Πολυμέσα – Επεξεργασία Εικόνας ΙΙ – Επιχείρηση: “Ανανεωθείτε”

Ας προχωρήσουμε στο να μάθουμε πώς να συνδυάζουμε 2 Layers για να εμφανίζουμε μία εικόνα μέσα σε άλλη. Επιπλέον θα δούμε πιο λεπτούς χειρισμούς στη φωτεινότητα και το χρώμα ενός Layer.

Δηλαδή, έστω ότι είστε έτσι

και θέλετε να βάλετε το πρόσωπό σας στην παρακάτω εικόνα

Τις εικόνες θα τις βρείτε ή στο φάκελο teacher στην Επιφάνεια Εργασίας του Υπολογιστή σας ή κάντε κλικ πάνω τους και Αποθήκευση.

Πηγαίνετε στο Aviary ->Advanced Suite->Image Editor και φορτώστε πρώτα την εικόνα με την κοπέλα.

Έπειτα File->Import και ανεβάστε και την εικόνα με τον νεαρό, (θα μπει αυτόματα σε νέο Layer).

Με το εργαλείο επιλογής Freeform (μοιάζει με καομπόικο Lasso) επιλέξτε το πρόσωπο του νεαρού χωρίς πολύ λεπτομέρεια. Δεξί κλικ πάνω του και Copy Selection. Ξανά δεξί κλικ και Paste Selection.

Πατήστε στο ματάκι του Layer του νεαρού για να μην φαίνεται και βάλτε στο νέο Layer, που έχει μόνο το πρόσωπό του, Alpha 50% για να είναι διαφανές.

Τώρα, με το Distortion tool (δίπλα στο δεύτερο εργαλείο που λέγεται Transformation Tool) προσπαθήστε να ταιριάξετε τα δύο πρόσωπα, δηλ. μάτια με μάτια, μύτη με μύτη.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι επιλέξτε τη γόμα (δίπλα στο μολύβι), πατήστε ΟΚ για τις αλλαγές και βάλτε το Alpha του νεαρού πάλι σε 100% για να φαίνεται.

Με τη γόμα σε Hardness 0% και Alpha 25% διαγράψτε το πρόσωπο του νεαρού ώστε να φαίνεται από πίσω τις κοπέλας. Κρατήστε κυρίως τα μάτια, μύτη, στόμα του νεαρού.

Αν τα καταφέρατε ως εδώ Μπράβο!!

Τελικές Πινελιές:

Για να φαίνεται ίδιο το δέρμα πρέπει να επεξεργαστούμε τα brightness hue κλπ του layer του νεαρού. Βάλτε Brightness -30 και Contrast +11 για να πετύχετε τη φωτεινότητα. Επίσης, βάλτε το Hue -10 και το Saturation -10 για να πετύχετε το χρώμα πιο ροζ. Μπορείτε να παίξετε γενικά με τις αποχρώσεις.

Για προσθήκη σκιών, όξυνση των χαρακτηριστικών και εικόνες στα ενδιάμεσα στάδια δείτε εδώ.

[warning]Αποθηκεύστε την εικόνα στον υπολογιστή σας με File->Export Image και Download κατα τα γνωστά και ποστάρετέ τη στην ομάδα μας στο Facebook[/warning]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/petrosc/2011/11/24/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b9%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση