Μαΐ 13 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

«Απολογισμός Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2018/2019»

Με την επερχόμενη λήξη της σχολικής χρονιάς αρχικά ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία τους κατά την υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και για τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια και τις δράσεις που διοργανώθηκαν από το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Σχετικά με τον απολογισμό των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που εγκρίθηκαν (υπ’ αριθμ. 58/14-1-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης) και υλοποιήθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά σας επισημαίνουμε τα εξής:

 

Βεβαιώσεις Υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

 

Για τις Βεβαιώσεις Υλοποίησης των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ισχύουν όσα αναφέρονται στην Εγκύκλιο 212004/Δ7/7-12-2018 του ΥΠΠΕΘ παρ. 6:

 

Ολοκλήρωση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων – Βεβαιώσεις Υλοποίησης Προγράμματος

 

«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κάθε σχολικής μονάδας, οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν στο Σύλλογο Διδασκόντων την αποτίμησή τους, προκειμένου να εντοπίζονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του προγράμματος και να διαχέονται οι καλές πρακτικές μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Ο Συντονιστής/τρια κάθε προγράμματος μεριμνά για την κατάθεση σχετικής έκθεσης αποτίμησης στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η Π.Ε./Α.Υ./Π.Θ./Σ.Δ. της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μέσω του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας. Η ενημέρωση του/της Υπευθύνου/ης γίνεται εγγράφως ή/και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Για τα προγράμματα που αποδεδειγμένα ολοκληρώθηκαν χορηγείται, μόνο για το τρέχον σχολικό έτος (2018-2019), «Βεβαίωση Υλοποίησης Προγράμματος» από τον/την Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης.»

 

 

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση των σχετικών Βεβαιώσεων Υλοποίησης των Προγραμμάτων είναι:

  1. Η εμπρόθεσμη υποβολή του Έντυπου Υλοποίησης των προγραμμάτων έως την  Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.
  2.  Η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης απολογισμού από τον Συντονιστή του κάθε προγράμματος έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

 

Ακολουθούν οι φόρμες για την έκθεση απολογισμού τις οποίες συμπληρώνεται ξεχωριστά για κάθε κατηγορία προγράμματος:

 

Περιβαλλοντικά προγράμματα:  https://forms.gle/aiT5KxhfP5MwBr859

 

Προγράμματα Αγωγής Υγείας:   https://forms.gle/jLGC97LyYYyh1psD9

 

Προγράμματα Πολιτιστικών θεμάτων: https://forms.gle/5PTrxwMCk6aZwnq27

 

 

Τελικά:

  1. Υποβάλλεται ηλεκτρονικά την αντίστοιχη έκθεση απολογισμού
  2. Προσκομίζετε στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων το έντυπο υλοποίησης

 

 

Τις βεβαιώσεις των υλοποιηθέντων προγραμμάτων μπορείτε να τις παραλαμβάνετε  από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων καθημερινά  από τις 12/6/2019 έως τις 21/6/2019.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Γεωργοτά και στα τηλέφωνα 2661081027 και  6981687742.

 

Επισυνάπτονται:

ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 10 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

Δημοτικό Σχολείο Μαντουκιού-Παρουσίαση επιτραπέζιου παιχνιδιού

Κάτω από: Παραδοτέα

Παρουσίαση επιτραπέζιου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 18 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

«Η φύση και ο άνθρωπος στο υδάτινο οικοσύστημα των ποταμών Καλαμά και Aράχθου»

Το ΚΠΕ Φιλιατών, το ΚΠΕ Μακρινίτσας, το ΚΠΕ Αράχθου, ο Δήμος Σουλίου και ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά Κέρκυρας διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Η φύση και ο άνθρωπος στο υδάτινο οικοσύστημα των ποταμών Καλαμά και Aράχθου» την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Α) Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μέλη του δικτύου μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, αφού ενημερώσουν τον/η διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας τους και στη συνέχεια την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.

 

https://docs.google.com/forms/d/1zEHfhWg7YgV7D7uitCaPP7AHVYPo4KcuFUCv2kXqWRg/edit

 

Β) Οι εκπαιδευτικοί που ΔΕΝ είναι μέλη του δικτύου πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

 

https://forms.gle/w6SL1FYDa8iGu6Gz5

 

Για περισσότερες πληροφορίες σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΚΠΕ Φιλιατών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 11 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

«Εισκέψεις Σχολικών Μονάδων στο ΝΑΣΚΕ»

Κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ

Προγραμματισμός Σχολικών Μονάδων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 08 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

Δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ

Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνδιοργανώνει την δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.

Η δράση έχει σαν στόχο τον καθαρισμό της παραλίας Αστρακερής Καρουσάδων και απευθύνεται σε μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 60 μαθητές.

Η άφιξη στο χώρο της παραλίας θα είναι στις 10.00 ενώ η αναχώρηση στις 12.30. Στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση θα δοθούν τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό της παραλίας, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δραστηριότητες.

 

Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος θα πρέπει να φοράνε κλειστά παπούτσια και καπέλο. Καλό θα είναι να έχουν και αντηλιακό. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το κολατσιό τους.

 

Όσα σχολεία επιθυμούν να πάρουν μέρος παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και στο τηλ. 6981687742. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των μαθητών δεν θα υπερβαίνει τους 60.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 08 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

Προγραμματισμός επισκέψεων μαθητικών ομάδων στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας (ΝΑΣΚΕ)

Κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΝΑΣΚΕ (Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας) και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας παρέχει ο διοικητής του ΝΑΣΚΕ κος Κωνσταντίνος Πετρούλιας, προγραμματίζει τη δυνατότητα τα Δημοτικά σχολεία μας να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του ΝΑΣΚΕ τις παρακάτω ημερομηνίες:

6 έως και 17 Μαΐου

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΝΑΣΚΕ θα παρουσιάσει βιντεοπροβολή  με την ιστορία του Ναυτικού και του ΝΑΣΚΕ και κατόπιν θα ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣΚΕ στο χώρο του Ν. Φρουρίου.

Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, μπορούν να παρακολουθήσουν έως και δύο μαθητικές ομάδες ημερησίως  από 9.00 με 11.00 ή 11.00 με 13.00 κατά το χρονικό διάστημα 6 έως 10 Μαΐου 2019 και από 9.30 με 11.00 κατά το χρονικό διάστημα 13 έως 17 Μαΐου 2019,    ενώ ο αριθμός της κάθε ομάδας δεν θα υπερβαίνει τους 20-25 μαθητές.

Όσα σχολεία επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης και στα τηλέφωνα  2661081027,  6981687742 έως την Παρασκευή 12/4/2019.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 01 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

«Περιήγηση για εκπαιδευτικούς στο Μπόργκο»

Κάτω από: ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Στα μονοπάτια της Ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μου» διοργανώνουν δίωρη εκπαιδευτική περιήγηση στο Μπόργκο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Σκοπός της περιήγησης είναι η βαθύτερη επαφή των εκπαιδευτικών με το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, ώστε τελικά να γίνουν αναμεταδότες της γνώσης και της πληροφορίας στους μαθητές τους.  Μέσα από τις τεχνικές αφήγησης της ξεναγού Ρουβά Μαρίας- Ελένης οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την άλλοτε περιτειχισμένη πόλη, όπως αυτή διαμορφώθηκε ως τα τέλη της Ενετικής Περιόδου τον 18ο αιώνα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 14.00 και μπορούν να πάρουν μέρος 50 άτομα. Το σημείο συνάντησης και αφετηρίας της δράσης θα είναι η είσοδος του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι μιάμιση ώρα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας των οποίων την ώρα εκείνη έχει λήξει το εργασιακό τους ωράριο. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Δικτύου. Τονίζεται πως η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/aAS1cFQ67TAncaFE9

μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2019 στις 15.00.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 01 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε τριήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο – Εργαστήριο του ΚΠΕ Φιλίππων με τίτλο: «Διδακτικές προσεγγίσεις στο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων: Προσομοίωση αρχαίου Συμβουλίου Σοφιστών σε ζητήματα οικολογικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που απηχούν στο σήμερα, μέσω τεχνικών επικοινωνίας, διαπραγμάτευσης και πειθούς»

 

Το ΚΠΕ Φιλίππων διοργανώνει τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Διδακτικές προσεγγίσεις στο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων: Προσομοίωση αρχαίου Συμβουλίου Σοφιστών σε ζητήματα οικολογικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που απηχούν στο σήμερα, μέσω τεχνικών επικοινωνίας, διαπραγμάτευσης και πειθούς».

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 17,18 και 19/05/2019, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Φιλίππων και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/7GSstDChEv37CCjA9

 

μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το έγγραφο του ΚΠΕ Φιλίππων:ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απρ 01 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεμινάριο του δικτύου Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά

Το ΚΠΕ Αρναίας διοργανώνει τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Αρναίας με θέμα:

«Γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες»

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 10-12 Μαΐου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/nDCJ5d3JeXKPm2fZ6

 

μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το έγγραφο του ΚΠΕ Αρναίας: Πρόσκληση συμμετοχής 2019

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 18 2019

Άρθρα του/της Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κέρκυρας

«Παρουσίαση δραστηριοτήτων των Νηπιαγωγείων στο Μουσείο Σολωμού»

Κάτω από: Ημερίδες

Ημερίδα Σολωμού

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »