Πολυμέσα – Επεξεργασία Εικόνας I – “Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΑ”

Μετά την απλή επεξεργασία εικόνας στο Picnik είναι καιρός να προχωρήσουμε σε πιο προχωρημένα εργαλεία. Η βασική διαφορά είναι ότι μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να χρησιμοποιούμε εφέ σε συγκεκριμένα τμήματα της εικόνας. Επίσης θα μπορούμε να κάνουμε μοντάζ σε 2 και παραπάνω εικόνες κλπ.

Πηγαίνετε στο Aviary και κάντε Login (επάνω δεξιά). Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, μπορείτε να συνδεθείτε ή με τα στοιχεία του facebook ή να δημιουργήσετε έναν νέο δίνοντας ένα username/password και ένα email σας.

Τώρα από το επάνω μενού επιλέγετε Advanced Suite και Image Editor.  Στην επόμενη οθόνη πατήστε Launch.

Μόλις φορτώσει επιλέξτε το Load an Image File, έπειτα Browse… και βρείτε την εικόνα Επιφάνεια Εργασίας->Teacher->Dancing Woman.jpg και κλικ στο Upload.

“Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΑ”

Δείτε το βιντεάκι για να πάρετε μια ιδέα του τι κάνουμε.

Το Aviary έχει Undo όπως το Photoshop αλλά “θυμάται” καμιά 10αριά αλλαγές, οπότε πάντα για λόγους Βackup όταν έχουμε κάτι που μας ικανοποιεί πάμε Layers->options->Duplicate Layer για το πάνω πάνω  Layer. Το ίδιο κάνουμε και με την αρχική μας εικόνα για να την έχουμε αν την χρειαστούμε.

[warning]Το σκεπτικό είναι ότι η εικόνα μας είναι από λάσπη και εμείς την σπρώχνουμε με γρήγορες και μικρές κινήσεις προς τα μέσα ή προς τα έξω.[/warning]

Τώρα επιλέξτε το τελευταίο εργαλείο Liquify Tool και δώστε του τιμές Size 140 και Pressure 10.

Ξεκινήστε με τη “περιφέρεια” και με τα πιο πλατιά σημεία, και στη συνέχεια μικραίνετε το Size ανάλογα την περιοχή που δουλεύετε. Καλύτερα από κάτω προς τα πάνω.

[notice]Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά Duplicate Layer.[/notice]

Με το “μάτι” του Layer μπορείτε να ελέγχετε πόσο έχετε προχωρήσει από το προηγούμενο Layer σας.

Δοκιμάστε να παίξετε με τα Image->Brightness&Contrast και Hue&Saturation.

Επίσης, δοκιμάστε διάφορα Filters με διάφορες τιμές π.χ. Emboss, Jitters κλπ.

Τέλος, όταν είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα πηγαίνετε File->Export Image, επιλέξτε αντί για png το jpg και πατήστε generate image.

Πατήστε Download και την εικόνα σας ποστάρετέ την στην ομάδα μας στο FB.

Καλή Διασκέδαση!!

Σε αυτή την ενότητα μάθατε

  • να ανεβάζετε εικόνες
  • να δημιουργείτε, να χρησιμοποιείτε και να διαγράφετε Layers
  • να παραμορφώνετε ορισμένα σημεία μιας εικόνας με το εργαλείο Liquify
  • να αλλάζετε τα Brightness, Contrast, Hue, Saturation
  • να βάζετε Filters, όπως το Emboss

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/petrosc/2011/11/17/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%82-i-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bf/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση