«Πρόγραμμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης από το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σας ενημερώνουμε ότι για τη φετινή σχολική χρονιά 2017/2018 το «Χαμόγελο του Παιδιού» προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης  με τον τίτλο «Real Life Stories» για τους μαθητές/μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων.

Το παραπάνω πρόγραμμα αφορά ιστορίες που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας». Ο/Η ψυχολόγος αφηγείται μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία σε ομάδα μαθητών και μαθητριών. Οι ιστορίες αφορούν καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για σύγχρονες ιστορίες οι οποίες συμβάλλουν στη γνωστική κατανόηση και συναισθηματική βίωση τόσο του ίδιου του εαυτού του μαθητή/της μαθήτριας, όσο και του περιβάλλοντα κόσμου του/της. Η διαδραστικότητα και το βίωμα της αφήγησης επιτρέπει στο μαθητή/μαθήτρια να εισέλθει νοητικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον πειραματισμού γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Οργανισμός « Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και ως πιστοποιημένος από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φορέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, περαιτέρω πληροφορίες και για την οργάνωση των παρεμβάσεων/ εκπαιδεύσεων στη Σχολική σας Μονάδα παρακαλώ επικοινωνήστε με τη κα Μαρίνα Διβριώτου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στα τηλέφωνα 2661080368/2661020890 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση