Αλλάζουμε το κτίριο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ελαιοχρωματισμού των αιθουσών διδασκαλίας που χρησιμοποιεί το σχολείο μας και το παράρτημα του ΕΑΠ στην πόλη μας. Η Διεύθυνση του ΣΔΕ Κομοτηνής και η Υπεύθυνη παραρτήματος του ΕΑΠ κα. Ναβροζίδου Δέσποινα, ευχαριστούν τον Δήμαρχο Κομοτηνή κ. Γκαράνη, τον προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας κ. Κολιδάκη καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής, που πραγματικά …ζωγράφισαν με τη δουλειά τους. Θέλουμε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε την εταιρεία χρωμάτων BENJAMIN MOORE που μας δώρησε τα χρώματα. Όταν η ιδιωτική, ανιδιοτελή, πρωτοβουλία συνεργάζεται με τη Δημοτική αρχή, έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Τέλος αισθανόμαστε, ως Διεύθυνση του ΣΔΕ Κομοτηνής, ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι ενέργειές μας, για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του σχολείου μας, βρίσκουν ανταπόκριση από τον Δήμο Κομοτηνής και τις τοπικές επιχειρήσεις, που σε καιρούς κρίσης προσφέρουν για την εκπαίδευση των συμπολιτών μας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

 

Συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής

Το ΣΔΕ Κομοτηνής και το Παράρτημα του ΕΑΠ στην Κομοτηνή θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής όπου ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για καθαριότητα του εξωτερικού χώρου του κτιρίου όπου συστεγάζονται οι δύο φορείς εκπαίδευσης. Κυρίως θέλουν να ευχαριστήσουν του υπαλλήλους όπου με την πολύωρη εργασία τους διαμόρφωσαν έναν χώρο όπου μπορεί πλέον να δεχθεί τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Κομοτηνής, τους φοιτητές του ΕΑΠ αλλά και τους συμπολίτες μας που καθημερινά περνούν τις πύλες των δύο φορέων.

Συνεργασία με την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Το ΣΔΕ Κομοτηνής εξ αρχής έθεσε ως προτεραιότητα την εξωστρέφεια και τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Κοινός στόχος όλων μας είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας της περιοχής της Ροδόπης στην εκπαίδευση και φυσικά η παροχή σημαντικών κι επίκαιρων γνώσεων. Η συνεργασία μας με την ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ υπήρξε σημαντική και ουσιαστική. Θέλουμε κι εμείς από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε τον συντονιστή του ΕΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ κ. Καραφύλλη Αθανάσιο Καθηγητή του ΔΠΘ για τη συνεργασία μας και την εμπιστοσύνη του.

Συνεργασία με την Ένωση Κομοτηναίων Αθήνα

Το ΣΔΕ Κομοτηνής θέλει να ευχαριστήσει την Ένωση Κομοτηναίων Αθήνας και ιδιαίτερα την αντιπρόεδρο κα. Ιωαννίδου Τίνα, για τη δωρεά τους σε βιβλία. Μία κίνηση που μας τιμά ιδιαίτερα, διότι δείχνει ότι οι απόδημοι Κομοτηναίοι δεν ξεχνούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και κυρίως είναι δίπλα σε όσους εργάζονται για το κοινό καλό και κυρίως για την εκπαίδευση. Σας ευχαριστούμε πολύ κι ευελπιστούμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία και στο μέλλον.

Επίσκεψη στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής

Η τελευταία μας εξόρμηση για το φετινό εκπαιδευτικό έτος. Μουσείο καλαθοπλεκτικής, https://www.facebook.com/romagr.gr/, στο Θρυλόριο. Ένας οργανωμένος χώρος αναμνήσεων και γνώσης του παρελθόντος. Μία όμορφη και συνάμα επιμορφωτική βόλτα για το σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λιάπη για την αναλυτική του ξενάγηση καθώς και τα αστικά Κομοτηνής για τη μετάβασή μας στο όμορφο Θρυλόριο με τους φιλόξενους ανθρώπους.

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής

Μία από τις σημαντικές ημέρες του ΣΔΕ Κομοτηνής, η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο. Η επαφή με το παρελθόν οδηγεί στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του μουσείου. Μία σύγχρονη πόλη οφείλει να δείχνει την ιστορία των προηγούμενων γενιών.

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε

Άλλη μία συνεργασία προς όφελος των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Κομοτηνής μόλις ολοκληρώθηκε. Το ΣΔΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βασικές δεξιότητες Η/Υ”, το οποίο στηρίχτηκε στην πράξη: “ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής δράσης των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ”. Η σημερινή εποχή απαιτεί βελτίωση κι συνεχή ανανέωση των εκπαιδευτικών μας προσόντων, τα οποία να είναι και πιστοποιημένα από επίσημους φορείς. Το ΣΔΕ Κομοτηνής δεν περιορίζεται μέσα στα στενά πλαίσια του χώρου που του έχουν θεσμικά ορίσει, αναζητά συνεργασίες και υλοποιεί προγράμματα προς όφελος των εκπαιδευόμενων και μόνο. Δεν υποσχόμαστε, υλοποιούμε.