Zentyal Server – Open Source active directory, domain, gateway, communications, infrastructure

ZentyalΜια αξιόλογη λύση για δημιουργία open source active directory με samba 4, υποστήριξη group policies, organizational units είναι η Linux διανομή Zentyal. Αναπτύχθηκε με σκοπό να φέρει το Linux πιο κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυναντότητες του συγκεκριμένου λειτουργικού ως εταιρικό διακομιστή. Είναι η εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για προϊόντα της Microsoft όπως Windows Small Business Server, Windows Server, Microsoft Exchange, Microsoft Forefront κτλ. και είναι βασισμένη στη δημοφιλή διανομή Ubuntu.Επιπρόσθετα, η διανομή Zentyal επιτρέπει στους επαγγελματίες IT να διαχειρίζονται υπηρεσίες όπως πρόσβαση στο Internet, ασφάλεια δικτύου, κατανομή πόρων, υποδομή δικτύου επικοινωνιών, με έναν εύκολο τρόπο, μέσω μίας ενιαίας πλατφόρμας.

Zentyal Usage

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ενεργών Zentyal εγκαταστάσεων, κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη, ενώ η χρήση του επεκτείνεται σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι οι χώρες με τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Η Zentyal χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε άλλα περιβάλλοντα, όπως σχολεία, κυβερνητικούς οργανισμούς, νοσοκομεία, ακόμα και σε ιδρύματα όπως η NASA.

Σχετικοί οδηγοί που επικεντρώνονται κυρίως στη χρήση του ως Domain Controller και υλοποίηση Active Directory, DNS, GPOs κτλ :

μέρος 1: http://www.tecmint.com/install-zentyal-as-primary-domain-controller-and-integrate-windows-system/
μέρος 2: http://www.tecmint.com/how-to-manage-zentyal-primary-domain-controller-from-windows/
μέρος 3: http://www.tecmint.com/creating-organizational-units-and-enableing-group-policy-in-zentyal/

Ακόμα περισσότερα εδώ: http://www.zentyal.org/howtos/