To σχολείο της καρδιάς μου!!!Γυμνάσιο Κουτσουρά: Ένα βραβευμένο σχολείο συνώνυμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας!!

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση | , στις 07-04-2014

Το Γυμνάσιο Κουτσουρά διακρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ecomobility το Σάββατο 5 Απριλίου στο γεμάτο, από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και πλημμυρισμένο από τον ενθουσιασμό των εφήβων, Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και το βραβείο παρέλαβε η Πιταροκοίλη Στέλλα καθηγήτρια Πληροφορικής του Γυμνασίου Κουτσουρά, αποσπασμένη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Εκδήλωση ECOMOBILITY

Φέτος η ομάδα των μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κουτσουρά απέσπασε το 1o Βραβείο Δημιουργίας στην Κατηγορία Εικαστική Έκφραση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Οικολογικής Μετακίνησης Ecomobility 2013-2014. Στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012-2013 η ομάδας της Γ’ τάξης είχε και πάλι αποσπάσει το 1ο Βραβείο Δημιουργίας στην Κατηγορία Ηλεκτρονική Έκφραση.

ecomobility1

Οι μαθητές που εργάστηκαν με όρεξη και ζήλο, προκειμένου να καταφέρουν να συνεχίσουν την περσινή διάκριση και κατάκτηση ενός ακόμη 1ου βραβείου για το Γυμνάσιο Κουτσουρά ήταν οι εξής: Τζωρτζίνα Καταξάκη, Μαρία Κωνσταντάκη, Παναγιώτα  Κωτσοβόλου, Εριέτα Μπαγορδάκη Δέσποινα Σφυράκη, Γιώργος Τζοβενάκης, Αλεξάνδρα Τσαμπανάκη, Μάνος Τσαμπανάκης και Μαρία Τσομπανάκη. Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες για το συντονισμό και την καθοδήγηση της ομάδας ECOMOBILITY 2013- 2014 ήταν η Μεσίγκου Αικατερίνη ΠΕ08 και η Ξυλούρη Ελένη ΠΕ09.

Το βραβείο το πήρε η ομάδα για τη συγγραφή και εικονογράφηση του «Πετάλη», ενός παραμυθιού για μικρούς και για μεγάλους, όπου ένας μαθητής μέσα από πολλά προβλήματα, σκέψεις και δυσκολίες κατάφερε να κατασκευάσει ένα δικό του ποδήλατο. Μέσα από τον «Πετάλη» οι μαθητές παρουσιάζουν τα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Κουτσουρά και του Μακρύ Γιαλού, αναδεικνύουν τις ομορφιές φυσικές και αρχαιολογικές του τόπου τους, εφιστούν την προσοχή σε προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση των αιολικών πάρκων και δίνουν τροφή για σκέψη και μελέτη. Επίσης οι μαθητές μέσα από αυτό το συλλογικό τους έργο προτείνουν μέτρα, ρεαλιστικά, με τα οποία μπορούν να λυθούν πολλά από αυτά τα προβλήματα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές του Γυμνασίου Κουτσουρά αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις του «πολιτισμένου» κόσμου στα χωριά τους.

Με το βραβείο αυτό, που κέρδισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κουτσουρά, θα συμμετέχουν στην  Οικολογική Κατασκήνωση «ΡΟΔΕΑ» στα Καλάβρυτα την 1η βδομάδα του Αυγούστου μαζί με τις άλλες 3 ομάδες που τους απονεμήθηκαν τα Βραβεία Δημιουργίας Ηλεκτρονικής Έκφρασης, Μουσικής Σύνθεσης και Δραματουργικής Έκφρασης.ecomobility 2

Το Βραβείο καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση της περιόδου 2013-14 απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα γραφεία των δικτύων NGOsEuropeanEnvironmentalBureauκαι το Transport& Environment.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση