Φεβ 18
05

Το ΣΔΕ στο ραδιόφωνο

Μέσα από την εκπομπή Δεύτερη Ευκαιρία που μεταδίδεται από το Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, στους 95,4, κάθε Τετάρτη στις 12.30,  οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σύρου παρουσιάζουν τα νέα και τις δράσεις του Σχολείου.

Αυτη τη φορά εκπαιδευόμενοι δίνουν συνέντευξη και αναφέρονται στο πως έμαθαν για το Σχολείο, ποια είναι τα κίνητρα τους, ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές τους, ποιες είναι οι προοπτικές τους.

Στη συνέχεια της εκπομπής γίνεται αναφορά στις εργασίες τους οι οποίες αυτή την εβδομάδα ήταν αφιερωμένες στο χαμομήλι.

Το χαμομήλι περιέχει δεκάδες ωφέλιμα φυτικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που ευνοούν  διάφορους τομείς της υγείας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβόνες, σε γλυκοσίδες τανίνες, σαλικυλικό οξύ, παράγωγα κουμαρίνης, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 κ.ά.

Μας δίνει ένα απολαυστικό, καταπραϋντικό ρόφημα  και ίσως μια από τις σημαντικότερες ιδιότητές του, είναι το ότι διώχνει την αϋπνία.

Αρκεί  πριν ξαπλώσετε για ύπνο να πιείτε λίγο χαμομήλι και αυτό θα  διώξει τα άγχη σας και θα σας οδηγήσει σε ένα βαθύ ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα.

Να θυμίσουμε ότι η παρουσίαση των θεραπευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή αλλά έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Στο αφιέρωμα μας  στη λογοτεχνία  θα αναφερθούμε στον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ το Γάλλο συγγραφέα, γνωστό  από το βιβλίο του, «Ο Μικρός Πρίγκηπας» το οποίο μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες και είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στο κόσμο.

Ο Εξυπερύ  γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1900 και δεν ήταν απλά ένας διηγηματογράφος, αλλά ένας φιλόσοφος που αποτύπωνε τη ζωή κι ανέλυε τον προορισμό της όπως φαίνεται στα βιβλία του «Γη των ανθρώπων» και «το ταχυδρομείο του Νότου».



Δεν επιτρέπονται σχόλια.

  • Το Ηλιακό Ρολόι στην Ερμούπολη.

    Το Ηλιακό Ρολόι στην Ερμούπολη.
  • Μεταφράστε σε άλλη γλώσσα

  • Ο Καιρός στο Νότιο Αιγαίο

    Ο καιρός
  • Ημερολόγιο

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Ώρα Ελλάδος
  • RSS Σ.Δ.Ε.Σύρου.

    Γίνε συνδρομητής στο RSS κανάλι του Σ.Δ.Ε.Σύρου.
  • Σχεδίαση & Διαχείριση Ιστολογίου

    Στεφάνου Γιάννης ΠΕ86.
    email: syrios42@gmail.com

  • Συγγραφή Κειμένων

    Στεφάνου Γιώργος.
    Στεφάνου Γιάννης.