Πρόταση εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό στο πλαίσιο δράσεων για την Πανελλήνια Μέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (βλ. σχετικό έγγραφο ΥΠΕΘ) το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Φωκίδας δημιούργησε μία δράση-εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying).

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα αυτή βασίζεται σε υλικό (βίντεο) από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και μπορεί να αξιοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ημέρα αυτή, όπως ορίζεται στο ανωτέρω σχετικό.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικά με Χρήστος Ρέτσας

Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Kάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις θεματικές περιοχές α) Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και β) Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής. Εκπαιδευτής προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πρώην Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εργαστηριακός Συνεργάτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ασφάλεια, Δευτεροβάθμια, Διαδίκτυο, Εκπαιδευτικοί, Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός, Καθηγητές Πληροφορικής, Μαθητές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση