Εκπαιδευτική Ημερίδα του Ολυμπιακού Μουσείου

Οκτ 201714

ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Συνημμένο: CFDE7AB8E8E44B489BE30CB6F9D846ED (2)

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε την υποστήριξή σας για τις επιμορφωτικές ημερίδες-βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνουμε στο Ολυμπιακό μας Μουσείο για το σχολικό έτος 2017-18 και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα την παιδαγωγική διάσταση των Ολυμπιακών αξιών. Οι ημερίδες – βιωματικά σεμινάρια έχουν στόχο να επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς τόσο σε επιστημονικά ζητήματα που αφορούν τις αξίες στην εκπαίδευση, όσο και να προτείνουν νέα εργαλεία προσέγγισής τους στο πλαίσιο της σχολικής πραγματικότητας.

Στη διάρκεια των επιμορφωτικών ημερίδων-σεμιναρίων θα γίνει παρουσίαση της καταλυτικής σημασίας του ρόλου του Ολυμπισμού για τη σύγχρονη κοινωνία, ειδικά σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και επιμόρφωση στις πρακτικές διαθεματικής  προσέγγισης των Ολυμπιακών Αξιών μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα και τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική. Οι ημερίδες θα
αποτελέσουν την αφετηρία για τον σχεδίασμά εκπαιδευτικών δράσεων και σχεδίων εργασίας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας.

Οι επιμορφωτικές ημερίδες- βιωματικά σεμινάρια για τις οποίες αιτούμαστε υποστήριξη είναι:

Α) «Ολυμπισμός και Αξίες: Διαθεματικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση», η οποία συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Αγωγής Υγείας Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Αγωγής Υγείας Δ..Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:30.

Β) «Ολυμπισμός και Αξίες: Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί», η οποία συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Αγωγής Υγείας Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:30.

Γ) «Ολυμπισμός και Αξίες: Μουσειοπαιδαγωγικά σχέδια εργασίας», η οποία συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 16:30.

 

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, για την ανάδειξη και την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά για την υποστήριξη του μοναδικού στη χώρα Ολυμπιακού Μουσείου.

 

Η Διευθύντρια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Τί ώρα είναι;

European Radio Logo

RSS Ενημέρωση απο e-SOS



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων