Απρ 04

Θεατρική Παράσταση «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ»

Η ένταξη θεατρικών δρώμενων στις δράσεις του ΣΔΕ Κατερίνης καταδεικνύει την έμπρακτη αξιοποίηση της κορυφαίας των Τεχνών, από τη μια, ως εκπαιδευτικού-πολιτισμικού μέσου για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την έκφραση των σκέψεων, συναισθημάτων και προβληματισμών των εκπαιδευομένων. από την άλλη, ως μέσου ψυχαγωγίας και ανάπτυξης κριτικού στοχασμού στους θεατές, εν γένει τους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πνεύμα αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας σχολικών μονάδων της Πιερίας, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ παρακολούθησαν την στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου την παράσταση που ανέβασαν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ και απόλαυσαν τρία δημοφιλή κλασικά παραμύθια, την «Κοκκινοσκουφίτσα», τη «Χιονάτη» και τη «Σταχτοπούτα» σε μοντέρνα διασκευή.  Η παράσταση διέθετε εύθυμο, διασκεδαστικό ύφος, γρήγορο ρυθμό και δυναμική αλληλεπίδραση με το κοινό, ισορροπώντας ανάμεσα στην παιδικότητα και τη σπαρακτική ωρίμανση.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Α.Παπαγεωργίου στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον διευθυντή, Γ.Αραμπατζή, τους καθηγητές  και τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ για την αποδοχή της πρόσκλησης, τις υπεύθυνες καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου καθώς και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού, Δρ.Νικόλαο Ναχόπουλο, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Οι καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου είχαν την ευθύνη και επιμέλεια της διασκευής και τον συντονισμό της παράστασης (σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικά, κουστούμια κ.α.).

Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στους ενήλικες εκπαιδευόμενους-ερασιτέχνες ηθοποιούς, γιατί παράλληλα με τις οικογενειακές, εργασιακές, κι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους δούλεψαν -στο πλαίσιο του αντίστοιχου σχολικού project (σχεδίου δράσης)- με όρεξη, ενθουσιασμό και μεράκι.  Το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο δρώμενο καθήλωσε το κοινό του σε μια κατάμεστη αίθουσα και εκπλήρωσε τις προσδοκίες του για μια ευχάριστη, πρωτότυπη και ανανεωτική εμπειρία.

P-1_THEATRIKO P-2_THEATRIKO P-3a_THEATRIKO P-3b_THEATRIKO P-4_THEATRIKO P-5_THEATRIKO

Ιαν 18

«H Σφαγή των νηπίων» Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά την Δευτέρα 18-1-2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κατερίνης παρακολούθησαν την ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν μαζί του.

Ο Φανταστικός «κόσμος» του Ευγένιου Τριβιζά! Ζωντάνεψε στην Κατερίνη!

ΜΑΓΕΨΕ ο απίθανος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς χθες στην έναρξη ομιλιών της Σχολής Γονέων για το 2016. Ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν ο επίτιμος καλεσμένος τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στη Σχολή Γονέων Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με θέμα ομιλίας «Η σφαγή των νηπίων: Φαντασία, Παιδί και Εξουσία». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

…και ποιος δεν ξέρει τον Πίκο Απίκο από την ονειρεμένη φρουτοπία… τον φαλακρό σκαντζόχοιρο με καλαμάκια για αγκάθια…τη μάγισσα Φρικαντέλα μου μισούσε τα κάλαντα και προτιμούσε τα κάκαντα…και…την πασχαλίτσα με την μια κουκιδίτσα…αν όχι όλοι τότε σίγουρα οι περισσότεροι. Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παραμυθάς που διαθέτει η χώρα μας.
Με ένα απόσπασμα από την ταινία του Charles Dickens «Hard Times» ξεκίνησε την ομιλία του, θέλοντας να κάνει μια επίκληση στη φαντασία μας, αντιπαραβάλλοντας την ταινία που μόνο τη φαντασία δεν προάγει. Σύμφωνα με την ταινία, μόνο γεγονότα πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο, μόνο με γεγονότα πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά. Χαρακτηριστικά μια κοπέλα στο έργο Hard Times λέει στον πατέρα της: Με εκπαίδευσες τόσο καλά που ποτέ δεν είχα παιδική καρδιά. Πού είναι τα συναισθήματά μου; Τι έκανες πατέρα για τον κήπο που θα έπρεπε να είχε αρχίσει να ανθίζει;
Ο αγαπημένος μας Ευγένιος Τριβιζάς τόνισε ότι τόσο οι γονείς όσο και το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να προάγουν τη φαντασία και όχι να την ευνουχίζουν. Τα παιδιά δε θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δοχείο πληροφοριών που για τους μεγάλους μπορεί να είναι χρήσιμες πληροφορίες, αλλά για τα παιδιά…άχρηστες!
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «Χρησιμότητα του Άχρηστου»! Ο Ντούτσιο Όρντινε μέσα από το βιβλίο του «Η Χρησιμότητα του Άχρηστου» ο συγγραφέας δείχνει πως η εμμονή της κατοχής και η λατρεία της χρησιμότητας καταλήγουν τα στραγγαλίζουν το ανθρώπινο πνεύμα, αποσταθεροποιώντας και βάζοντας σε ¨κίνδυνο¨ τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Σε αυτές τις άχρηστες-χρήσιμες πληροφορίες αναφέρθηκε ο Τριβιζάς. Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι μπορεί να είναι χρήσιμο και τι άχρηστο για ένα παιδί. Χαρακτηριστικά ανάφερε το παράδειγμα του Steeve Jobs του γνωστού σχεδιαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Steeve Jobs όταν ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να σπουδάσει καλλιγραφία εκείνοι αντέδρασαν…εσείς άραγε θα αντιδρούσατε; Τελικά αν δε σπούδαζε αυτό που ήθελε τότε δε θα ήταν αυτό που είναι τώρα, ούτε θα έβγαζε ένα τέτοιο ωραίο αποτέλεσμα στα ηλεκτρονικά του δημιουργήματα. Ο Ευγένιος Τριβιζάς παρότρυνε γονείς και εκπαιδευτικούς να διδάσκουν τη φαντασία στα παιδιά και όσο για τις γνώσεις…το κάθε παιδί θα βρει τις γνώσεις που θεωρεί το ίδιο ότι του χρειάζονται.
Η φαντασία είναι εικόνες που δεν υπάρχουν γι΄αυτό και δεν έχει την απαιτούμενη αναγνωριστικότητα από όλους του μεγάλους. Η φαντασία είναι πολύτιμη, έχει άμεση σχέση με την οικονομική πρόοδο και είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής. Η φαντασία είναι απεριόριστη και φθηνή.
Ο Ευγένιος ανέφερε χαρακτηριστικά και τα λόγια του Edison:
«Για να εφεύρεις χρειάζεται η φαντασία και ίσως και ένα σωρό σκουπίδια»
Στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι η μετάδοση γνώσεων αλλά η καλλιέργεια του πνεύματος, είπε ο Τριβιζάς.

Κλείνοντας την υπέροχη ομιλία του και καθόλου άχρηστη αναφέρθηκε στα σχολεία λέγοντας ότι τα σχολεία παραγεμίζουν τα παιδιά με ένα σωρό πληροφορίες λες και τα παιδιά είναι γαλοπούλες…στην αρχή τα παιδιά μπαίνουν στο σχολείο με φαντασία και μεγαλώνοντας…η φαντασία τους πάει περίπατο. Για ποιον λόγο τελικά είναι απαραίτητα τα παραμύθια; Γιατί ο μύθος προηγείται της φαντασίας και η φαντασία βρίσκεται μέσα στα παραμύθία.
Στο τέλος της εκδήλωσης έως περασμένα μεσάνυκτα ο κ. Τριβιζάς υπέγραψε όλα τα βιβλία που οι ακροατές και φίλοι της Σχολής του έφερναν. Και δεν υπέγραφε απλά, ζωγράφιζε, συνομιλούσε, άκουγε προσεκτικά τον καθένα-καθεμιά, υπομονετικά, στωικά, αγαπητικά. Για 6 ώρες ανταποκρίθηκε στην αγάπη του κοινού της Κατερίνης. Η υπόσχεση του είναι να ξαναέρθει σύντομα για τους μικρούς φίλους του της Κατερίνης πλέον.
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης θα γίνει την Προσεχή Δευτέρα 25 Ιαν. 2016 με ομιλητές τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ και τον αξιωματικό ε.α. Κωνσταντίνο Κορομπίλη. Οι Ομιλητές θα παρουσιάσουν στο κοινό της Σχολής Γονέων τον βίο του Αγίου Γερασίμου του Παλλάδα Πατριάρχου Αλεξανδρείας (+1630-1714)αλλά και του Αγίου Κωνσταντίνου Μπραγκοβεάνου (+1654-1714) ηγεμόνος της Βλαχίας και πνευματικού τέκνου του Πατριάρχου.
Στην συνέχεια θα προβληθεί το Ντοκυμαντέρ διαρκείας 38 λεπτών αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο Παλλάδα το οποίο γυρίστηκε στην Κρήτη Βενετία, Ιάσιο, Βουκουρέστι, Αδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη, Κάιρο και Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στα μέρη που γεννήθηκε, έδρασε και έζησε ο Άγιος…

Επαναδημοσίευση από το http://lefteria.blogspot.gr/2016/01/blog-post_5825.html

Σεπ 23

7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας 2015

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Κατερίνης, βασικός πυλώνας δια βίου μάθησης της τοπικής κοινωνίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 25/9-30/9/2015.
Οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο του σχολείου για την ταυτότητα, τη λειτουργία και τα οφέλη που προκύπτουν από τη φοίτηση σε αυτό. Επίσης, αξιοποιείται το πληροφοριακό υλικό και τα βίντεο απ’ τις δράσεις, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ντόπιους επιχειρηματίες, τους εκπροσώπους των εμπορικών και οικονομικών φορέων και των ομάδων εθελοντικής δράσης, ώστε να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Ευχαριστούμε, θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας για την έμπρακτη στήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσω της ανταπόκρισής τους στο αίτημά μας να διατεθεί τμήμα του εκθεσιακού χώρου για τη σχετική προβολή και ενημέρωση των επισκεπτών. Τέλος, συγχαίρουμε το σύνολο των διοργανωτών της έκθεσης και ευχόμαστε την επιτυχία της.

7iEVEP-KMDIAFIMISI_F17697 invitation2015

Σεπ 23

Εξετάσεις ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ 31 Οκτωβρίου 2015

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο των πολιτικών για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε μετανάστες καθώς και διαδικασίες πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού που αποτελούν προϋπόθεση για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων μεταναστών στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ιουν 02

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 14-06-2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Θεατρική Παράσταση

«Μια φορά και έναν καιρό»

σε κείμενα της Έλενας Ακρίτα

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 14-11-2015ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_14-06-2015_ΘΕΑΤΡΙΚΗ_ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μάι 28

Η συγγραφέας Ελένη Τζήκα στο ΣΔΕ Κατερίνης

Η φιλόλογος και συγγραφέας Τζήκα Ελένη, γεννημένη στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, τίμησε με την παρουσία της Πέμπτη 28-05-2015 το ΣΔΕ Κατερίνης. Η εκπαιδεύτρια Τερζοπούλου Σοφία, ΠΕ06 αγγλικής φιλολογίας, προλόγισε την κ.Τζήκα τονίζοντας τις εξαιρετικές κριτικές που έχει λάβει η συγγραφέας για το έργο της από τα ΜΜΕ και διακεκριμένους επιστήμονες.
Η κ.Τζήκα μίλησε με λόγια ζεστά, με απλότητα και χωρίς περιστροφές για τα δύσκολα χρόνια της γενιάς του ’50, όπου κυριαρχούσε η ανέχεια, η φτώχεια, ο απόηχος του πολέμου και του εμφυλίου. Όμως παρόλα αυτά διατηρήθηκαν οι παραδόσεις, τα παραμύθια και τα τραγούδια, πλεγμένα μέσα στις συνήθειες της κλειστής κοινωνίας που αντιπροσωπεύονται στην φράση «Σσσ… μας ακούει ο κόσμος». Αυτός ήταν και ο τίτλος του πρώτου της βιβλίου.
Αναφερόμενη στην ενασχόλησή της με τη συγγραφή, λέει: «Τα μυθιστορήματα που πραγματεύονται τα έργα είναι γραμμένα με αφορμή των εμπειριών της ζωής. Η πραγματικότητα πλεγμένη με το μυθικό στοιχείο χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός. Όπως η θάλασσα με την στεριά …» Και σε άλλη στιγμή αναφέρει: «Το γράψιμο είναι μια διέξοδος και σας παροτρύνω, εάν σας ελκύει, να ασχολείσθε. Όπως διέξοδος είναι και η ενασχόληση με την ποίηση, τη ζωγραφική, με τη φύση και καθετί δημιουργικό.»
Η κ.Τζήκα ενημερώθηκε για το ΣΔΕ και την αποστολή του. Συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την επιλογή τους να επιστρέψουν στο σχολείο και τόνισε, ότι στο πλαίσιο των δυνάμεων της, θα τους συμπαρασταθεί και θα τους στηρίξει. Επίσης, πρόσφερε βιβλία της για τη βιβλιοθήκη του ΣΔΕ. Ο διευθυντής Θανάσης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε την κ.Τζήκα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σχολείου και βοήθησε έμπρακτα την αποστολή του ΣΔΕ.2015-05-28
ΣΔΕ Κατερίνης

Μάι 20

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: 13 Ιουνίου 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2015 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών και αιτούντες άσυλο, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών ή αιτούντες άσυλο (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
  • μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή αιτούν άσυλο.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τη Τετάρτη, 29/04/2015 έως και την Παρασκευή, 22/05/2015, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.
Για την Κατερίνη και την Πιερία στο ΣΔΕ Κατερίνης απογευματινές ώρες 4:30-8:00.
Η διάρκεια της εξέτασης είναι από 11:00 έως 16:00. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα από τις 10:00 για τον απαραίτητο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Δικαιολογητικά Αίτησης:
1) Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),
2) Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας,
3) Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),
4) Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,
5) Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.
Τρόποι προμήθειας παραβόλου:
1) στο ταμείο των ΔΟΥ, εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,
2) ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:
– είτε ιδιωτικά μέσω ατομικού Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)
– είτε μέσω των ΚΕΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ: www.gsae.edu.gr
και στα τηλέφωνα: 213 – 131 1667, 213 – 131 1678, 213 – 131 1652
213 – 131 1655, 210 – 344 27 41
Για την Κατερίνη και Πιερία πληροφορίες στο ΣΔΕ Κατερίνης 2351022744 απογευματινές ώρες 4:30-8:00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, είναι απαραίτητη η προμήθεια ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η διαδικασία προμήθειας είναι η ακόλουθη:
1) Ο πολίτης συνδέεται στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: www.gsis.gr,
2) Από την αρχική σελίδα και το μενού «Υπηρεσίες προς πολίτες» επιλέγει «e-παράβολο»,
3) Από τη σελίδα «Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-παράβολο)»
– εάν διαθέτει κωδικούς στο taxisnet θα επιλέξει «για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxinet» ενώ
– εάν δεν διαθέτει κωδικούς, θα επιλέξει «για μη Πιστοποιημένους Χρήστες»,
4) Επιλέγει την επιλογή «Χορήγηση Παραβόλου» και συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα (Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου) ως εξής:
– Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / ΓΓ Δια Βίου Μάθησης & Ν.Γ.,
– Κατηγορία Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού,
– Τύπος Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού, εάν δεν διαθέτει κανένα τίτλο πιστοποίησης ελληνομάθειας ή Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας πολιτισμού, εάν διαθέτει πιστοποίηση γνώσης ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο),
5) Μετά τις παραπάνω επιλογές θα εμφανιστεί στο δεξί τμήμα της οθόνης το ποσό του παραβόλου, το οποίο είναι:
– Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού 50,00€ ή
– Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού 20,00€,
6) Στην συνέχεια, συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τα ατομικά του στοιχεία,
7) Υποβάλλει την αίτηση, επιλέγοντας «Υποβολή» και λαμβάνει μοναδικό κωδικό πληρωμής στο email που έχει δηλώσει, τον οποίο και πρέπει να τυπώσει,
8) Με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής, ο πολίτης προχωρεί στην πληρωμή του παραβόλου, με ένα από τους ακόλουθους τρόπους:
– Άμεσα, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ελληνικών τραπεζών (μόνο για Πιστοποιημένους χρήστες) ή
– Ετεροχρονισμένα, σε όλες τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ (χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γνωστοποιώντας τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό πληρωμής),
9) Ο πολίτης προσκομίζει τον κωδικό στην υπηρεσία, όπου υποβάλλει την αίτησή του.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση λάθους και ανάγκης επιστροφής της αξίας του παραβόλου είναι απαραίτητη η δήλωση του ΑΦΜ και του ΙΒΑΝ στην αρχική αίτηση. Εάν αυτά τα δύο στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί δεν θα μπορέσει να γίνει επιστροφή της αξίας του παραβόλου.
Για τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης: 213 – 131 1667
213 – 131 1678
213 – 131 1652
210 – 344 27 41
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: 15515 (επιλογή 6)

 

Απρ 28

ΣΔΕ Κατερίνης – Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης-διάδρασής του με το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας (Δίκτυο αχρήματης συναλλαγής), είχε την ευκαιρία τη Δευτέρα 27/4/2015 να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις της ομάδας μελών του δικτύου, που αφορούσαν τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες Δικτύου όσο και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες, την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας και αντίστοιχες πρακτικές. Η εκδήλωση -με τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα μηνύματα και τις απολύτως χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες- προσέλκυσε ζωηρά την προσοχή των εκπαιδευομένων. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ζητήματα και θέματα γύρω από τα οποία εκφράστηκαν και έθεσαν ερωτήματα οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Γενικότερα, υπήρξε γόνιμος προβληματισμός και, τέλος, η επιθυμία για περαιτέρω γνωριμία και εντρύφηση στις δράσεις και υπηρεσίες του δικτύου αλλά και στις βιολογικές και παραδοσιακές καλλιέργειες. Ο διευθυντής ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του δικτύου, τις Αναστασία Τσορμπατζίδου και Κωνσταντία Σαμαρά και τον Αστέριο Δίκα, για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή τους στη σχετική πρόσκληση του σχολείου.OMADA_3 OMADA_1 OMADA_2

Φεβ 16

Τσικνοπέμπτη

Οι εκπαιδευόμενοι και τα στελέχη του ΣΔΕ μετά την λήξη των μαθημάτων της Τσικνοπέμπτης γεύτηκαν εκλεκτούς μεζέδες και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και χορούς σε μια εξαιρετικά εύθυμη, ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.Tsiknopemti-1C_2015

tsiknopemti2015

Φεβ 03

Οι τρείς ιεράρχες

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο δράσεων εορτασμού της μνήμης των τριών Ιεραρχών: τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό ή Γρηγόριο τον Θεολόγο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είχε προσκεκλημένο τον Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκο της Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία και το έργο του κάθε ενός των ιεραρχών. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους και τα στελέχη του ΣΔΕ.

Ο διευθυντής εκ μέρους των εκπαιδευομένων και του προσωπικού ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ.

yqrwsdtoml54c509419c73f

3_ierarxes_p_oikonomikosB_2015

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων