Χάρτινα άνθη για την ημέρα μαγείας των φυτών

Μια πρόσκληση έφτασε στο σχολείο μας από το ΤΕΙ Ηρακλείου για να συμμετάσχουμε στην “ημέρα μαγείας των φυτών“. Η εκδήλωση αυτή θα λάμβανε χώρα στις 21 Μαΐου 2017 στο Αγρόκτημα του ΤΕΙ, με σκοπό την προώθηση καλών πρακτικών στις καλλιέργειες.

Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση και μια μικρή ομάδα επτά μαθητών και μιας καθηγήτριας διαμορφώθηκε για την κατασκευή των “χάρτινων ανθέων” για την έκθεση σχολικής δημιουργίας. Υπό την καθοδήγηση του βιβλίου “Marvelous Modular Origami“, πολύ σύντομα είχαμε να παρουσιάσουμε εννέα εντυπωσιακές μπάλες λουλουδιών διαφόρων χρωμάτων  και σχημάτων. Αυτά, μαζί με δύο πινακίδες με αναδυόμενα μπουκέτα, βρήκαν την θέση τους σε έναν πάγκο στο Γραφείο Αγροκτήματος.

Μετά από δύο βροχερές μέρες, ο γαλάζιος ουρανός φαινόταν ακόμα πιο μπλε την ημέρα της εκδήλωσης και τα φυτά πιο κεφάτα. Κεφάτο ήταν και το πλήθος επίσης. Μικροί και μεγάλοι, όλοι με παιχνιδιάρικη διάθεση να εξερευνήσουν τους κήπους, τις καλλιέργειες στα θερμοκήπια και τα εργαστήρια, όπου μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά σε μικροσκόπια και στερεοσκόπια για να δουν λεπτομερώς έντομα και φυτά.

Στο τέλος, απόλαυσαν όλοι ένα κέρασμα στο εστιατόριο του Αγροκτήματος, υπό τον ήχο γλυκών τραγουδιών ενός μικρού συγκροτήματος.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση, Σχολικές Δραστηριότητες, Φωτογραφίες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.