Καλύτερες μέρες στον τόπο μας σημαίνει αναλαμβάνουμε δράση

Οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είχαν την ευκαιρία (18/12) μέσα σε ένα ζεστό ευχάριστo περιβάλλον να ακούσουν και να συνομιλήσουν με την κ.Νένα Μεϊμάρη.

 

Όπως η ίδια δήλωσε το όραμά της είναι να δει τον τόπο μας να προοδεύει και να αναπτύσεται. Αυτό θα είναι εφικτό, όταν καθένας μας δραστηροποιηθεί και κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Βελτιώνοντας το περιβάλλον μας βελτιώνουμε και την προσωπική ποιότητας ζωής.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα ανθρώπων, όπως ο Paul Newman και ο John J. Wood, οι οποίοι ξεκίνησαν διαπιστώνοντας μια ανάγκη και βρήκαν το δρόμο, για να βοηθήσουν εκατομύρια συνανθρώπων μας. Η ίδια με τον σύζυγό της Δρ Ιγνάτιο Μεϊμάρη μετά από πολύχρονη απασχόληση στο εξωτερικό ίδρυσαν συνταξιοδοτούμενοι στην Κατερίνη το 2004 το μη κερδοσκοπικό «Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη». Η αποστολή του Ινστιτούτου είναι να βοηθά σε συνεργασία με φορείς τοπικούς αλλά και του εξωτερικού επιχειρηματίες και φορείς σε πολλαπλούς τομείς, ώστε να βελτιώνονται, να γίνονται βιώσιμοι και πιο ανταγωνιστικοί, γεγονός απόλυτα αναγκαίο σε μια ραγδαία εξελισσόμενη παγκοσμιοποιομένη κοινωνία.

Η κα Μεϊμάρη ασχολούμενη επί πολλά έτη με τον εθελοντισμό αναφέρθηκε σε ομάδες και φορείς της πόλης μας που βοηθούν παιδιά, ηλικιωμένους, άπορους, μονογονεϊκές οικογένειες και προβλημάτισε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους για την τροπή που παίρνει η καθημερινότητά μας, παροτρύνοντας μας προς την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση με μικρά, μεθοδικά συνεπή βήματα.

Αναφέρθηκε στην αγάπη της για το καλό βιβλίο και την αγωνία της να είναι προσιτό σε κάθε σπίτι μέσα από τις βιβλιοθήκες της πόλης, ιδαίτερα τη Δημοτική, που χρήζουν διαρκή εμπλουτισμό με βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν την κ.Μεϊμάρη για τα από καρδιάς θερμά της λόγια, τα σπιτικά γλυκά και τα βιβλία σχετικά με την οικογένεια, τη διατροφή και την οικιακή οικονομία που χάρισε στο σχολείο. Επίσης, για την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε μελλοντικές δραστηριότητες του ΣΔΕ ως έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα των εκπαιδευομένων για διεύρυνση των γνώσεων, ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους και πνευματική καλλιέργεια.

DSCF5849-33C

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση