Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας σχολικής μονάδας αξιοποιώντας τα Ιστολόγια (blogs) του ΠΣΔ».

Η υπεύθυνη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κέρκυρας, Ελένη Χριστοπούλου, σε συνεργασία με την Δ/νση Α’θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας δεκαπέντε (15) διδακτικών ωρών για τους Διευθυντές/Υποδιευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που ανήκουν στη Δ/νση Α’θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας με θέμα «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας σχολικής μονάδας αξιοποιώντας τα Ιστολόγια (blogs) του ΠΣΔ» το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2014. Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο (2) εξ αποστάσεως επιμορφωτικές ενότητες και τρία (3) δια ζώσης βιωματικά εργαστήρια και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2014.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των Διευθυντών/Υποδιευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Α’θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας, καθώς και των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει ως εξωδιδακτική εργασία την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του σχολείου στην αξιοποίηση των ιστολογίων (blogs) του ΠΣΔ για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των ιστοσελίδων των σχολικών μονάδων τους. Αναλυτικά οι στόχοι για τους εκπαιδευτικούς είναι οι ακόλουθοι:

  • να γνωρίσουν τα ιστολόγια (blogs) και συγκεκριμένα να εξοικειωθούν με  την πλατφόρμα των ιστολογίων που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) (https://blogs.sch.gr)
  • να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες στην διαχείριση και συντήρηση ενός ιστολογίου μέσω του ΠΣΔ
  • να καταστούν ικανοί να αξιοποιήσουν τα ιστολόγια του ΠΣΔ για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας της σχολικής μονάδας τους
  • να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν την ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας τους χρησιμοποιώντας τα ιστολόγια του ΠΣΔ
  • να αναπτύξουν τις ικανότητες για τη συντήρηση και ενημέρωση ενός ιστολογίου με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων της σχολικής μονάδας τους
  • να διαμορφώσουν θετικές στάσεις για την αξιοποίηση των ιστολογίων και να διερευνήσουν την αξιοποίησή τους και στην παιδαγωγική διαδικασία
  • να αποκτήσουν ενδιαφέρον για τα ιστολόγια και τις εκπαιδευτικές κοινότητες του ΠΣΔ

Δείτε περισσότερα για τον χρονοπρογραμματισμό του σεμιναρίου και την κατανομή των δημοτικών σχολείων σε ομάδες επιμόρφωσης στην πρόσκληση-πρόγραμμα.