλώσεις πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων πως «όλα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά…».

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης Γ.Σ. του κλάδου,  ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να πάρετε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., της ίδιας ημέρας, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γ.Σ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στις 6.30 μ.μ. για το σχεδιασμό – κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα. Καμιά απόλυση αναπληρωτή
  • Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.
  • Μείωση διδακτικής ύλης.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης                                 Μιχάλης Χριστοφοράκης

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 15.09.2016

 

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις Συλλόγου, Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

DSC_0433

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 01.09.2016 διαπιστώθηκε ότι οι τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και χιλιάδες μόνιμους συναδέλφους σε συνεχή κινητικότητα.

Με την τελευταία εγκύκλιό του το Υπουργείο μας ζητά να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε ποιοι συνάδελφοί μας θα μείνουν άνεργοι και ποιοι θα βγουν υπεράριθμοι και θα πάρουν τον δρόμο της περιπλάνησης.

Ο Σύλλογός μας προτείνει στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων στα πρακτικά των συνεδριάσεών τους να αναγράψουν τα εξής: «Θεωρούμε ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας.» Σε περίπτωση που επιβληθεί από τη διοίκηση η ανάθεση ωρών άλλων ειδικοτήτων σε ΠΕ 70, να αναγραφεί στα πρακτικά ότι: «Για την καλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και μέχρι την τοποθέτηση των ανάλογων ειδικοτήτων οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν φύλαξη μαθητών.»

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να αναγραφεί το κείμενο που προτείνει η Δ.Ο.Ε. και σας επισυνάπτουμε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να είστε σε αγωνιστική εγρήγορση για τις δύσκολες μέρες που έρχονται για τον κλάδο μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης                                                   Μιχάλης Χριστοφοράκης

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σχέδιο πρακτικού συλλόγου Διδασκόντων

Δημοσιεύθηκε στη Uncategorized, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 18.05.2016

Για να δείτε το τελευταίο ενημερωτικό του Συλλόγου πατείστε εδώ

Για να κατεβάσετε την υπέυθυνη δήλωση πατείστε εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

Οι νέοι πίνακες συνταξιοδότησης

Οι νέοι πίνακες συνταξιοδότησης με τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ο ειδικός σε θέματα συνταξιοδότησης εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Μπαλάγκας ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου μας. Για να δείτε το αρχείο πατήστε [εδώ]

 

syntaxeis-740x357

Δημοσιεύθηκε στη Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

Παραμυθιάσματα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου το τετράωρο εργαστήρι παραμυθοποιΐας με τίτλο: «παραμυθιάσματα».
Ο μουσικοπαιδαγωγός Βασίλης Αναγνώστου, συγγραφέας των βιβλίων: «Παρέα με τα άστρα στης Μουσικής τα κάστρα», «Και ξαφνικά κάποιος είπε: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;», «Όλα είναι ένα Παιχνίδι» και «Παραμυθιάσματα», μας ταξίδεψε σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι για να βρούμε τα παραμύθια που ήταν κρυμμένα μέσα στα τραγούδια και τα τραγούδια που γεννιούνται μέσα απ’ τα παραμύθια. Είδαμε αγάλματα να χορεύουν, χαρτόνια να ζωντανεύουν και ακούσαμε φωτογραφίες να διηγούνται την ιστορία τους. Μαζί του μάθαμε τεχνικές δραματοποίησης και κάναμε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, συντονισμού, ενθάρρυνσης της δημιουργικότητας, απελευθέρωσης της φαντασίας και ομαδικής δράσης!

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις Συλλόγου, Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό

Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας» πραγματοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση – ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ειδικός στα θέματα αυτά εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Μπαλάγκας. Τη συνδικαλιστική προσέγγιση επί του καίριου αυτού θέματος εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κ. Τσούχλος Θεόδωρος.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο αναψυκτήριο «Παυσίλυπο» του Δήμου Καρδίτσας με την ενεργή συμμετοχή συναδέλφων εκπαιδευτικών.εκδηλωση μπαλαγκας

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις Συλλόγου, Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

filisxaxaΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε., την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 11:00΄π.μ. έως 2:00΄μ.μ., μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που αφορούν τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τις ρυθμίσεις για τα Νηπιαγωγεία και τον ελάχιστο – απαιτούμενο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας στις 12:00΄ το μεσημέρι και στη συνέχεια στις 12:30΄ στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης Μιχάλης Χριστοφοράκης

Δημοσιεύθηκε στη Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 04/04/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Επειδή τα μνημόνια τελειωμό δεν έχουν…

Επειδή τα μέτρα των δις βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις…

Επειδή η τρόικα που λέγεται κουαρτέτο ξαναήρθε…

Μόνη απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου. Για να σταθούμε απέναντι στην εξαθλίωσή μας που επιδιώκουν Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. με νέες αυξήσεις φόρων, νέα μέτρα για ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Για να πάψει πλέον η δήθεν «διαπραγμάτευση».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση για το Ασφαλιστικό σύστημα, από κοινού με την ΕΛΜΕ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί στο Παυσίλυπο το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 10.30΄π.μ. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ένας εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ και ο συνάδελφος και πρώην συνεργάτης της ΔΟΕ Μπαλάγκας Ιωάννης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα προς τον κ. Μπαλάγκα που αφορούν ζητήματα και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου – έχει έρθει στα σχολεία το ενημερωτικό της ΔΟΕ – θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας με θέμα: «Το Σχολείο Που Βιώνουμε – Το Σχολείο Που Οραματιζόμαστε. Κριτική Και Διεκδικήσεις». Σ’ αυτήν την εκδήλωση καλούνται συνάδελφοι από κάθε διθέσιο και πάνω σχολείο της περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο κάθε συνάδελφος που θα συμμετάσχει, μπορεί να καταθέσει προτάσεις στο προεδρείο της εκδήλωσης, οι οποίες θα αποτελούν αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου του. Εφόσον υπάρχουν τέτοιες προτάσεις, θα ήταν χρήσιμο να αποσταλούν και στο mail του Συλλόγου μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2016. Επειδή δεν γνωρίζουμε αν θα δοθεί η σχετική άδεια, σας γνωστοποιούμε την ημερομηνία και με νεώτερο ενημερωτικό θα λάβετε γνώση για τον χρόνο (πρωί ή απόγευμα), τον τόπο και την ημερήσια διάταξη της Γ.Σ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους πως την Τρίτη 5 Απριλίου από 5μμ έως 9μμ θα πραγμα-τοποιηθεί στο 10ο Δημ. Σχολείο Καρδίτσας η εκδήλωση με τον μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Βασίλη Αναγνώστου, με τίτλο «Παραμυθιάσματα». Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον τετράωρο εργαστήρι παραμυθοποιΐας που μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή. Κυρίως οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι προσχολικής και πρωτοσχολικής βαθμίδας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Στέφανος Θεολόγης                                        Μιχάλης Χριστοφοράκης

Δημοσιεύθηκε στη Κύρια Θέματα, Σημαντικά | Σχολιάστε

Συγκρότηση σε σώμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» συνεδρίασε σήμερα 30-03-2016 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Στέφανος Θεολόγης

Γενικός Γραμματέας: Μιχαήλ Χριστοφοράκης

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Παπατσιμούλης

Ταμίας: Αικατερίνη Βαλκάνη

Οργανωτικός Γραμματέας – Υπεύθυνος Τύπου: Βάιος Κουτής

Μέλη: Αναστάσιος Γκαραγκάνης, Σωτήριος Μόκας, Ηλίας Παπασακελλαρίου, Γεώργιος Τσιτσιμπής

Δημοσιεύθηκε στη Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα, Σημαντικά | Σχολιάστε