«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΔΙΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ»

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

«Τα ελληνικά σχολεία ξεδιψούν τα παιδιά της Τανζανίας» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινά κατά τη σχολική χρονιά 2009-2010 και εύχεται να βρει ανταπόκριση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Ελλάδας. Υπολογίζουμε ότι μια σχολική μονάδα με 300 μαθητές, μόνο από την προσφορά μισού ευρώ μηνιαίως (επί δέκα μήνες) από κάθε μαθητή, είναι δυνατόν να συγκεντρώσει το ποσό των 1.500 ευρώ που απαιτείται για τη διάνοιξη ενός πηγαδιού με πόσιμο νερό στην Τανζανία. Αν οι μαθητές είναι λιγότεροι, η συγκέντρωση του ποσού μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεισφορά του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με τη διάθεση κάποιων ποσών από τμήματα του σχολείου που έχουν έσοδα (π.χ. από την έκδοση μιας εφημερίδας), με τη συνεισφορά ποσών από μαθητές με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα ή από γονείς με οικονομική άνεση. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το εν λόγω ποσό, μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ένα άλλο σχολείο ή, απλώς, να κατατεθεί το ποσό που συγκεντρώθηκε, όσο μικρό κι αν είναι, με το σκεπτικό ότι ακόμη και αυτή η προσφορά μπορεί να βοηθήσει στη διάνοιξη πηγαδιών, σε συνδυασμό με τα ποσά που καταθέτουν άλλοι δωρητές.

Γιατί στην Τανζανία;

Διότι εκεί υλοποιείται τα τελευταία χρόνια ένα επιτυχημένο πρόγραμμα φιλανθρωπίας από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μέρος του φιλανθρωπικού προγράμματος είναι η διάνοιξη πηγαδιών, από τα οποία επωφελούνται όλοι οι κάτοικοι της εκάστοτε ευρύτερης περιοχής (περίπου 3.000 άνθρωποι από κάθε πηγάδι), φυσικά ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή άλλων δεδομένων. Έχει αποκτηθεί ήδη πολύτιμη πείρα στον τομέα, αφού έχουν διανοιχτεί μέχρι τώρα πάνω από 36 πηγάδια. Συγκεκριμένες πληροφορίες και εικόνες σχετικά με τη φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο (λ.χ. στο βίντεο που θα δείτε πληκτρολογώντας http://www.ierapostoli.gr/vivliothiki.php).

Παρακάτω υπάρχουν η ταχυδρομική και η ηλεκτρονική διεύθυνση της Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως, καθώς και οι αριθμοί των λογαριασμών, στους οποίους μπορούμε να καταθέσουμε το ποσό που θα συγκεντρώσουμε. Καλό είναι, κατά την κατάθεση, να αναγράφουμε το όνομα του ή των σχολείων από τα οποία προέρχονται τα ποσά που στέλνουμε.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα μήνυμα φιλανθρωπίας στους μαθητές μας και μια ουσιαστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας!

  

 Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών

P.O Box 1090, Dar es Salaam, Tanzania
email : orthodoxtanzania@yahoo.gr

ALPHA BANK : 714-00-2310010680  ,

EUROBANK : 0026-0124-37-0100969481

Δικαιούχος ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Ζαχαρέγκας Δημήτριος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση