Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Μία γιορτή για ένα αληθινό ΟΧΙ

Η νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει και βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη εθνική εορτή, την 28η Οκτωβρίου. Ημέρα σημαντική για την πατρίδα, αλλά και για κάθε Έλληνα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το σχολείο μας και συγκεκριμένα η Β΄ Λυκείου, με τη βοήθεια του κυρίου Σαμουράκη, ανέλαβε να οργανώσει την εορτή για την επέτειο αυτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο. Αρχικά ο Διευθυντής του Λυκείου, κύριος Καλυκάκης, διάβασε το διάγγελμα του Υπουργού Παιδείας. Έπειτα έγινε η τελετή παράδοσης της Σημαίας και η απονομή των αριστείων και των βραβείων, σημαντική ανταμοιβή για τους κόπους μας για κατάκτηση της γνώσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Χρονικού των γεγονότων με παραστατική προβολή διαφανειών και εικόνων. Η παρουσίαση έγινε από τις μαθήτριες Μαρία Λαδουκάκη και Μαρία Παπαδοπούλου του Β3. Φυσικά και δεν έλειπε η μουσική την οποία μας χάρισαν με το ταλέντο τους παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν το πάντα διαχρονικό «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», το επίκαιρο «Το ακορντεόν» καθώς και το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του». Η χορωδία αποτελούνταν από τους μαθητές Άννα Δετοράκη του Β1, Ελένη Ζαχαριουδάκη του Β1, Μιχάλη Καρανδινό του Β1, Λίνα Κορναράκη του Β2, Αριάδνη Μελετάκη του Β2, Γιάννη Ντούλη του Γ3, Θάνο Πυλιώτη του Β3 και Ειρήνη Πρεκατουνάκη του Β3.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του θεατρικού «Η σύλληψη του Ιταλού», το οποίο έδωσε έναν πιο χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση και μας έκανε να γελάσουμε εξαιτίας του σεναρίου αλλά και του τρακ των παιδιών που συμμετείχαν, ωστόσο, τα ενθαρρύναμε, γιατί κατανοούμε πως η έκθεση του ηθοποιού είναι δύσκολο θέμα. Κύρια ιδέα του θεατρικού ήταν πως οι Έλληνες και οι Ιταλοί μπορούν τελικά να συνυπάρξουν. Συντελεστές του θεατρικού ήταν οι μαθητές Μύρων Αγιομυριανάκης του Β1, Λευτέρης Βασιλάκης του Β1, Ηλίας Βελεγράκης του Β1, Κωστής Γκίζης του Β1, Βάιος Καραμήτρος του Β1, Γιώργος Κουκουτσάκης του Β1, Φάνης Λιοδάκης του Β2, Γιώργος Πατρικαλάκης του Β2 και Γιάννης Χριστοφοράκης του Β3.

Parelasi-28-10-17-1Στη λήξη της γιορτής τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αρκετά ευχάριστη και περιμένουμε και άλλες αντίστοιχες στο κοντινό μέλλον, για να γιορτάσουμε επετείους μνήμης και για να χαρούμε το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των παιδιών που συμμετείχαν άξια.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: ειδήσεις, Ηλεκτρονική έκδοση, μαθητικές δημιουργίες, Σχολικές Δραστηριότητες, Φωτογραφίες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.