«Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών ομάδων για παρακολούθηση μουσικού προγράμματος από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας»

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας προγραμματίζει τη δυνατότητα παρακολούθησης μουσικών παραστάσεων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν δύο παραστάσεις ημερησίως την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρες 11.00-12.00 και 12.30-13.30. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-12 ετών ενώ το κόστος συμμετοχής για τον κάθε μαθητή θα είναι 2 ευρώ.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα το οποίο  αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ « Ο Πέτρος και ο Λύκος». Τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΦΕΚ θα διευθύνει  η Φωτεινή Αγγέλη και αφηγητής θα είναι ο μαέστρος  Άλκης Μπαλτάς. Όπως είναι γνωστό, στο έργο αυτό, μέσα από τη διήγηση της ιστορίας, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και τα ηχοχρωματικά τους χαρακτηριστικά.

Στο δεύτερο μέρος ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς θα διευθύνει 10 παιδικά τραγούδια από τη σύνθεση του Γιώργου Χατζηπιερή «Τεμπέλης Δράκος». Τα τραγούδια αυτά με την όμορφη μελωδία και τους ευρηματικούς τους στίχους έχουν κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας με μαέστρο την  Χριστίνα Καλλιαρίδου και οι τραγουδιστές Κατερίνα Δημοπούλου και Πέτρος Καρύδης.

 

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν οι μαθητές τους να παρακολουθήσουν το παραπάνω μουσικό πρόγραμμα παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης στα τηλ. 6981687742 και 2661081027 προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Αφήστε μια απάντηση