Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δεξιότητες Ζωής»

Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής» ( Life Skills).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, εφαρμόζεται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά και ολοκληρώνεται σε 6 εβδομάδες (1 διδακτική ώρα ανά εβδομάδα).

Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι κάτι καινούριο, είναι ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που μας καθιστούν ικανούς να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να παραμένουμε ασφαλείς και υγιείς. Τα σχολεία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και διατήρηση της συναισθηματικής και κοινωνικής υγείας των νέων στο πλαίσιο του ρόλου τους για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που βοηθά τους νέους να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στην τάξη τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κα. Σωτηρία Γεωργοτά, στο τηλέφωνο 2661081027.

Διαθέσιμες μέρες: Κάθε Τετάρτη (ξεκινώντας από την Τετάρτη 21/2/2018) μία από τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.

Το πρόγραμμα θα συντονίσει η εκπαιδευτικός  κα. Ράνια Ντανάκα.

Επισυνάπτεται η έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

«LIFE-SKILLS-Ι-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση