Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 11/02/2014: Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

SID2014_LogoΓια 11η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let’s create a Better Internet Together.

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Για τον εορτασμό, το Saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση για την ημέρα αυτή την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, στo Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στην Αγ. Παρασκευή. Το συνέδριο υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ενημερωτικού Κόμβου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), της Wind και της Google. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της υπηρεσίας του ΠΣΔ Live streaming .

Περισσότερα στο Saferinternet.gr και στον ενημερωτικό κόμβο του ΠΣΔ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο internet-safety.sch.gr