Σεπ 23

7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας 2015

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Κατερίνης, βασικός πυλώνας δια βίου μάθησης της τοπικής κοινωνίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 25/9-30/9/2015.
Οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο του σχολείου για την ταυτότητα, τη λειτουργία και τα οφέλη που προκύπτουν από τη φοίτηση σε αυτό. Επίσης, αξιοποιείται το πληροφοριακό υλικό και τα βίντεο απ’ τις δράσεις, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ντόπιους επιχειρηματίες, τους εκπροσώπους των εμπορικών και οικονομικών φορέων και των ομάδων εθελοντικής δράσης, ώστε να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Ευχαριστούμε, θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας για την έμπρακτη στήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσω της ανταπόκρισής τους στο αίτημά μας να διατεθεί τμήμα του εκθεσιακού χώρου για τη σχετική προβολή και ενημέρωση των επισκεπτών. Τέλος, συγχαίρουμε το σύνολο των διοργανωτών της έκθεσης και ευχόμαστε την επιτυχία της.

7iEVEP-KMDIAFIMISI_F17697 invitation2015

Σεπ 23

Εξετάσεις ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ 31 Οκτωβρίου 2015

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο των πολιτικών για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε μετανάστες καθώς και διαδικασίες πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού που αποτελούν προϋπόθεση για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων μεταναστών στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ιουν 02

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 14-06-2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Θεατρική Παράσταση

«Μια φορά και έναν καιρό»

σε κείμενα της Έλενας Ακρίτα

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 14-11-2015ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_14-06-2015_ΘΕΑΤΡΙΚΗ_ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μάι 20

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: 13 Ιουνίου 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2015 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών και αιτούντες άσυλο, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών ή αιτούντες άσυλο (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
  • μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή αιτούν άσυλο.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τη Τετάρτη, 29/04/2015 έως και την Παρασκευή, 22/05/2015, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.
Για την Κατερίνη και την Πιερία στο ΣΔΕ Κατερίνης απογευματινές ώρες 4:30-8:00.
Η διάρκεια της εξέτασης είναι από 11:00 έως 16:00. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα από τις 10:00 για τον απαραίτητο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Δικαιολογητικά Αίτησης:
1) Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),
2) Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας,
3) Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),
4) Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,
5) Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.
Τρόποι προμήθειας παραβόλου:
1) στο ταμείο των ΔΟΥ, εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,
2) ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:
– είτε ιδιωτικά μέσω ατομικού Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)
– είτε μέσω των ΚΕΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ: www.gsae.edu.gr
και στα τηλέφωνα: 213 – 131 1667, 213 – 131 1678, 213 – 131 1652
213 – 131 1655, 210 – 344 27 41
Για την Κατερίνη και Πιερία πληροφορίες στο ΣΔΕ Κατερίνης 2351022744 απογευματινές ώρες 4:30-8:00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, είναι απαραίτητη η προμήθεια ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η διαδικασία προμήθειας είναι η ακόλουθη:
1) Ο πολίτης συνδέεται στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: www.gsis.gr,
2) Από την αρχική σελίδα και το μενού «Υπηρεσίες προς πολίτες» επιλέγει «e-παράβολο»,
3) Από τη σελίδα «Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-παράβολο)»
– εάν διαθέτει κωδικούς στο taxisnet θα επιλέξει «για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxinet» ενώ
– εάν δεν διαθέτει κωδικούς, θα επιλέξει «για μη Πιστοποιημένους Χρήστες»,
4) Επιλέγει την επιλογή «Χορήγηση Παραβόλου» και συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα (Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου) ως εξής:
– Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / ΓΓ Δια Βίου Μάθησης & Ν.Γ.,
– Κατηγορία Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού,
– Τύπος Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού, εάν δεν διαθέτει κανένα τίτλο πιστοποίησης ελληνομάθειας ή Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας πολιτισμού, εάν διαθέτει πιστοποίηση γνώσης ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο),
5) Μετά τις παραπάνω επιλογές θα εμφανιστεί στο δεξί τμήμα της οθόνης το ποσό του παραβόλου, το οποίο είναι:
– Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού 50,00€ ή
– Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού 20,00€,
6) Στην συνέχεια, συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τα ατομικά του στοιχεία,
7) Υποβάλλει την αίτηση, επιλέγοντας «Υποβολή» και λαμβάνει μοναδικό κωδικό πληρωμής στο email που έχει δηλώσει, τον οποίο και πρέπει να τυπώσει,
8) Με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής, ο πολίτης προχωρεί στην πληρωμή του παραβόλου, με ένα από τους ακόλουθους τρόπους:
– Άμεσα, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ελληνικών τραπεζών (μόνο για Πιστοποιημένους χρήστες) ή
– Ετεροχρονισμένα, σε όλες τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ (χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γνωστοποιώντας τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό πληρωμής),
9) Ο πολίτης προσκομίζει τον κωδικό στην υπηρεσία, όπου υποβάλλει την αίτησή του.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση λάθους και ανάγκης επιστροφής της αξίας του παραβόλου είναι απαραίτητη η δήλωση του ΑΦΜ και του ΙΒΑΝ στην αρχική αίτηση. Εάν αυτά τα δύο στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί δεν θα μπορέσει να γίνει επιστροφή της αξίας του παραβόλου.
Για τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης: 213 – 131 1667
213 – 131 1678
213 – 131 1652
210 – 344 27 41
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: 15515 (επιλογή 6)

 

Απρ 28

ΣΔΕ Κατερίνης – Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης-διάδρασής του με το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας (Δίκτυο αχρήματης συναλλαγής), είχε την ευκαιρία τη Δευτέρα 27/4/2015 να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις της ομάδας μελών του δικτύου, που αφορούσαν τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες Δικτύου όσο και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες, την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας και αντίστοιχες πρακτικές. Η εκδήλωση -με τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα μηνύματα και τις απολύτως χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες- προσέλκυσε ζωηρά την προσοχή των εκπαιδευομένων. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ζητήματα και θέματα γύρω από τα οποία εκφράστηκαν και έθεσαν ερωτήματα οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Γενικότερα, υπήρξε γόνιμος προβληματισμός και, τέλος, η επιθυμία για περαιτέρω γνωριμία και εντρύφηση στις δράσεις και υπηρεσίες του δικτύου αλλά και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες. Ο διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του δικτύου, τις Αναστασία Τσορμπατζίδου και Κωνσταντία Σαμαρά και τον Αστέριο Δίκα, για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή τους στη σχετική πρόσκληση του σχολείου.

Φεβ 16

Τσικνοπέμπτη

Οι εκπαιδευόμενοι και τα στελέχη του ΣΔΕ μετά την λήξη των μαθημάτων της Τσικνοπέμπτης γεύτηκαν εκλεκτούς μεζέδες και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και χορούς σε μια εξαιρετικά εύθυμη, ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.Tsiknopemti-1C_2015

tsiknopemti2015

Φεβ 03

Οι τρείς ιεράρχες

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο δράσεων εορτασμού της μνήμης των τριών Ιεραρχών: τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό ή Γρηγόριο τον Θεολόγο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είχε προσκεκλημένο τον Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκο της Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία και το έργο του κάθε ενός των ιεραρχών. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους και τα στελέχη του ΣΔΕ.

Ο διευθυντής εκ μέρους των εκπαιδευομένων και του προσωπικού ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ.

yqrwsdtoml54c509419c73f

3_ierarxes_p_oikonomikosB_2015

Σεπ 17

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) θα διοργανώσει το

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας, στοιχείων ελληνικής Ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών, που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος το Β’ εξάμηνο του 2014.

 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που:

είναι ηλικίας 16 ετών και πάνω

μένουν νόμιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον για 5 χρόνια

 

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2, που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνον), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις στοιχείων ελληνικής Ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

 

Οι ενδιαφερόμενοι στη Πιερία μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Κατερίνης (ΣΔΕ) [Μητροπόλεως 2 (κτηριακό συγκρότημα 4ου Γυμνάσιου 4ου Γεν. Λυκείου δίπλα στο πάρκο Κατερίνης)] από την Τετάρτη 10/9/2014 έως και την Τρίτη 30/9/2014, καθημερινά 16:30-20:30, τηλέφωνο 23510-22744.

 

Δικαιολογητικά:

1)     Αίτηση συμμετοχής

      (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης)

2)     Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας

3)     Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να έχουν μαζί τους το πρωτότυπο)

4)     Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή της βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής

5)     Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για την πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής γλώσσας, στοιχείων Ιστορίας και πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για την πιστοποίηση μόνο στοιχείων ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού, αν ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και υποβάλει φωτοτυπία του Πιστοποιητικού Α2 μαζί με την αίτηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.

Τρόποι προμήθειας παραβόλου:

1)       στο ταμείο των ΔΥΟ, εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,

2)       ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:

–          είτε ιδιωτικά μέσω Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)

–          είτε μέσω των Κ.Ε.Π.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: www. gsae.edu.gr και στα τηλέφωνα:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 – 131 1652  ή  213 – 131 1667  ή  213 – 131 1628

Σεπ 15

6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας 2014

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κατερίνης συμμετέχει στην 6η εβεπ 2014.

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

από Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 01 Οκτωβρίου

στον εκθεσιασκό χώρο του Δήμου Κατερίνης

(Εμποροπανήγυρη Ανδρομάχη)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

2014-09-26_ΕΒΕΠ

Σεπ 15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ 24-09-2014

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου «Εκάβη»,

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεώργιος, θα αναπτύξει το θέμα:

«Αγία οικογένεια – Οι οικονένειες αγίων

ως πρότυπα των σύγχρονων οικογενειών».

Την διάλεξη θα πλαισιώσει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Των εκδηλώσεων θα προηγηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός

επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΥΡΙΑΚΗ»prosklsh_2014-09-24

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων