Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΕΠΦ συντονίζει 5 Προγράμματα-Δίκτυα Π.Ε., τα οποία σας παρουσιάζουμε και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

 

Α) «Οικολογικά Σχολεία» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Β) «Μαθαίνω για τα Δάση» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Γ) «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» (Διεθνές Θεματικό Δίκτυο)

Δ) «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» (Εθνικό Θεματικό Δίκτυο)

Ε) «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» (Εθνικό Θεματικό Δίκτυο)

 

Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία διαρκούν από μία έως τρεις σχολικές χρονιές, με δυνατότητα ανανέωσης. Οι μαθητές/τριες ενημερώνονται διαρκώς και μέσα από βιωματικές δράσεις μαθαίνουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αγωνίζονται για το περιβάλλον και να διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο. Οι δράσεις που αναπτύσσονται μέσα στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ενεργοποιούν όλη τη σχολική κοινότητα, καθώς και την τοπική κοινωνία.

Εφόσον επιλέξετε να συμμετάσχετε σε ένα ή περισσότερα από τα Δίκτυά της ΕΕΠΦ θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για κάθε Δίκτυο στους υπερσυνδέσμους (links) που θα βρείτε παρακάτω. Περισσότερες πληροφορίες για τα Δίκτυα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ (www.eepf.gr )πατώντας πάνω στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και μετά αντίστοιχα σε κάθε Δίκτυο. Τις ηλεκτρονικές αιτήσεις θα βρείτε πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους:

 

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ (http://www.eepf.gr/el/drasi/dasi) :

goo.gl/forms/LUklHnZv24ZKNtOx1

ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ( https://eepf.gr/el/young-reporters) : https://goo.gl/forms/gnZFRkwCjC0UIv2C3

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ( https://eepf.gr/el/drasi/prasines-gonies) : https://goo.gl/forms/Sv8th3KPwzdPb9uz2

ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (http://www.eepf.gr/el/drasi/fysi-xwris-skoupidia ) : https://goo.gl/forms/hU1pUP5akyNZ1JYW2

Για τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ακολουθείτε την εξής διαδικασία: ξεκινάτε με την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.ecoschools.gr/user/register και στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες. Αν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης μπαίνετε στην πλατφόρμα κάνοντας login στο http://www.ecoschools.gr/user/login.

 

Όταν η ΕΕΠΦ παραλάβει την αίτησή σας θα σας αποστείλει ταχυδρομικά, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ευαισθητοποίησης με οδηγίες και προτάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος που θα επιλέξετε. Τα στελέχη της Εταιρίας, μαζί με το εκτεταμένο δίκτυο των εθελοντών της ΕΕΠΦ, που είναι καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, θα βρίσκονται στο πλευρό σας για να στηρίξουν τα βήματά σας.

 

Για καλύτερο συντονισμό και διευκόλυνση της συνεργασίας, παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την/τις αίτηση/σεις σας στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση