Όλη η Ιστορία των κοινωνικών δικτύων με ένα κλικ!

Ενα πολύ ωραίο animation, απλό και κατανοητό για όλες τις ηλικίες αν και στα αγγλικά, είναι ενα πολύ καλό εργαλείο για να μιλήσουμε για τα κοινωνικά δίκτυα στο μάθημά μας. Explore more visuals like this one on the web’s largest information design community – Visually.  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ( Πώς να γράφουμε καλύτερα στις εξετάσεις )

Ένα πολύ καλό κείμενο, κοινοποίησε ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αρναίας στους μαθητές & Υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων, με συμβουλές για την απαιτητική αυτή περίοδο που θα διανύσουν.

Ψηφιακή «Αλάνα»

Με το σύνθημα «Ναι στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια», η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα cyberkid.gov.gr, που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπό την αιγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το νέο στοιχείο της ιστοσελίδας είναι η «Ψηφιακή Αλάνα», δηλαδή ένας ιστοχώρος, όπου…Συνέχεια ανάγνωσης Ψηφιακή «Αλάνα»

happy birthday BASIC!

Την 1η Μαΐου έκλεισαν 50 χρόνια από τότε που οι μαθηματικοί John G. Kemeny και Thomas E. Kurtz του Κολεγίου Dartmouth του New Hampshire, κατάφεραν να “τρέξουν”, για πρώτη φορά στην ιστορία, προγράμματα που είχαν αναπτυχθεί με την γλώσσα προγραμματισμού BASIC, στον γιγαντιαίο υπολογιστή Generel Electric του ιδρύματος. H γλώσσα προγραμματισμού BASIC (Beginner’s All-purpose Symbolic…Συνέχεια ανάγνωσης happy birthday BASIC!

Επανάληψη στο μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού

Από τον συνάδελφο Κουτσάκα Φίλιππο, μία πάρα πολύ καλή δουλειά για το μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού: Μια συγκριτική ανάλυση των θεμάτων παρελθόντων ετών στου μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού Όλα τα θέματα παρελθόντων ετών στο μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού Επανάληψη κεφαλαίων 1-4 και θέματα παρελθόντων ετών για αυτά τα κεφάλαια Επανάληψη κεφαλαίων 5-9 και θέματα παρελθόντων…Συνέχεια ανάγνωσης Επανάληψη στο μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού

David Pogue: 10 καλύτερες συμβουλές τεχνολογίας για εξοικονόμηση χρόνου

Ο David Pogue, σε ομιλία του για την TedX,μοιράζεται 10 απλές & έξυπνες συμβουλές που αφορούν το Διαδίκτυο, τον Η/Υ, τα smartphones ακόμη και τις ψηφιακές φωτογραφικές!. Μπορεί να ξέρετε κάποια απο αυτά ήδη, αλλά σίγουρα θα υπάρχει ένα που δεν γνωρίζετε!!! 😉    

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση