Ιουν 18

ΣΔΕ Κατερίνης, παράθυρο στη Γεωφυσική Ιστορία του Ολύμπου

Την Παρασκευή 17/06 εκπαιδευόμενοι και στελέχη του σχολείου, η εκπαιδεύτρια Σ.Τερζοπούλου και η σύμβουλος σταδιοδρομίας Ε.Γιαϊτσίδου, επισκέφθηκαν την Λεπτοκαρυά, για να παρατηρήσουν ένα σπάνιο γεωφυσικό φαινόμενο έξω από το χωριό προς τις Καρυές Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, εάν ρίξει κάποιος νερό σε ένα ανηφορικό σημείο του εκεί δρόμου, αυτό κυλάει προς την…ανηφόρα! Όμοια, εάν αφήσει το αυτοκίνητό με νεκρή ταχύτητα, σβησμένη τη μηχανή και το ωθήσει ελαφρώς, ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει το δρόμο! Επιστήμονες υποθέτουν ότι πρόκειται για διατάραξη του μαγνητικού πεδίου και ότι το ίδιο φαινόμενο φημολογείται ότι παρατηρείται και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Οι ντόπιοι έχουν σημειώσει πάνω στην άσφαλτο με μεγάλα γράμματα «ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ».

Κατά την επίσκεψη, η διατάραξη του μαγνητικού πεδίου έκανε το σχολικό λεωφορείο να ανεβαίνει την ανηφόρα με την όπισθεν! Όταν ακούμπησαν ένα μπουκάλι νερού με την κοίλη πλευρά του στην άσφαλτο, είδαν με έκπληξη να κυλά ανηφορικά. Αυτό ήταν το έναυσμα για προβληματισμό και συζητήσεις. Είναι γεωφυσικό φαινόμενο ή οφθαλμαπάτη; Σε κάθε περίπτωση όλοι άδραξαν την ευκαιρία, για να απολαύσουν την πανοραμική θέα της Πιερίας, των ακτών της και στο βάθος του ορίζοντα τη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, ο πεντακάθαρος αέρας και οι ευωδιαστές μυρωδιές του βουνού λίγωναν τις αισθήσεις και δημιουργούσαν ένα αίσθημα ψυχικής ανάτασης.

Επόμενη στάση ήταν το Μουσείο Γεωφυσικής Ιστορίας, όπου οι ιδρυτές του Γιώργος Αρζάνας και Λάντα-Άννα Λουκάσεβιτς (σύζυγος) έκαναν μια μοναδική ξενάγηση. Παρουσίασαν το μουσείο, έργο και δημιούργημα με πολύ μεράκι και πολλών ετών δουλειά, πνευματικό παιδί τους και πολύτιμη κληρονομιά για τον τόπο μας.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι συνοδοί τους θαύμασαν τα εκθέματα: ορυκτά και πετρώματα τα οποία αναφέρει και το αρχαίο κείμενο “Περί Λίθων” ή “Λιθικά” του Ορφέα, που έζησε στα Λείβηθρα (περιοχή της Λεπτοκαρυάς) στους πρόποδες του Ολύμπου. Όπως είπε ο κ.Αρζάνας, ο Όλυμπος για τους γεωλόγους είναι «Γεωλογικό παράθυρο, παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, ειδικά στα ανώτερα στρώματα του βουνού, όπου έχουν αναδυθεί τα παλαιότερα πετρώματα -καλύπτοντας τα νεότερα- με ιστορία 240 εκατομμυρίων χρόνων». Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είδαν απολιθώματα εκατομμυρίων ετών όπως και σπάνιους κρυστάλλους. Επιπλέον, παρακολούθησαν εποπτικό υλικό για την παράσταση της εξέλιξης της ζωής και του Ολύμπου στο γεωλογικό χρόνο.

Στο τέλος, οι εκπαιδευτές ευχαρίστησαν τους δημιουργούς-ιδιοκτήτες για την εξαιρετική ξενάγηση, ενώ ακολούθησε μια στάση ανάπαυσης για ένα δροσιστικό χυμό με ανανεωτικό θαλασσινό αεράκι και επ’ ευκαιρίας για συζήτηση γύρω από τις μοναδικές εντυπώσεις και εμπειρίες της ημέρας.P_014 P_001

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P_003 P_004 P_005 P_006 P_007 P_008 P_009 P_010 P_011 P_012 P_013

Ιουν 16

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης στη Βέροια

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κατερίνης επισκέφθηκαν τη Βέροια (14/06/2016), την πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τις παλαιές γειτονιές, τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα μνημεία της. Το βήμα όπου στάθηκε πριν από 2000 χρόνια ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος, και μετέφερε το μήνυμα του Χριστού. ένα σημαντικό πολιτισμικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η Βέροια, όμως, εκτός από την πλούσια μακρόχρονη Ιστορία της, είναι φημισμένη και για την κουζίνα της με επιρροές από τη μικρασιάτικη, πολίτικη, ποντιακή και βλάχικη γαστριμαργική παράδοση, όπως τα εξαίσια τοπικά σιροπιαστά γλυκά της. Στα σύγχρονα κοσμήματα της πόλης ανήκει και η πολυβραβευμένη δημόσια Δημοτική Βιβλιοθήκη (http://www.libver.gr). Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οι Αιγές-Βεργίνα, το κέντρο των αρχαίων Μακεδόνων και η αρχή της αλλαγής της παγκόσμιας ιστορίας.
Πρώτη στάση των εκπαιδευόμενων ήταν η Δημόσια Βιβλιοθήκη όπου ξεναγήθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Τολίκα. Οι εντυπώσεις όλων ήταν εξαιρετικές, καθώς ο τεχνολογικός εξοπλισμός, το πλήθος των βιβλίων αλλά και η διαμόρφωση του χώρου ωθεί τον επισκέπτη να αγαπήσει το βιβλίο και να επιθυμεί την παραμονή του στην εν λόγω όαση γνώσης και πολιτισμού.
Οι εκπαιδευτές Σοφία Τερζοπούλου και Σταύρος Τσαϊρίδης ευχαρίστησαν εκ μέρους όλου του ΣΔΕ τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης και την κ.Τολικά τόσο για την εξαιρετική ξενάγηση όσο και για την παροχή-προσφορά ενημερωτικού υλικού.
Στη συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Μια μικρή ανάπαυλα πριν την επιστροφή για ένα δροσιστικό αναψυκτικό με θέα τη μαγευτική Βέροια εξελίχθηκε σε εξαιρετική ευκαιρία για αναστοχασμό κι εποικοδομητικές συζητήσεις για πιθανούς, σημαντικούς κι ενδιαφέροντες προορισμούς των μελλοντικών επισκέψεων του σχολείου.
Τέλος, έγινε αναχώρηση με τις καλύτερες εντυπώσεις και από αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψη-δράση του ΣΔΕ Κατερίνης.
P_04

P_01

P_02

P_03

Ιουν 16

Το ΣΔΕ Κατερίνης συναντιέται με το ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης

Το ΣΔΕ Κατερίνης συναντιέται με το ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης

πρεμιέρα κινηματογραφικής ταινίας

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του εκπαιδευτή του Σχολείου Δεύτερης (ΣΔΕ) Ευκαιρίας Κατερίνης και καθηγητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής (ΤΕΕ ΕΑ) Κατερίνης Σταύρου Τσαϊρίδη, οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευόμενες του πρώτου σχολείου παρακολούθησαν στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη την πρεμιέρα (8/6/2016) της κινηματογραφικής ταινίας «Shooliκομπερδεματα», καλλιτεχνική δημιουργία του ΤΕΕ ΕΑ. Η ταινία έχει ως θέμα σχολική ζωή και τις ιδιαίτερες εμπειρίας της καθημερινότητας. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με προσεγμένη αισθητική, ενώ άξια λόγου και συνάμα ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η τεχνολογική ποιότητα, η υψηλή ανάλυση και η ηχητική-μουσική επένδυσή της!

Η εν λόγω προβολή ήταν για όλους τους παραπάνω θεατές και θεάτριες εξαιρετική κοινή εμπειρία, μέσα από την οποία εμβάθυναν σ’ ένα υπέροχο, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι με υψηλούς στόχους που αφορούν τις ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό έγινε εφικτό και αναδύθηκε μέσα από την ευκαιρία να συνομιλήσουν οι συμμετέχοντες στο ΣΔΕ με τους καθηγητές και μαθητές του ΤΕΕ ΕΑ.

Τα ΤΕΕ ΕΑ σε όλη την Ελλάδα, όπως και τα ΣΔΕ, είναι πρωτοποριακά και ευαισθητοποιημένα σχολεία, το καθένα στο πεδίο του, σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του. Διαρκώς αφουγκράζονται τις ανάγκες των φοιτούντων σε αυτά και διαμορφώνουν-προσαρμόζουν τη διδασκαλία μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές μεθόδους στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τις δεξιότητές των τελευταίων, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Η κινηματογραφική ταινία, λοιπόν, δείχνει ότι όπου υπάρχει κοινό όραμα, ατσάλινη θέληση και εργατικότητα παράγεται έργο. Μιας και στα σημαντικά ταξίδια η διαδρομή συχνά ανταγωνίζεται την σημασία κι αξία του προορισμού, το ΣΔΕ Κατερίνης εύχεται η ταινία -ενόψει της συμμετοχής της στο Φεστιβάλ Δράμας- να εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες των δημιουργών της.

P_01 P_02 P_03

Μάι 23

Εξετάσεις ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: 25 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2016 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

 

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες ασύλου (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 

 • είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,

 

 • μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.

 

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Παρασκευή, 20/05/2015 έως και την Παρασκευή, 10/06/2016, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.

(Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας των κέντρων που δέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και οι ώρες υποβολής).

 

Δικαιολογητικά Αίτησης:

1)    Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),

2)    Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας,

3)    Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),

4)    Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,

5)    Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.

Τρόποι προμήθειας παραβόλου:

 • στο ταμείο των ΔΟΥ, εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,
 • ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:

–      είτε ιδιωτικά μέσω ατομικού Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)

–      είτε μέσω των ΚΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ: www.gsae.edu.gr

και στα τηλέφωνα:  213 – 131 1667,        213 – 131 1678,          213 – 131 1652

213 – 131 1669,        210 – 344 27 41

ΑΙΤΗΣΕΙΣ συμμετοχής για την περιοχή της Πιερίας μπορούν να κατατεθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης: ώρες 16:30-20:00 καθημερινές

Δ/νση Μητροπόλεως 2, Κατερίνη (στο κτηριακό συγκρότημα του 4ουΓΕΛ&4ουΓυμνασίου δίπλα στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, είναι απαραίτητη η προμήθεια ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η διαδικασία προμήθειας είναι η ακόλουθη:

 • Ο πολίτης συνδέεται στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: www.gsis.gr,
 • Από την αρχική σελίδα και το μενού «Υπηρεσίες προς πολίτες» επιλέγει «e-παράβολο»,
 • Από τη σελίδα «Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-παράβολο)»
  • εάν διαθέτει κωδικούς στο taxisnet θα επιλέξει «για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxinet» ενώ
  • εάν δεν διαθέτει κωδικούς, θα επιλέξει «για μη Πιστοποιημένους Χρήστες»,
 • Επιλέγει την επιλογή «Χορήγηση Παραβόλου» και συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα (Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου) ως εξής:
  • Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / ΓΓ Δια Βίου Μάθησης & Ν.Γ.,
  • Κατηγορία Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού,
  • Τύπος Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού, εάν δεν διαθέτει κανένα τίτλο πιστοποίησης ελληνομάθειας ή Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας πολιτισμού, εάν διαθέτει πιστοποίηση γνώσης ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο),
 • Μετά τις παραπάνω επιλογές θα εμφανιστεί στο δεξί τμήμα της οθόνης το ποσό του παραβόλου, το οποίο είναι:
  • Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού 50,00€ ή
  • Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού 20,00€,
 • Στην συνέχεια, συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τα ατομικά του στοιχεία,
 • Υποβάλλει την αίτηση, επιλέγοντας «Υποβολή» και λαμβάνει μοναδικό κωδικό πληρωμής στο email που έχει δηλώσει, τον οποίο και πρέπει να τυπώσει,
 • Με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής, ο πολίτης προχωρεί στην πληρωμή του παραβόλου, με ένα από τους ακόλουθους τρόπους:
  • Άμεσα, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ελληνικών τραπεζών (μόνο για Πιστοποιημένους χρήστες) ή
  • Ετεροχρονισμένα, σε όλες τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ (χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γνωστοποιώντας τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό πληρωμής),
 • Ο πολίτης προσκομίζει τον κωδικό στην υπηρεσία, όπου υποβάλλει την αίτησή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ:   Σε περίπτωση λάθους και ανάγκης επιστροφής της αξίας του παραβόλου είναι απαραίτητη η δήλωση του ΑΦΜ και του ΙΒΑΝ στην αρχική αίτηση. Εάν αυτά τα δύο στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί δεν θα μπορέσει να γίνει επιστροφή της αξίας του παραβόλου.

Για τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης:                                 213 – 131 1667

213 – 131 1678

213 – 131 1652

210 – 344 27 41

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων:    15515 (επιλογή 6)

 

ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α/Α ΝΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΩΡΑΡΙΟ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 1 ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ)

Γραφείο 437

Εθν. Αντιστάσεως 20,

65110, Καβάλα

2510-291437,

6937-299530

Μαρία Ζημιλιάγκου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Προγράμματος «Οδυσσέας» 16:30-20:00
ΑΤΤΙΚΗΣ 2 ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης,

Έντισον 3-5,

15351, Παλλήνη

210-6669129

210-6669144

6932-574069

Δημήτριος Κατσίνης, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
3 ΔΙΕΚ ΑΧΑΡΝΩΝ Παπαναστασίου και Μετσόβου, 13671, Αχαρνές 210-2384333

210-23184423

6974-241481

Αναστασία Αθανασόγλου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων 15:00-19:00
4 ΔΙΕΚ ΜΕΓΑΡΩΝ Μουσείου 1 (1ο & 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων), 19100, Μέγαρα 22960-83360

22960-81360

6974-405308

Ζωή Θεοδοσίου, νηπιαγωγός 15:30-19.00
5 ΔΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ Κτήριο της πρώην ΣΚΥΠ, απέναντι από το εργοστάσιο «ΕΛΑΙΣ»

Πειραιώς 95, 18541, Πειραιάς

210-4827660

210-4822367

6936-440566

Φρειδερίκη Γεωργίου

Υπάλληλος ΓΓΔΒΜ&ΝΓ

15:00-19:00
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 6 ΛΕΣΒΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Πιττακού 44

(2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης),

ΤΚ 81100, Μυτιλήνη

22510-37401

6932-873200

Μιχάλης Αϊβαλιώτης, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
7 ΧΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΧΙΟΥ Ρίτσου 11-13,

(2ο Λύκειο Χίου),

82100, Χίος

22710-81860

6945-423100

Αργύρης Τσέος, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
8 ΣΑΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ 11, (ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΜΟΥ)

ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ, 83100

22730-24830 6976-718434 Ιωσήφ Τερζής, Υποδιευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 9 ΑΙΤΩΛΟ-ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δεληγιώργη 27,

30100, Αγρίνιο

26410-56100

26410-56801

6979-377607

Νικόλαος Νάσιος, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
10 ΑΧΑΪΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ Αχαϊκής Συμπολιτείας 20, Ζαβλάνι Πάτρας,

ΤΚ 26441

2610-462086

6936-548622

Ευφροσύνη Κωσταρά Διευθύντρια ΣΔΕ 16:30-20:00
11 ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-Κεντρική πλατεία Ανδραβίδας 6974-463351 Αγγελική Βαρβαρέσου, εκπαιδευτικός 09:00-13:00
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 12 ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. Καραμανλή 56,

1o Λύκειο Φλώρινας, 53100, Φλώρινα

23850-4858

23850-44859

6972-253462

Αθηνά Γαρδάνη Διευθύντρια ΣΔΕ 16:30-20:00
13 ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Αγ. Παρασκευής 7 & Καπετανάκη Ηλία (πρώην κτήριο Τ.ΥΔ.Κ.) 50100, Κοζάνη 24610-41077 Γεώργιος Ματιάκος

6978098114

16:30-20:00
ΗΠΕΙΡΟΥ 14 ΑΡΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΡΤΑΣ Περιφερειακή Οδός Άρτας (έναντι Δημαρχείου),

Άρτα, 47100

6973-813158 Νικόλαος Γιαμούρης,

Σύμβουλος σταδιοδρομίας

ΣΔΕ Άρτας

16:30-20:00
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 15 ΛΑΡΙΣΑΣ 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ιουστινιανού & Κομνηνών, (5ο Λύκειο Λάρισας),

41223, Λάρισα

2410-670950

6976-689871

Μαργαρίτης Ντούμος,

Διευθυντής ΣΔΕ

16:30-20:00
16 ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Αναπαύσεως & Χείρωνος (Συγκρότημα Μουρτζούκου),

Βόλος, ΤΚ 38001

24210-48762

6937-204878

Γεώργιος Σκίτσος Υποδιευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 17 ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΚΔΒΜ) ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Πρώην Ξενοδοχείο «Ξενία», Α’ Όροφος ΖΑΚΥΝΘΟΣ 6980-423548 Φίλιππος Ξένος,

Υπ. Εκπαίδευσης Προγράμματος «Οδυσσέας»

11:00-15:00
18 ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7η πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα 7,

49100, Κέρκυρα

26610-44997

69480-45368

Δημήτριος Ρίγγας Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 19 ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Στρ. Στρεμπενιώτη

(1ο & 3ο Γυμνάσιο),

56760, Νεάπολη Θεσσαλονίκης

2310-672715

6977-221282

Μαρία Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια ΣΔΕ 16:30-20:00
20 ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Μητροπόλεως 2,

(4ο Ενιαίο Λύκειο Κατερίνης),

60100, Κατερίνη

23510-22744

6974-153811

Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
ΚΡΗΤΗΣ 21 ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Μάχης Κρήτης (4ο Γυμνάσιο Μυσίρια) Ρέθυμνο, ΤΚ 74100 28310-35519

6947-273256

Μαρία Αλεξανδρίδου-Μερζιώτη,

Διευθύντρια ΣΔΕ

16:30-20:00
22 ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Βαϊνιά Ιεράπετρας,

ΤΚ 72200

28420-89736

6974-027265

Χριστόφορος Σφακιανάκης, Υποδιευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 23 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΡΟΔΟΥ Μιχαήλ Πετρίδη 29,

ΤΚ 84100, Ρόδος

22410-23585

22410-23615

6993-682345

Ιωάννης Σάββας, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
24 ΔΗΜΟΣ ΚΩ Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού, Ζηπάρι, 85300, Κως 22423-60009

6974-990415

Διονυσία Κασιώτη, δημοτική υπάλληλος 09:00-13:00
25 ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Δήμος Καρπάθου, Πηγάδια, 85700, Κάρπαθος 22453-60141

6949-506628

Φωτεινή Χαλκιά

δημοτικός υπάλληλος

10:00-14:00
26 ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ Σχολικό Συγκρότημα Ξηροκάμπου,

84100, Σύρος

22810–87660

6975-605436

Γεώργιος Στεφάνου Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
27 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ Χώρα Άνδρου,

84500, Άνδρος

6989-343633 Ανδριάνα Κορκοδείλου, δημοτική υπάλληλος 09:00-15:00
28 ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ ΚΕΠ Κέας, Ιουλίδα Κέας, 84002 Κέα 22880-21150

6974-362149

Νίκος Παούρης, υπάλληλος ΚΕΠ 10:00-14:00
29 ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΘΗΡΑΣ Γυμνάσιο Φηρών, 84700, Θήρα 6977475447 Ανθή Πατραμάνη, εκπαιδευτικός 17:00-19:00
ΠΕΛΟΠΟΝ-ΝΗΣΟΥ 30 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου (κτίριο 1ου Γυμνασίου), Ναύπλιο, 21100 27520-99484

6936-618258

Γεώργιος Κόνδης, Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
31 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Τέρμα Τεγέας (Συγκρότημα Τεχνικών Σχολείων),

Τρίπολη, 22100

2710-222757

2710-222537

6947-079059

Γεώργιος Κοκκίνης Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
32 ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ

Οδός Κορίνθου – Πατρών, ΤΚ 20011, Σχολικό Συγκρότημα Λεχαίου Ν. Κορινθίας 27410-86880

6978-444258

Δημήτριος Σωτήρχος Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
33 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Λεωφ. Αθηνών 170,

(6ο Ενιαίο Λύκειο), Καλαμάτα, ΤΚ 24100

27210-80425

6976-501170

Γεωργία Γάλλου, Διευθύντρια Σ.Δ.Ε. 16:30-20:00
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 34 ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Mινύου 3, (Πρώην Κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας),

32200, Ορχομενός

22610-25481

6972-290333

Κώστας Σταράς

Διευθυντής ΣΔΕ

16:30-20:00
35 ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Μονής Ερίων-Πειραϊκή Πατραϊκή

34100, Χαλκίδα

6946-685723 Αικατερίνη Τουλούμη, εκπαιδευτικός 18:00-21:00
36 ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ Λεωφ. Καλυβίων 154, Καλύβια Λαμίας,

ΤΚ 35100

22310-66028

6972-324619

Χρήστος Παγορόπουλος Διευθυντής ΣΔΕ 16:30-20:00
37 ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Ι. Γιδογιάννου 16, Άμφισσα, ΤΚ 33100 22650-79298

6932-344772

Αδαμάντιος Καλέντζης

Διευθυντής ΣΔΕ

16:30-20:00

 

Απρ 04

Θεατρική Παράσταση «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ»

Η ένταξη θεατρικών δρώμενων στις δράσεις του ΣΔΕ Κατερίνης καταδεικνύει την έμπρακτη αξιοποίηση της κορυφαίας των Τεχνών, από τη μια, ως εκπαιδευτικού-πολιτισμικού μέσου για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την έκφραση των σκέψεων, συναισθημάτων και προβληματισμών των εκπαιδευομένων. από την άλλη, ως μέσου ψυχαγωγίας και ανάπτυξης κριτικού στοχασμού στους θεατές, εν γένει τους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πνεύμα αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας σχολικών μονάδων της Πιερίας, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ παρακολούθησαν την στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου την παράσταση που ανέβασαν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ και απόλαυσαν τρία δημοφιλή κλασικά παραμύθια, την «Κοκκινοσκουφίτσα», τη «Χιονάτη» και τη «Σταχτοπούτα» σε μοντέρνα διασκευή.  Η παράσταση διέθετε εύθυμο, διασκεδαστικό ύφος, γρήγορο ρυθμό και δυναμική αλληλεπίδραση με το κοινό, ισορροπώντας ανάμεσα στην παιδικότητα και τη σπαρακτική ωρίμανση.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Α.Παπαγεωργίου στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον διευθυντή, Γ.Αραμπατζή, τους καθηγητές  και τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ για την αποδοχή της πρόσκλησης, τις υπεύθυνες καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου καθώς και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού, Δρ.Νικόλαο Ναχόπουλο, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Οι καθηγήτριες Α.Γιαννακίδου και Σ.Τερζοπούλου είχαν την ευθύνη και επιμέλεια της διασκευής και τον συντονισμό της παράστασης (σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικά, κουστούμια κ.α.).

Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στους ενήλικες εκπαιδευόμενους-ερασιτέχνες ηθοποιούς, γιατί παράλληλα με τις οικογενειακές, εργασιακές, κι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους δούλεψαν -στο πλαίσιο του αντίστοιχου σχολικού project (σχεδίου δράσης)- με όρεξη, ενθουσιασμό και μεράκι.  Το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο δρώμενο καθήλωσε το κοινό του σε μια κατάμεστη αίθουσα και εκπλήρωσε τις προσδοκίες του για μια ευχάριστη, πρωτότυπη και ανανεωτική εμπειρία.

P-1_THEATRIKO P-2_THEATRIKO P-3a_THEATRIKO P-3b_THEATRIKO P-4_THEATRIKO P-5_THEATRIKO

Ιαν 18

«H Σφαγή των νηπίων» Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά την Δευτέρα 18-1-2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κατερίνης παρακολούθησαν την ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν μαζί του.

Ο Φανταστικός «κόσμος» του Ευγένιου Τριβιζά! Ζωντάνεψε στην Κατερίνη!

ΜΑΓΕΨΕ ο απίθανος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς χθες στην έναρξη ομιλιών της Σχολής Γονέων για το 2016. Ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν ο επίτιμος καλεσμένος τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στη Σχολή Γονέων Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με θέμα ομιλίας «Η σφαγή των νηπίων: Φαντασία, Παιδί και Εξουσία». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

…και ποιος δεν ξέρει τον Πίκο Απίκο από την ονειρεμένη φρουτοπία… τον φαλακρό σκαντζόχοιρο με καλαμάκια για αγκάθια…τη μάγισσα Φρικαντέλα μου μισούσε τα κάλαντα και προτιμούσε τα κάκαντα…και…την πασχαλίτσα με την μια κουκιδίτσα…αν όχι όλοι τότε σίγουρα οι περισσότεροι. Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παραμυθάς που διαθέτει η χώρα μας.
Με ένα απόσπασμα από την ταινία του Charles Dickens «Hard Times» ξεκίνησε την ομιλία του, θέλοντας να κάνει μια επίκληση στη φαντασία μας, αντιπαραβάλλοντας την ταινία που μόνο τη φαντασία δεν προάγει. Σύμφωνα με την ταινία, μόνο γεγονότα πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο, μόνο με γεγονότα πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά. Χαρακτηριστικά μια κοπέλα στο έργο Hard Times λέει στον πατέρα της: Με εκπαίδευσες τόσο καλά που ποτέ δεν είχα παιδική καρδιά. Πού είναι τα συναισθήματά μου; Τι έκανες πατέρα για τον κήπο που θα έπρεπε να είχε αρχίσει να ανθίζει;
Ο αγαπημένος μας Ευγένιος Τριβιζάς τόνισε ότι τόσο οι γονείς όσο και το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να προάγουν τη φαντασία και όχι να την ευνουχίζουν. Τα παιδιά δε θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δοχείο πληροφοριών που για τους μεγάλους μπορεί να είναι χρήσιμες πληροφορίες, αλλά για τα παιδιά…άχρηστες!
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «Χρησιμότητα του Άχρηστου»! Ο Ντούτσιο Όρντινε μέσα από το βιβλίο του «Η Χρησιμότητα του Άχρηστου» ο συγγραφέας δείχνει πως η εμμονή της κατοχής και η λατρεία της χρησιμότητας καταλήγουν τα στραγγαλίζουν το ανθρώπινο πνεύμα, αποσταθεροποιώντας και βάζοντας σε ¨κίνδυνο¨ τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Σε αυτές τις άχρηστες-χρήσιμες πληροφορίες αναφέρθηκε ο Τριβιζάς. Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι μπορεί να είναι χρήσιμο και τι άχρηστο για ένα παιδί. Χαρακτηριστικά ανάφερε το παράδειγμα του Steeve Jobs του γνωστού σχεδιαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Steeve Jobs όταν ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να σπουδάσει καλλιγραφία εκείνοι αντέδρασαν…εσείς άραγε θα αντιδρούσατε; Τελικά αν δε σπούδαζε αυτό που ήθελε τότε δε θα ήταν αυτό που είναι τώρα, ούτε θα έβγαζε ένα τέτοιο ωραίο αποτέλεσμα στα ηλεκτρονικά του δημιουργήματα. Ο Ευγένιος Τριβιζάς παρότρυνε γονείς και εκπαιδευτικούς να διδάσκουν τη φαντασία στα παιδιά και όσο για τις γνώσεις…το κάθε παιδί θα βρει τις γνώσεις που θεωρεί το ίδιο ότι του χρειάζονται.
Η φαντασία είναι εικόνες που δεν υπάρχουν γι΄αυτό και δεν έχει την απαιτούμενη αναγνωριστικότητα από όλους του μεγάλους. Η φαντασία είναι πολύτιμη, έχει άμεση σχέση με την οικονομική πρόοδο και είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής. Η φαντασία είναι απεριόριστη και φθηνή.
Ο Ευγένιος ανέφερε χαρακτηριστικά και τα λόγια του Edison:
«Για να εφεύρεις χρειάζεται η φαντασία και ίσως και ένα σωρό σκουπίδια»
Στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι η μετάδοση γνώσεων αλλά η καλλιέργεια του πνεύματος, είπε ο Τριβιζάς.

Κλείνοντας την υπέροχη ομιλία του και καθόλου άχρηστη αναφέρθηκε στα σχολεία λέγοντας ότι τα σχολεία παραγεμίζουν τα παιδιά με ένα σωρό πληροφορίες λες και τα παιδιά είναι γαλοπούλες…στην αρχή τα παιδιά μπαίνουν στο σχολείο με φαντασία και μεγαλώνοντας…η φαντασία τους πάει περίπατο. Για ποιον λόγο τελικά είναι απαραίτητα τα παραμύθια; Γιατί ο μύθος προηγείται της φαντασίας και η φαντασία βρίσκεται μέσα στα παραμύθία.
Στο τέλος της εκδήλωσης έως περασμένα μεσάνυκτα ο κ. Τριβιζάς υπέγραψε όλα τα βιβλία που οι ακροατές και φίλοι της Σχολής του έφερναν. Και δεν υπέγραφε απλά, ζωγράφιζε, συνομιλούσε, άκουγε προσεκτικά τον καθένα-καθεμιά, υπομονετικά, στωικά, αγαπητικά. Για 6 ώρες ανταποκρίθηκε στην αγάπη του κοινού της Κατερίνης. Η υπόσχεση του είναι να ξαναέρθει σύντομα για τους μικρούς φίλους του της Κατερίνης πλέον.
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης θα γίνει την Προσεχή Δευτέρα 25 Ιαν. 2016 με ομιλητές τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ και τον αξιωματικό ε.α. Κωνσταντίνο Κορομπίλη. Οι Ομιλητές θα παρουσιάσουν στο κοινό της Σχολής Γονέων τον βίο του Αγίου Γερασίμου του Παλλάδα Πατριάρχου Αλεξανδρείας (+1630-1714)αλλά και του Αγίου Κωνσταντίνου Μπραγκοβεάνου (+1654-1714) ηγεμόνος της Βλαχίας και πνευματικού τέκνου του Πατριάρχου.
Στην συνέχεια θα προβληθεί το Ντοκυμαντέρ διαρκείας 38 λεπτών αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο Παλλάδα το οποίο γυρίστηκε στην Κρήτη Βενετία, Ιάσιο, Βουκουρέστι, Αδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη, Κάιρο και Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στα μέρη που γεννήθηκε, έδρασε και έζησε ο Άγιος…

Επαναδημοσίευση από το http://lefteria.blogspot.gr/2016/01/blog-post_5825.html

Σεπ 23

7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας 2015

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Κατερίνης, βασικός πυλώνας δια βίου μάθησης της τοπικής κοινωνίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 25/9-30/9/2015.
Οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο του σχολείου για την ταυτότητα, τη λειτουργία και τα οφέλη που προκύπτουν από τη φοίτηση σε αυτό. Επίσης, αξιοποιείται το πληροφοριακό υλικό και τα βίντεο απ’ τις δράσεις, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. Αντίστοιχα, οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους ντόπιους επιχειρηματίες, τους εκπροσώπους των εμπορικών και οικονομικών φορέων και των ομάδων εθελοντικής δράσης, ώστε να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Ευχαριστούμε, θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας για την έμπρακτη στήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσω της ανταπόκρισής τους στο αίτημά μας να διατεθεί τμήμα του εκθεσιακού χώρου για τη σχετική προβολή και ενημέρωση των επισκεπτών. Τέλος, συγχαίρουμε το σύνολο των διοργανωτών της έκθεσης και ευχόμαστε την επιτυχία της.

7iEVEP-KMDIAFIMISI_F17697 invitation2015

Σεπ 23

Εξετάσεις ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ 31 Οκτωβρίου 2015

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο των πολιτικών για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε μετανάστες καθώς και διαδικασίες πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού που αποτελούν προϋπόθεση για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων μεταναστών στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ιουν 02

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 14-06-2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Θεατρική Παράσταση

«Μια φορά και έναν καιρό»

σε κείμενα της Έλενας Ακρίτα

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 14-11-2015ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_14-06-2015_ΘΕΑΤΡΙΚΗ_ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μάι 28

Η συγγραφέας Ελένη Τζήκα στο ΣΔΕ Κατερίνης

Η φιλόλογος και συγγραφέας Τζήκα Ελένη, γεννημένη στην Κάτω Μηλιά Πιερίας, τίμησε με την παρουσία της Πέμπτη 28-05-2015 το ΣΔΕ Κατερίνης. Η εκπαιδεύτρια Τερζοπούλου Σοφία, ΠΕ06 αγγλικής φιλολογίας, προλόγισε την κ.Τζήκα τονίζοντας τις εξαιρετικές κριτικές που έχει λάβει η συγγραφέας για το έργο της από τα ΜΜΕ και διακεκριμένους επιστήμονες.
Η κ.Τζήκα μίλησε με λόγια ζεστά, με απλότητα και χωρίς περιστροφές για τα δύσκολα χρόνια της γενιάς του ’50, όπου κυριαρχούσε η ανέχεια, η φτώχεια, ο απόηχος του πολέμου και του εμφυλίου. Όμως παρόλα αυτά διατηρήθηκαν οι παραδόσεις, τα παραμύθια και τα τραγούδια, πλεγμένα μέσα στις συνήθειες της κλειστής κοινωνίας που αντιπροσωπεύονται στην φράση «Σσσ… μας ακούει ο κόσμος». Αυτός ήταν και ο τίτλος του πρώτου της βιβλίου.
Αναφερόμενη στην ενασχόλησή της με τη συγγραφή, λέει: «Τα μυθιστορήματα που πραγματεύονται τα έργα είναι γραμμένα με αφορμή των εμπειριών της ζωής. Η πραγματικότητα πλεγμένη με το μυθικό στοιχείο χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός. Όπως η θάλασσα με την στεριά …» Και σε άλλη στιγμή αναφέρει: «Το γράψιμο είναι μια διέξοδος και σας παροτρύνω, εάν σας ελκύει, να ασχολείσθε. Όπως διέξοδος είναι και η ενασχόληση με την ποίηση, τη ζωγραφική, με τη φύση και καθετί δημιουργικό.»
Η κ.Τζήκα ενημερώθηκε για το ΣΔΕ και την αποστολή του. Συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την επιλογή τους να επιστρέψουν στο σχολείο και τόνισε, ότι στο πλαίσιο των δυνάμεων της, θα τους συμπαρασταθεί και θα τους στηρίξει. Επίσης, πρόσφερε βιβλία της για τη βιβλιοθήκη του ΣΔΕ. Ο διευθυντής Θανάσης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε την κ.Τζήκα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σχολείου και βοήθησε έμπρακτα την αποστολή του ΣΔΕ.2015-05-28
ΣΔΕ Κατερίνης

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων