Ενημέρωση στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

Οκτ 201723

Κερκίνη, 20 Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνημμένο:  «ΔΤ _ενημέρωση στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης »

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης ιδρύθηκε με τους Νόμους 2742/99 (ΦΕΚ 207Α/7-10-1999) και 3044/02 (ΦΕΚ 197Α/27-8-2002) με σκοπό τη διοίκηση και διαχείριση της ευρύτερης περιοχής του υγροτόπου Κερκίνης. Διοικείται από 11μελές ΔΣ που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και αποτελείται από εκπροσώπους υπουργείων, της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Μια από τις αρμοδιότητες του Φορέα είναι η ενημέρωση –ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και η περιβαλλοντική εκπαίδευση (παρ. 2ζ του άρθρου 15 του Ν.2742/99). Στα πλαίσια της δράσης, ο Φορέας Διαχείρισης προτίθεται να απευθυνθεί στα σχολεία της Περιφέρειας, αποστέλλοντας σχετική πρόσκληση για ενημέρωση-ξενάγηση.

Η ενημέρωση θα γίνεται εντός του Κέντρου Πληροφόρησης και περιλαμβάνει παρουσίαση στην αίθουσα προβολών του Φορέα καθώς και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο ο οποίος διαθέτει ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό. Επιπλέον, σε περίπτωση που είναι επιθυμητό από το εκάστοτε σχολείο, υπάρχει η δυνατότητα συνοδείας των μαθητών στη λίμνη για παρακολούθηση ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια καθώς και διεξαγωγή περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στο πεδίο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τί ώρα είναι;

European Radio Logo

RSS Ενημέρωση απο e-SOS



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων