ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 10:03 μμ στο Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016
img_4547_0Εικόνα από https://mikrasiatwn.files.wordpress.com

Πολύ θεόπνευστα ο μακαριστός Ἅγιος Παΐσιος εἶχε προφητεύσει γιὰ τίς προσυνοδικὲς διασκέψεις τῆς Πανορθοδόξου Συνόδου τα εξής:

«Καταλαβαίνετε τί πάει νὰ γίνη; Θὰ φύγη ἡ παράδοση καὶ θὰ μείνει ἡ παράβαση! Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρὸ εἶναι αὐτό;»
(Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ὁ Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης», ἔκδοση Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος» Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης 2015) http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2016/11/blog-post_74.html

Η προφητεία αυτή επαληθεύεται στις ημέρες μας με τα γεγονότα τοῦ τελευταίου εξαμήνου από την «Σύνοδο» τῆς Κρήτης. Προ τριῶν μηνῶν περίπου, η Δ.Ι.Σ. εἶχε ζητήσει από τους Ιεράρχες να μελετήσουν τα έγγραφα τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης δια την Σύνοδον τῆς Ιεραρχίας. Στην Έκτακτη Σύνοδο τῆς Ιεραρχίας τοῦ Νοεμβρίου, αντί να καταδικασθεί η Ληστρική Σύναξη τῆς Κρήτης, όπως έκανε η Εκκλησία τῆς Βουλγαρίας, παραπέμφθηκε το θέμα πίσω στη Δ.Ι.Σ.!!! Η μη καταδίκη τῆς αιρετικῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης εξισώνεται με προδοσία τῆς Ορθοδοξίας, με γκρέμισμα τοῦ Συνοδικοῦ Συστήματος και εφαρμογή τοῦ Παπικοῦ συστήματος τοῦ Πρώτου (Προκαθημένου) εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν. Απεδείχθη ότι η πλειονότης τῶν Ιεραρχῶν έχει πλήρη αδιαφορία διά τα δογματικά θέματα τῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωτηρία τοῦ ποιμνίου. Παραθέτω απόψεις τοῦ πιστοῦ λαοῦ – μέσα από αποσπάσματα άρθρων και σχόλια – διά την τραγικότητα τοῦ θέματος.  Έφυγε η παράδοση και έμεινε η παράβαση!

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος


Δεύτερη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (24.11.2016)

Ανώνυμος είπε…

Εάν επιθυμούμε με ειλικρίνεια να διαπιστώσουμε την ουσία της τοποθέτησης της Ιεραρχίας και όχι τόσο το παρουσιαζόμενο, για ευνόητους λόγους, τυπικό μέρος, αυτή αποδέχθηκε ή έστω ανέχθηκε την ” Μεγάλη και Αγία Σύνοδο ” της Κρήτης. Τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της και τυπικά ακόμη όχι μόνο δεν τις απέρριψε, αλλά ούτε καν προσωρινά, έως ότου αποφανθεί τελικά, εάν βεβαίως αποφανθεί στο μέλλον, δεν θεώρησε ως μη ισχυρές και εκτελεστές. Εάν δε λάβουμε υπόψη το όλο κείμενο αναφοράς στην ” Μεγάλη Σύνοδο “, που είναι εξαιρετικά θετικό γι αυτή, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε την ουσιαστική αποδοχή της Συνόδου αυτής. Κατόπιν τούτου έκαστος ας πράξει κατά την συνείδησή του.
24 Νοεμβρίου 2016 – 4:04 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος αποδέχθηκε πλήρως και επίσημα (αφού δεν την απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά ) την Αιρετική Κολυμπάρια Σύνοδο.

Η Σύνοδος της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι πλέον και επίσημα μια αιρετική Σύνοδος και όποιος Επίσκοπος μνημονεύει τη Σύνοδο αυτή, κοινωνεί και αυτός με την αίρεση του οικουμενισμού και η αιρετική κοινωνία αυτή μεταφέρεται από τους Επισκόπους στους απλούς Κληρικούς και από τους απλούς Κληρικούς μεταφέρεται στους μοναχούς και τους απλούς λαϊκούς.

Ο καθένας πρέπει να προφυλάξει την ψυχή του, όσο καλύτερα μπορεί, από την ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Είναι Αμετανόητοι άνθρωποι! Η Παναίρεση θερίζει, αναγνωρίστηκε επίσημα, και οι Ποιμένες και Επίσκοποι υπηρετούν τους αιρετικούς Πατριάρχες, δίνοντας χρόνο στην αίρεση για την περαιτέρω επέκταση και εδραίωσή της!

Ευχαριστώ το blog ακτίνες που φιλοξένησε τόσο καιρό τα σχόλιά μου και μου επέτρεψε να αναπτύξω τις απόψεις μου.

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση από εμένα. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ !!!

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Βαρβέρης
24 Νοεμβρίου 2016 – 4:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Ιλιγγιά ο νούς μπροστά στις μεθοδεύσεις ! Επικυρώνουν αυτοί τώρα την σύνοδο της Κρήτης και περιμένουν να έρθει μία άλλη σύνοδος να την ανατρέψει ; Δημιουργούν τις προυποθέσεις της παγιώσεως της ψευδοσυνόδου και τάχα μου πετάνε το μπαλάκι σέ μία άλλη σύνοδο που θά ξηλώσει την παρούσα ; Αμελούν το καθήκον του παρόντος και ευελπιστούν εις το μέλλον ; Σιωπούν ενόχως αυτοι και αναθέτουν στους επερχομένους να μιλήσουν; Ευωχούνται αυτοί σήμερον ευδαιμονούντες και υποθηκεύουν το μέλλον της εκκλησίας ; Τρώνε αυτοί σήμερον καννιβαλικώς τις σάρκες της εκκλησίας και περιμένουν την σύνεση από τους επιγόνους ; Δημιουργούν αυτοί σήμερον μώλωπες στό σώμα της εκκλησίας και περιμένουν τους μείρακες της αύριον να τους θεραπεύσουν ; Και αυτοί από πού θα παραλάβουν την πίστη ανόθευτο ,σέ τίνων τά πόδια θα μαθητεύσουν ; Κλέβουν αυτοί σήμερα ως ληστές και αρχαιοκάπηλοι όλο τον αποθηκευμένο πλούτο και λένε μέ τόσο κυνικό τρόπο ελάτε να μας πιάσετε άν μπορείτε ! Και δέν ντρέπονται να τά λένε αυτά αυτοί οι θεολόγοι της φτήνιας που εξευτέλισαν το αξίωμα του επισκόπου ! Τον λογο απο εδώ και περα θά έχει η συνείδηση της εκκλησίας και όποιος μεμονωμένος επίσκοπος διασώζει την τιμή του αξιώματός του !
Λωρίτους Ελένη
24 Νοεμβρίου 2016 – 5:12 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Δέν έχουν κάν την υπευθυνότητα ,τον ανδρισμό για να έχουν το θάρρος της γνώμης των Σεβασμιώτατοι ή αποδέχεστε ή δέν αποδέχεστε την σύνοδο της Κρήτης ! Γιατί υιοθετήσατε όλη αυτή την πονηρή διαλεκτο για νά καταφέρετε με μπαμπεσιά κτυπήματα κάτω από την μέση στο σώμα της εκκλησίας; Αυτές οι μεθοδεύσεις δέν ταιριάζουν σέ εκκλησιαστικούς άνδρες ,αλλά είναι η τέχνη της διπλωματίας των οικουμενιστών Μία απόδειξη οτι επικυρώσατε την αίρεση του οικουμενισμού είναι και αυτό ,οτι δηλαδή υιοθετήσατε την δολερή της γλώσσα !
24 Νοεμβρίου 2016 – 5:40 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Ο θρίαμβος της διπλωματίας ! Σεβασμιώτατοι , κερδίσατε τις εντυπώσεις και χάσατε την Αλήθεια !
Η Αλήθεια όμως δέν χάνεται ,η εκκλησία δέν εκπορθείται Ο είς και η Αλήθεια συνιστούν την εκκλησία και δέν είμαστε ο είς αλλα ο καθείς που πιστεύει στην εκκλησία των Αγίων Πατέρων και των οικουμενικών Συνόδων !
24 Νοεμβρίου 2016 – 5:47 μ.μ.

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2016/11/24112016.html#more


Παρέμβαση και κείμενο στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νοέμβριος 2016)

Απόστολο27 Νοεμβρίου 2016 – 12:53 μ.μ.

Είτε δοθούν εξηγήσεις είτε όχι, που δεν θα δοθούν διότι τι να πούν, η ουσία είναι ότι είναι άμεση ανάγκη να σταματήσει η κοινωνία με αιρετικούς και όσους κοινωνούν με αυτούς χωρίς αντίδραση ή διώκουν ορθοδόξους ή σιωπούν, επειδή όλες αυτές οι κατηγορίες είναι αιρετικές και να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος για να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη πού είναι η πάλη με τον θάνατο. Αρκετά με δαύτους!

Ανώνυμος26 Νοεμβρίου 2016 – 6:26 μ.μ.

Το πιστό ποίμνιο πάντως θα την ονομάσει ληστρική Σύνοδο

Ανώνυμος26 Νοεμβρίου 2016 – 7:19 μ.μ.

Εξαιρετικό το κείμενο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και η πρότάσεις που υπέβαλε ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να ζητήσει για να γίνουν αποδεκτές, όμως δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς η άλλη πλευρά είναι πλέον ισχυρή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στις περισσότερες Ορθόδοξες χώρες και θέλει άλλο δρόμο αυτόν του φιλοοικουμενισμού. Το πρόβλημα δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί με υπομνήματα και προτάσεις, αυτό το ξέρουμε ήδη από πολλών ετών, αλλά στις ημέρες μας παρουσιάσθηκε απόλυτα ξεκάθαρο προ των οφθαλμών μας. Το κείμενο αυτό όπως και άλλα άλλων Αρχιερέων θα μείνουν στην ιστορία, σαν μία απέλπιδα προσπάθεια να φρενάρουν την πτώση, αλλά η λύση του δράματος, όπως έχει αποδειχθεί, δεν μπορεί πλέον να έλθει με τον τρόπο αυτό.

Ανώνυμος26 Νοεμβρίου 2016 – 7:45 μ.μ.

Ο μ. Ναυπάκτου τοποθετείται σε σωστή βάση αλλά θα θέλαμε περισσότερη αυστηρότητα και επιμονή ώστε να απορριφθούν τα κείμενα.

Ανώνυμος26 Νοεμβρίου 2016 – 10:42 μ.μ.

Καλός και ο Ναυπάκτου, αλλά έναν Μάρκο Ευγενικό χρειαζόμαστε!!!

Ανώνυμος27 Νοεμβρίου 2016 – 6:22 π.μ.

Στο δια ταύτα τι κάνουμε;

Ανώνυμος27 Νοεμβρίου 2016 – 2:04 μ.μ.

AΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
ΤΕΛΟΣ!!!!!!

Argiris Milonas27 Νοεμβρίου 2016 – 2:02 μ.μ.

Απλως χρειαζετε το καθαρο μυαλο που η σιγουρια του για την αληθεια θα μετατρεψει τα πιστευω σε πραξεις

Πηγή: https://katanixis.blogspot.gr/2016/11/2016_40.html#comment-form


Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου, Ένας πρώτος σχολιασμός της αποφάσεως της Ιεραρχίας της 23ης-24ης Νοεμβρίου 2016

………………………

Αἰσθανόμαστε τήν ἱερατική καί μοναχική μας συνείδηση νά ἀντιδρᾶ ἔντονα καί νά ἀνθίσταται, ἀδυνατώντας νά κατανοήσει καί νά ἀποδεχθεῖ τίς ἀποφάσεις πού ἐλήφθησαν. Αἰσθανόμαστε ἐπιτακτικά τήν εὐαγγελική ἐντολήνά μᾶς ὁδηγεῖ, ὥστε νά ὁμολογήσουμεὑπέρ τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Αἰσθανόμαστε νά μᾶς ἐπιτάσσει νά μήν σιωπήσουμε, ἀλλά νά καταθέσουμε,ἐνώπιον τῆς Ἐκκλησίας, τήν καλογερική δογματική μας συνείδηση μέ εὐθύτητα καί εἰλικρίνεια, χωρίς κατακριτική διάθεση, ἀλλά μέ ἔμπονη ἀγάπη πρός τήν Ἁγία μας Ἐκκλησία καί τήν ἀλήθεια τῆς ὀρθοδόξου πίστεώς μας. ……………..

Εἶναι μία ἀπόφαση διπλωματική καί ἐξισορροπιστική, χωρίς εὐθύτητα καί χωρίς καθαρές θέσεις, πού μόνο σκοπό ἔχει νά κατευνάσει τίς ἀντιδράσεις καί νά διατηρήσει τίς ἰσορροπίες μεταξύ τῶν ἀντιδρώντων, Ἐπισκόπων, κληρικῶν, μοναχῶν καί λαϊκῶν πιστῶν καί τῶν ὑπερασπιστῶν τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης καί τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη, παραπέμποντας οὐσιαστικά τό ζήτημα στίς «Καλένδες».

Ἡ ἀπόφαση αὐτή προκαλεῖ σύγχυση καί παραπλανᾶ τό ποίμνιο, κι αὐτό γιατί ἀπό τήν μία πλευρά δίνει τήν δυνατότητα στούς ὑπερασπιστές τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης νά ἐπικαλοῦνται τό γεγονός ὅτι δέν καταδικάστηκαν τά Κείμενα τῆς Κρήτης. Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, ὅσοι δικαίως ἀντιδροῦν στίς ἀποφάσεις τῆς Κρήτης, ἐπικαλοῦνται τό γεγονός ὅτι ἡ Ἱεραρχία μπορεῖ μέν νά μήν κατεδίκασε τήν «Σύνοδο» τῆς Κρήτης, ἀλλά δέν τήν ἐπικύρωσε καί δέν ἐνέκρινε τά Κείμενά της.

Πρόκειται πραγματικά γιά μεθοδεύσεις, πού δέν εἶναι ἔντιμες καί εὐθεῖς καί δέν ἁρμόζουν σέ καμμία περίπτωση σέ ὀρθοδόξους Ἱεράρχες. Ὑποδηλώνουν μάλιστα ὅτι δέν πηγάζουν καί δέν ἀποτελοῦν καρπό τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τό Ὁποῖο εἶναι εὐθές καί ξεκάθαρο. ……………………….

Γι’ αὐτό καί ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος μᾶς διδάσκει ὅτι «Κρείσσων ἐμπαθοῦς ὁμονοίας ἡ ὑπέρ  εὐσεβείας διάστασις», δηλαδή ἡδιαφορά καί ἡ διάσταση χάριν τῆς εὐσεβείας, εἶναι καλύτερη ἀπό τήν ὁμόνοια πού εἶναι γεμάτη πάθη[4

————————————

Ανώνυμος είπε…

Έως πότε οι διαπιστώσεις? Πόσους αιώνες διαπιστώσεων και οχι πραξεων συμπεριλαμβάνει το “αχρι καιρού”?

Θέλετε μια λύση εφικτή και άμεσα πραγματοποιησιμη πατέρα Αθανάσιε?

Ιδού λοιπόν :

Ο καραμπινατος οικουμενιστης ο Δημητριαδος Ιγνατιος είπε σε κήρυγμά του στην εκκλησία της Ευαγγελιστριας στο Πειραιά:

“Και τι είναι αυτό το μυστήριο; Μα είναι το ίδιο το μυστήριο της Εκκλησίας. Αυτό που τελέσαμε τούτη την ώρα, αυτό που και ως Επίσκοπος μόνος μου δεν μπορώ να τελέσω. Μαζί σας και χάρη σε εσάς τελούμε το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.”

Τι λέει λοιπόν ο οικουμενιστης Ιγνατιος : Δεν μπορεί να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστιας χωρίς τους λαϊκούς. Πολύ ωραία λοιπόν!

Η πρότασή μου, προκειμένου να κοπή στη ρίζα του ο οικουμενισμός είναι : Να μη πατήσει το πόδι του κανένας λαϊκός σε εκκλησία που λειτουργουν οικουμενιστες και οι κοινωνουντες έμμεσα ή άμεσα με αυτούς, έτσι ώστε να σταματήσουν οι οικουμενιστες να κάνουν μυστήρια.
………………………
28 Νοεμβρίου 2016 – 11:46 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Μοιάζει η στάση της Ιεραρχίας με αυτήν των Ιουδαίων όταν τους έβαλε ο Χριστός το ερώτημα ποιανού ήταν το βάπτισμα του Ιωάννου. Οι ιεράρχες δηλαδή σκέφτηκαν: “Τι να κάνουμε τώρα; Εάν λέμε ότι το Κολυμπαρι ήταν Μεγάλη και Αγία Σύνοδο, θα μας κάψει ο λαός, και εάν λέμε ότι ήταν Ψευδό-Σύνοδο, θα μας κάψει ο Βαρθολομαίος.” Για αυτό επέλεγαν να πουν “Δεν ξέρουμε, ας αποφασίζει η ΔΙΣ.” Δυστυχώς μοιάζουν και σε πολλά αλλά με τους Ιουδαίους….
29 Νοεμβρίου 2016 – 12:35 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Ο Γέροντας Κλεόπας της Ρουμανίας έλεγε σχετικά με τα δεινά που έβλεπε να έρχονται, ότι οι πιστοί Χριστιανοί τότε θα έχουν δυο επιλογές για να σωθούν: η μια θα είναι να φύγουν στο εσωτερικό άδυτο, και το άλλο να φύγουν στην έρημο.
29 Νοεμβρίου 2016 – 12:56 μ.μ.

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2016/11/23-24-2016_28.html#more


Ιστολόγιο Κατάνυξις
: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ τοποθετείται επί του τελικού Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας

Ανώνυμος28 Νοεμβρίου 2016 – 9:14 π.μ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΑΡΑ

Ανώνυμος29 Νοεμβρίου 2016 – 8:27 μ.μ.

Καλό είναι, κατά την γνώμη μου, να μην ξεχνάμε, στα πλαίσια πάντα του καλοπροαίρετου διαλόγου, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε, απεδέχθη και προσυπέργαψε με την υπογραφή του Προκαθημένου της και τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των νομίμως εκλεγμένων εκπροσώπων της Αρχιερέων, τις Αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, εκπροσωπόντας το Σώμα της Ιεραρχίας. Αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος απεδέχθη πλήρως την Σύνοδο της Κρήτης και αυτή η αποδοχή δεν θα γίνει μελλοντικά, αλλά υφίσταται ήδη και θα αρθεί τότε και μόνο τότε, εάν η Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφασίσει, ότι οι υπογραφές κακώς ετέθησαν και η αποδοχή κακώς έγινε και άρει τις πράξεις αυτές. Τέτοια απόφαση δεν βγήκε και μπορεί να μην βγεί ποτέ και όσο δεν βγαίνει, η αποδοχή της Συνόδου της Κρήτης, σαν γεγονός, παραμένει σε ισχύ.

Ανώνυμος29 Νοεμβρίου 2016 – 8:52 μ.μ.

Αδέλφια.
Είναι φανερό ότι μας περιπαίζουν. Μη έχετε καμιά εμπιστοσύνη ούτε στην σύνοδο των ιεραρχών ούτε ,και πολύ περισσότερο, στην ΔΙΣ. Η προδοσία της αλήθειας έχει συντελεστεί. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Φάνηκε ο ρόλος τους, ήρθε και πέρασε ο κρίσιμος χρόνος της αντίδρασης. Όταν γύρει το σαμάρι ή το σηκώνεις εγκαίρως ή θέλεις να πέσει. Ας κατανοήσουμε όλοι ότι δεν έχουμε ποιμένες. Όσο καλύτερα και όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε αυτό, τόσο καλύτερα. Ίσως έτσι μπορέσουμε να γλιτώσουμε από τον λύκο. Εκεί μας πηγαίνουν αυτοί οι ανάξιοι που κάθονται στους θρόνους.
Καταλαβαίνω ότι άρρωστοι και τυφλωμένοι όπως είμαστε από την αμαρτία χρειαζόμαστε βοήθεια. Αλλά βοήθεια από το διάολο μπορείς να πάρεις;

Ο Θεός να μας ελεήσει
Αμήν.

Πηγή: https://katanixis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_957.html#comment-form


Ιστολόγιο Ακτίνες
: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ τοποθετείται επί του τελικού Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Tην γλώσσα της διπλωματίας εκτός από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης υιοθετεί και η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος Ωφείλουν να μας πούν μέ ξεκάθαρα λόγια αυτό που είχαν υποσχεθεί στο πλήρωμα της εκκλησίας και για το οποίο συγκλήθηκε υποτίθεται η έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ιεραρχίας της 23-24ης Νοεμβρίου Επικυρώνουν ή όχι την Σύνοδο της Κρήτης Αποδέχονται ή όχι την σύνοδο την Κρήτης ! Αυτή την απάντηση οφείλουν να μας δώσουν μέ τρόπο σαφή και ξεκάθαρο χωρίς σοφιστείες και περιφραστικότητες Τά δογματικά θέματα δέν επιδέχονται μαγειρέυματα , καρυκεύματα και εσάνς Σε επιτροπές παραπέμπουν μόνο την αφέλεια του λαού ,την ευκολοπιστία του πιστεύοντας οτι με αυτό τον τρόπο θα χειραγωγήσουν την εκκλησία μέ κλειστά μάτια στην πλάνη Από το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνοδου δέν προκύπτει οτι απορρίπτουν την σύνοδο της Κρήτης άρα την υιοθετούν! Ολα αυτά περί επιτροπών και μελλοντικών οικουμενικών Συνόδων που δυστυχώς υποστηρίχθηκαν και από τον άγιο Ναυπάκτου είναι απλές παραφιλολογίες Αγιε Ναυπάκτου οφείλετε τώρα! να αγωνιστείτε μέ όση δύναμη για την απόρριψη της Συνόδου της Κρήτης και νά μήν υποθηκεύετε το μέλλον της εκκλησίας μέ δικά σας ανεξόφλητα γραμμάτια!

Λωρίτου Ελένη
28 Νοεμβρίου 2016 – 10:54 π.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί αδελφοί?

Τι θα κάνουμε τώρα, θα συζητάμε “άχρι καιρού” για το Δελτίο Τύπου της Ιεραρχίας?

Τόσο πολύ κοντή μνήμη έχουμε.

Στη Λέσβο δεν έγιναν συμπροσευχές?
Στη Κρήτη, λίγο μετά τη Λέσβο, δεν ψηφίσθηκαν και αποφασίσθηκαν αιρετικές αποφάσεις?
Στην Ασίζη, λίγο μετά την Κρήτη, δεν έγιναν οικουμενιστικά έκτροπα?

Αντέδρασε έμπρακτα κανείς από τους “Ιεράρχες” μας?

Την αλληλουχία των γεγονότων δεν την βλέπετε?

Και έστω, ας υποθέσουμε, ότι κάποιοι Ιεράρχες δεν συμφωνούν με το Δελτίο Τύπου. Και τι μ’αυτό? Είδατε καμία έμπρακτη αντίδραση? Θα συζητήσουν λένε στο μέλλον στη ΔΙΣ. Αλήθεια ξέρουν αν θα υπάρχουν στη ζωή αύριο? Προφανώς δεν έχουν μνήμη θανάτου εκέι στη ΔΙΣ.
28 Νοεμβρίου 2016 – 4:01 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Αφου οι οικουμενισται νοθευουν τα δογματα της πιστεως ,αμφισβητουν τη γνησιοτητα του ευαγγελιου ,αποδεχοντε ψευδεις θεους και μυστες ως σωτηρες,εφτασαν και στη σχιζοφρενικη ενεργια να πλαστογραφουν την υπογραφη επισκοπων για να επιβαλλουν τα σκοτεινα σχεδια τους ,χειρότεροι από κάθε δικτατορια,διοτι δεν αφαιρουν μονο την ελευθερια των επισκοπων στο τι να εκλεξουν αλλα και πλαστογραφουν την υπογραφη τους και τωρα εισήγαγαν και άλλο ψεμα,οτι η ιεραρχια ενεκρινε τις αποφασεις του Μητροπολιτου Σερρων,αρκει να επιβαλλουν τις οικουμενιστικες αποφασεις της συνοδου κολυμβαριου, γεμουν δολου και ψευδους.
Ας μην περιμενουμε αληθειες από το στομα οικουμενιστων αλλα ψεμα ,δολειοτητες και φιμωσι της Αληθειας,σκοταδισται σαν την ιερα εξετασι του μεσαιωνα.
Τι περιμενει ο πιστος λαος από τέτοιους ποιμενες δεν ντρεποντε αραγε όταν ενεργουν ετσι.
28 Νοεμβρίου 2016 – 7:39 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Η Εκκλησία υπάρχει εκεί που υπάρχει η Αλήθεια. Κι αυτοί που δεν είναι με την Αλήθεια δεν είναι Εκκλησία. Ερμηνεία στα λόγια του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά. Μήπως εννοείς Εκκλησία τον Πατριάρχη και τους Συνοδικούς του Κολυμβαρίου αγαπητέ αδελφέ Βασιλειάδη; Γι αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Γιατί δεν κατανοούμε το τί σημαίνει ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Οταν το μάθουμε τότε μπορούμε να διακρίνουμε την αίρεση, το σχίσμα, το μαρτύριο, τη θυσία, τον συμβιβασμό, την δειλία, την υποκρισία…… Παράδειγμα ο σημερινός άγιος που γιορτάσαμε. Ας τον μιμηθούμε.
28 Νοεμβρίου 2016 – 7:46 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Κύριε Βασιλειάδη δέν έχω καμμία πρόθεση διαμάχης με αδελφούς Φοβάμαι όμως οτι κινείστε σέ ένα λανθασμένο πνεύμα περί τού ΄΄εντός και εκτός της εκκλησίας ΄΄ Μήν αναφερθούμε για μία ακόμα φορά σέ εκείνο το θρυλικό ΄΄κάλλιον πλανάσθαι μετά της εκκλησίας ή ορθοτομείν εκτός αυτής ΄΄ Αν ανατρέξετε στά σχόλια αυτής εδώ της ιστοσελίδας σέ σχετικές αναρτήσεις θα καταλάβετε οτι είναι πολύ αίολο το απόφθεγμα Αμνηστεύετε δηλαδή την κατάφωρη αίρεση την οποία βιώνουμε επί χρόνια τώρα και εσχάτως απέκτησε συνοδική κατοχύρωση και ονομάζετε ΄΄σχίσμα ΄΄την αποστασιοποίηση από αυτήν ; Γι’αυτό υπάρχουν οι Ιεροί Κανόνες για να πηδαλιουχούν την εκκλησία Η εφαρμογή των Ιερών Κανόνων σώζει από αμφότερες τις εκτροπές και του σχίσματος και της αιρέσεως Δέν νομίζω οτι έχουν την εξουσία, δηλαδή οι επίσκοποι, να κρατάνε δέσμιο το Άγιο Πνεύμα υποτελές στην αυθεντία των Το Αγιο Πνεύμα όπου θέλει πνεί και την φωνήν αυτού ακούεις Η εκκλησία υπάρχει εκεί που υπάρχει το Άγιο Πνεύμα και ακούμε την φωνή του ! Ειναι ντροπή των που οι πλειονοτης των επισκόπων που χαρακτηρίζονται ως ΄΄παραδοσιακοί΄΄να σύρονται πίσω από τον πατριάρχη και 2-3 επιθετικούς οικουμενιστάς της εκκλησίας της Ελλάδος Θά έπρεπε αυτοί να απομονώσουν τους 2-3 οικουμενιστάς και όχι να χειραγωγούνται από αυτούς Το ΄΄κοινό ποτήριο ΄΄ στο οποίο αναφέρεστε είναι κατωχυρωμένο στην σύνοδο του Κολυμπαρίου ,άλλωστε στό εξωτερικό λέγεται οτι ήδη εφαρμόζεται ,το είδαμε και μείς στην Ραβέννα το 2002 κατάφωρα μπροστά στις κάμερες Το ότι δέν το εφαρμόζουν ακόμα είναι θέμα στρατηγικης τακτικής Τι άλλο να πω δέν ξέρω ,λέμε και λέμε συνεχώς τά ίδια και κανείς δέν έχει την διάθεση να μετακινηθει από τίς βεβαιότητές του Γι’αυτό καταλήγουμε στο ΄΄ο σώζων εαυτόν σωθήτω ΄΄,καταδιωκόμενος , αφοριζόμενος , καθαιρούμενος ,χωρίς αίμα δέν γίνεται ομολογία Αλλά άς έχουμε την ελπίδα οτι ο Θεός δέν θα αφήσει την εκκλησία του στά χέρια των δειλών Θά δώσει τους ποιμένες εκείνους για να πηδαλιουχήσουν το σκάφος της εκκλησίας! Λ.Ε.
28 Νοεμβρίου 2016 – 10:20 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Δηλαδή τι προτείνεις αγαπητέ 7:12;
Να μνημονευονται οι αιρετικοι επειδή δεν υπάρχει ή βούληση να πραξουμε κατά συνείδηση και να αντιδράσουμε – αποριψουμε τους αιρετικούς επισκόπους οι οποίοι έχουν τη στήριξη της πολιτείας;
Ο Οικουμενισμος είναι αιρεση τι προτείνεις ; Να ακολουθήσουμε την αίρεση και τους αιρετικούς επισκόπους επειδη ή πολιτεία αυτούς θα θεωρήσει νόμιμη εκκλησία; Και αυτοί οι αιρετικοι τσαμπουκαληδικα απειλούν με αφορισμούς με τις πλατες της πολιτείας ;
Αν και επί Ουαλη οι χριστιανοί σκέπτονταν έτσι τώρα δε θα ήμασταν αρειανιστες;

Πρέπει όσοι επίσκοποι έχουν μείνει ορθόδοξοι να βρουν το θάρρος να κηρύξουν ορθόδοξια και όσοι λαϊκοί είναι ορθόδοξοι να απομακρυνθούν με κάθε τρόπο από το άρρωστο οικουμενιστικο κατεστημένο.
28 Νοεμβρίου 2016 – 10:37 μ.μ.

Ο/Η Φαίη είπε…

Αγαπητέ αδελφέ ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2016 – 8:20 μ.μ., έχω την αίσθηση ότι ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων απλά μεταφέρει αυτά που αφέθηκαν να εννοηθούν λίγο πολύ σε όλους μας από την Ιεραρχία (ή μάλλον καλύτερα από το οικουμενιστικό της μερίδιο το οποίο ειλικρινώς κανείς μας δεν γνωρίζει πόσους αριθμεί). Αν αυτό που αφέθηκε να εννοηθεί είναι αρλούμπες δεν φταίει ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων που μας το μετέφερε, εδώ κάποιοι ακόμα σκέφτονται το ‘πόρισμα’ της Ιεράς Συνόδου και …. ελπίζουν!!!
…………….
Αγαπητέ κύριε Βασιλειάδη, διαβάζω το σχόλιό σας και προσπαθώ να καταλάβω αν αυτά που γράφετε τα εννοείτε ή αν απλά κάνετε black humor.
Οικονομία κάνει ο Θεός, εμείς δεν κάνουμε οικονομία, εμείς ΤΣΑΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Οικουμενικών Συνόδων και Αποστολικούς) που οριοθετούν ξεκάθαρα το τι πρέπει να κάνουμε όταν ξεπηδούν αιρέσεις μέσα στην Εκκλησία. Έτσι κρατήθηκε αυτή η Πίστη δύο χιλιάδες χρόνια. Προσέξτε, γιατί αυτή η αρρωστημένη υπακοή σας κάνει να βάζετε τον εαυτό σας ίσα κι όμοια με τον ίδιο τον Θεό. Καταντά η χειρότερη αμαρτία, η χειρότερη βλασφημία. Ποιος είστε εσείς που θα κάνετε οικονομία; Έχετε διανοηθεί τι λέτε; Τόσοι Άγιοι, Μάρτυρες, Ομολογητές δεν έκαναν οικονομία και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους χωρίς δεύτερη σκέψη για πράγματα που σήμερα θεωρούνται ασήμαντα κι εσείς κύριε Βασιλειάδη θέλετε να περιμένουμε μέχρι να φτάσουν και στο κοινό Ποτήριο; Οικονομία είναι αυτό ή ξεπούλημα της Πίστης; Και βγαίνετε και μας το λέτε κιόλας; Τι έχουμε πάθει επιτέλους και δεν σκεφτόμαστε; Καταλάβετε επιτέλους τι συνέβαινε στην Εκκλησία 2000 χρόνια. Πάντα στις επάλξεις ήτανε, πολεμούσε συνέχεια τις αιρέσεις. Μαμόθρεφτα καταντήσαμε και δεν μπορούμε, να ξεχωρίσουμε δυο λογιών άχυρα.
28 Νοεμβρίου 2016 – 11:51 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Να κάνουμε οικονομία μέχρι το κοινό Ποτήριο? Δηλαδή να εμπαιζουμε τον Κύριο Ιησού Χριστό, κάνοντας επ’αόριστον οικονομία. Στη Λειτουργία δηλαδή θα λέμε ότι πιστεύουμε στη Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα ήδη έχουμε αναγνωρίσει και αποδεχθεί τις αιρέσεις ως Εκκλησίες. Τι ωραία λογική !!!
29 Νοεμβρίου 2016 – 12:28 π.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Κύριε Βασιλειάδη συμφωνώ μέ τους αγαπητούς ανωνύμους σχολιαστές Θά γίνουμε και μείς, όπως πάνε τά πράγματα, όπως η εκκλησία της Ρωσίας επί κομμουνιστικού καθεστώτος Θά υπάρχει μία οικουμενιστική εκκλησία η οποία θα συνεργαστει με΄το άθεο πολιτικό σύστημα απολαμβάνοντας ολα τά ιστορικά προνόμια της εκκλησίας –έτσι ούτε γάτα ούτέ ζημιά και η άθεη πολιτεία θα έχει προφίλ ΄΄θεάρεστο ΄΄ και η υποτιθέμενη εκκλησία θα καλοπερνά –και μία εκκλησία κυνηγημένη και καταδιωγμένη των κατακομβών Ειπαμε το Άγιο Πνεύμα όπου θέλει πνεί και την φωνην αυτού ακούεις Νά είσαι σίγουρος οτι θα την ακούσουμε την φωνή του ! Θά μας μιλήσει με΄τον λάρυγγα των αληθινών ποιμένων ! Λ.Ε.
29 Νοεμβρίου 2016 – 10:37 π.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

Ανωνυμε 11.48 η παράταση δέν είναι δείγμα της διαφωνίας των πατέρων ,αλλά είναι δείγμα της δειλίας των πατέρων Η δειλία όμως καταργεί την ομολογία και χωρίς ομολογία πού πάμε ; Ο Χριστός παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα και η Ιερά Σύνοδος νίπτει τάς χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος Με κανένα τρόπο δέν θέλουμε να πάρουμε την θέση του όχλου που φωνάζει Βαραββαν !
29 Νοεμβρίου 2016 – 5:50 μ.μ.

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2016/11/blog-post_689.html#more


Alea jacta est! Ας μην προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

H ελληνική ιεραρχία αποφάσισε τελικά να συμπλεύσει με την αίρεση του Οικουμενισμού και το πιο θλιβερό, με ακατανόητες ευφυολογίες να ρίχνει στάχτη στα μάτια και να προσπαθεί να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα.

Το δηλητήριο του Οικουμενισμού έχει πλέον κυκλοφορήσει στους ιεράρχες και η ασθένεια έχει απλωθεί σε όλο το σώμα. Ας τους συγχωρήσει ο Παντοδύναμος.

Το ερώτημα που τώρα τίθεται αμείλικτο είναι το τι θα πράξουν οι χιλιάδες ιερείς της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Θα σκύψουν το κεφάλι στην αίρεση, ή θα αντισταθούν όπως έκαναν οι αληθινοί Ποιμένες σε όλη την ιστορία της Ανατολικής Ορθοδοξίας;

Τα πολλά λόγια είναι περιττά και η δραματοποίηση δεν ωφελεί.

Ο καθείς ας πράξει σύμφωνα με την συνείδηση του. Ή με τους αιρετικούς, ή με την Μια, Αγία Αληθινή και Αποστολική Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

https://katanixis.blogspot.gr/2016/11/alea-jacta-est.html


«Βόμβα στα θεμέλια» του Αγίου Όρους: Αγιορείτες πατέρες διακόπτουν επίσημα το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Η Επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα

…………………………..

Ἐμεῖς ὡς ἁγιορεῖτες μοναχοὶ διαχωρίζουμε, πλέον, τὴ θέση μας ἔναντι τῆς ἕως τῆς σήμερον ἀκολουθουμένης πορείας. Δὲ συμφωνοῦμε οὔτε συνευδοκοῦμε, γι’ αὐτὸ καὶ δὲν ἐπιθυμοῦμε τὴν συμπόρευση μὲ τὴν οἰκουμενιστικὴ ἀποστασία ἐκ τῆς Ὀρθοδοξίας. Δὲν μποροῦμε νὰ συνεχίσουμε νὰ στραγγαλίζουμε τὴν ὀρθόδοξο συνείδησίν μας καὶ νὰ παριστάνουμε ὅτι δὲν καταλαβαίνουμε μὰ οὔτε καὶ νὰ δικαιολογοῦμε συνεχῶς τὰ ἀδικαιολόγητα, καλύπτοντας τὰ αἱρετικὰ φρονήματα τοῦ Πατριάρχου.

………………………….

Κατόπιν, ὅλων τῶν ἀνωτέρῳ, πιστεύουμε ὅτι ἀνεδείχθη ἡ ἄκρα σοβαρότης τοῦ θέματος τῆς ἐν Κρήτῃ συνόδου καὶ τῶν σωτηριολογικοῦ χαρακτῆρος ἐπιπτώσεων ποὺ ἔχει γιὰ τοὺς πιστούς. ……………………………..

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/11/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1.html#ixzz4RSsEH9ae


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση