Θεατρική Παράσταση “ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ”

Η ένταξη θεατρικών δρώμενων στις δράσεις του ΣΔΕ Κατερίνης καταδεικνύει την έμπρακτη αξιοποίηση της κορυφαίας των Τεχνών, από τη μια, ως εκπαιδευτικού-πολιτισμικού μέσου για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την έκφραση των σκέψεων, συναισθημάτων και προβληματισμών των εκπαιδευομένων. από την άλλη, ως μέσου ψυχαγωγίας και ανάπτυξης κριτικού στοχασμού στους θεατές, εν γένει τους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πνεύμα αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας σχολικών μονάδων της Πιερίας, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ παρακολούθησαν την στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου την παράσταση που ανέβασαν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ και απόλαυσαν τρία δημοφιλή κλασικά παραμύθια, την «Κοκκινοσκουφίτσα», τη «Χιονάτη» και τη «Σταχτοπούτα» σε μοντέρνα διασκευή.  Η παράσταση διέθετε εύθυμο, διασκεδαστικό ύφος, γρήγορο ρυθμό και δυναμική αλληλεπίδραση με το κοινό, ισορροπώντας ανάμεσα στην παιδικότητα και τη σπαρακτική ωρίμανση.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Α.Παπαγεωργίου στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον διευθυντή, Γ.Αραμπατζή, τους καθηγητές  και τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ για την αποδοχή της πρόσκλησης, τις υπεύθυνες καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου καθώς και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού, Δρ.Νικόλαο Ναχόπουλο, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Οι καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου είχαν την ευθύνη και επιμέλεια της διασκευής και τον συντονισμό της παράστασης (σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικά, κουστούμια κ.α.).

Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στους ενήλικες εκπαιδευόμενους-ερασιτέχνες ηθοποιούς, γιατί παράλληλα με τις οικογενειακές, εργασιακές, κι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους δούλεψαν -στο πλαίσιο του αντίστοιχου σχολικού project (σχεδίου δράσης)- με όρεξη, ενθουσιασμό και μεράκι.  Το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο δρώμενο καθήλωσε το κοινό του σε μια κατάμεστη αίθουσα και εκπλήρωσε τις προσδοκίες του για μια ευχάριστη, πρωτότυπη και ανανεωτική εμπειρία.

P-1_THEATRIKO P-2_THEATRIKO P-3a_THEATRIKO P-3b_THEATRIKO P-4_THEATRIKO P-5_THEATRIKO

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση