Getting in touch με το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ!!

0

Συγγραφέας: pitarokili | Κατηγορία eTwinning | , στις 01-02-2013

Το Γυμνάσιο Κουτσουρά μαζί με 22 ευρωπαϊκά σχολεία από:  Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία και Τσεχία συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning.

O τίτλος του πρότζεκτ είναι “getting in touch” και θα έχει διάρκεια 2 χρόνια. Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι η αγγλική.

Στόχος είναι οι μαθητές  να καταλάβουν μέσα από τη συνεργασία και την επικοινωνία την κουλτούρα των άλλων χωρών, να γνωρίσουν άλλες περιοχές και χώρες, διαφορετικούς τρόπους ζωής, παραδόσεις, εκπαιδευτικά συστήματα. Όλα αυτά γίνονται αξιοποιώντας τους υπολογιστές και επικοινωνώντας στην αγγλική γλώσσα οπότε επιτυγχάνονται ταυτόγχρονα και διδακτικοί στόχοι στο μάθημα των αγγλικών αλλά και της Πληροφορικής.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες από το Γυμνάσιο Κουτσουρά είναι η Κα Καρτέρη Κατερίνα ΠΕ06 αναπληρώτρια καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και η Κα Πιταροκοίλη Στέλλα ΠΕ19 μόνιμη καθηγήτρια πληροφορικής.

Μια πρώτη δραστηριότητα που υλοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Κουτσουρά που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι να κατασκευάσουν postcards με τις οποίες συστήνονται στους νέους ηλεκτρονικούς τους φίλους. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές γράφουν κείμενα στην αγγλική γλώσσα και ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους. Οι κάρτες ζωγραφίστηκαν από τους μαθητές στους υπολογιστές όπου ο κάθε ένας μαθητής επιμελήθηκε τη δική του κάρτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση