Δεκ 19

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

Οκτ 10

Φτιάξτε κουίζ με Google forms

Ένα απο τα πιο απολαυστικά εργαλεία της google ειναι το Forms! Με το Forms μπορείτε να φτιάξετε ένα κουιζ ερωτήσεων για τους μαθητές σας επιλέγοντας ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις με εικόνες, βίντεο αλλα και κλασικές ερωτήσεις κειμένου. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια ρωτήσεων για ερευνητικους σκοπούς (ερωτηματολόγιο).

το καλύτερο ειναι ότι μπορείτε να συλλέξετε τα αποτελέσματα του κουιζ ερωτήσεων ή του ερωτηματολογίου σε ένα spreadsheet και μάλιστα να δημιουργήσει γραφήματα κατηγοριοποίησης των απαντήσεων.  Μέσω πρόσθετων εργαλείων μπορείτε τέλος να αυτοματοπόιησετε και να επιταχύνετε την διαδικασία της βαθμολόγησης (Flubaroo).

Μαρ 30

Technology In Education

Ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο Facebook για όλες τις εξελίξεις γύρω από τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και για να πάρετε ιδέες για τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός στην τάξη για όλα τα μαθήματα.

 

Technology In Education

Ιαν 03

Καλή χρονιά!

happy2014

Δεκ 11

Τα καλύτερα δωρεάν εκπαιδευτικά εργαλεία του 2013

Τα καλύτερα δωρεάν εκπαιδευτικά εργαλεία του 2013 είναι στο the blog! Δειτε τα εδω:

http://edublogawards.com/2013awards/best-free-education-web-tool-2013/

Νοε 13

Η τεχνολογία στην εκπαίδευση

Η χρήση της τεχνολογίας στις εκπαιδευτικές διαδικασίες γίνεται στις μέρες μας ολοένα και πιο απαραίτητη. Νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι και διδασκαλίες βασίζονται εν πολλοίς στη χρήση τεχνολογικών εργαλείων και στη βοήθεια της Πληροφορικής. Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών είναι ένα μέσο με το οποίο μπορούμε ως δάσκαλοι να διευρύνουμε τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες και να διευκολύνουμε την διεξαγωγή τους μέσα στην τάξη, κάνοντας τες μάλιστα ακόμα πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές.

Η σελίδα «Technology In Education» είναι ένα χρήσιμο βοήθημα που προσφέρει σχεδόν καθημερινά λύσεις και ιδέες για σχέδια μαθημάτων με τη χρήση του Διαδικτύου και πολλών άλλων τεχνολογικών εργαλείων. Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

Νοε 07

50 εφαρμογές web που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εκπαίδευση

50 από τις καλύτερες εφαρμογες διαδικτυου που μπορείτε να ενσωματώσετε στο εκπαιδευτικό σας έργο.

Νοε 05

Άσκηση στο υλικό των η/υ – Επεξεργαστές

Ασκηση με CPU – Α΄Λυκειου – ΕΦ.ΗΥ by ppant21

Αυγ 13

Gimp – Επεξεργασία εικόνας

To GIMP είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δε θέλουν/δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Photoshop. Είναι δωρεάν (open-source), μπορεί να κάνει ό,τι περίπου και το Photoshop, άρα είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για τη διδασκαλία της επεξεργασίας εικόνας. Στο παρακάτω link υπάρχουν 20 tutorials για να ξεκινήσει κανείς με τα βασικά. Happy Gimping!

https://www.facebook.com/techinedu/posts/674642709230198

 

 

Ιουν 21

The 5 biggest World Cup 2014 Stadiums

A synopsis of the five stadiums with the biggest spectators capacity that will host the FIFA World Cup 2014 in Brazil.

View Larger Map

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων