Δραστηριότητα 4 – MoleMash-2
Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012, 3:28 πμ
Κάτω από: App_inventor  |  Αφήστε ένα σχόλιο

MoleMash-2 Το κυνήγι του τυφλοπόντικα 2 Τι θα φτιάξετε Download Refined Version (Book Chapter PDF) Αυτό το εγχειρίδιο σας παρουσιάσει πως θα υλοποιήσετε ένα παιχνίδι παρόμοιο με το παιχνίδι Whac-A-MoleTM. Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός είναι να χτυπήσετε έναν τυφλοπόντικα που εμφανίζεται τυχαία σε μία από τις 5 προκαθορισμένες τρύπες. Κάθε φορά που το πετυχαίνετε, το […]Δραστηριότητα 2 – PaintPot (Μέρος 2)
Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2012, 12:32 μμ
Κάτω από: App_inventor  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Αρχικά Σιγουρευτείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία Set Up και έχετε φορτώσει ολοκληρωμένο το project σας από το PaintPot Μέρος 1. Συνεχίστε από το τέλος του Μέρους 1, με ανοιχτό το project σας στο App Inventor. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Save As για να κάνεις ένα αντίγραφο του PaintPot ώστε να δουλεύεις σε μία νέα έκδοση […]Δραστηριότητα 2 – PaintPot (Μέρος 1)
Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2012, 12:29 μμ
Κάτω από: App_inventor  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Download Refined Version (Book Chapter PDF) Το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει το στοιχείο Canvas για την δημιουργία απλών γραφικών σε δύο διαστάσεις. Θα φτιάξετε μία εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να σχεδιάσετε στην οθόνη της συσκευής σας σε διαφορετικά χρώματα. Ιστορικό σημείωμα: Το PaintPot είναι ένα από τα πρώτα προγράμματα που υλοποιήθηκαν για να εδραιώσουν την […]7η Το ρομπότ αποκτά συμπεριφορά
Τετάρτη, 5 Δεκέμβριος 2012, 12:21 μμ
Κάτω από: Robotics,Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

1η ώρα Επαναληπτική δραστηριότητα «Ηρακλειώτικο παρκάρισμα» Βήμα 1 Τοποθετούμε τον αισθητήρα φωτός. Το ρομπότ προχωρά μέχρι να βρει μια μαύρη γραμμή. Τότε οπισθοχωρεί, στρίβει πλάγια και παρκάρει. Βήμα 2 Τοποθετούμε και τον αισθητήρα αφής στο «πίσω» μέρος. Το ρομπότ προχωρά μέχρι να βρει μια μαύρη γραμμή. Τότε οπισθοχωρεί, στρίβει πλάγια και «παρκάρει» όταν το ειδιποιήσει […]Δραστηριότητα 3 – MoleMash (Μέρος 2)
Τετάρτη, 5 Δεκέμβριος 2012, 12:48 πμ
Κάτω από: App_inventor  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Το κυνήγι του τυφλοπόντικα (Μέρος 2) Αφού ολοκληρώσαμε τα πρηγούμενα στάδια θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε λίγο περισσότερο τον παίχτη του παιχνιδιού μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα δημιουργήσουμε ένα στάδιο δυσκολίας στο παιχνίδι μας, αυξάνοντας την ταχύτητα που κινείται ο τυφλοποντικας μετά από κάποιο αριθμό επιτυχιών. Διορθώσεις Οι αλλαγές θα γίνουν αποκλειστικά στο Blocks Editor στο […]Δραστηριότητα 3 – MoleMash (Μέρος 1)
Δευτέρα, 3 Δεκέμβριος 2012, 9:55 πμ
Κάτω από: App_inventor  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Το κυνήγι του τυφλοπόντικα (Μέρος 1) Download Refined Version (Book Chapter PDF) Στο παιχνίδι MoleMash, ένας τυφλοπόντικας εμφανίζεται σε τυχαίες θέσεις στο χώρο του παιχνιδιού, και ο παίχτης κερδίζει πόντους χτυπώντας τον τυφλοπόντικα πριν αυτή φύγει. Το εγχειρίδιο αυτό δείχνει πως να υλοποιήσουμε το παιχνίδι MoleMash σαν ένα παράδειγμα ενός απλού παιχνιδιού που χρησιμοποιεί κίνηση. […]Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων