Δεύτερη εξόρμηση Ορεσίβιων: Κασταμονίτσα-Οροπέδιο

pezoporia

Σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο, ο όμιλός μας Κρητικά Μονοπάτια οργανώνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 τη δεύτερη πεζοπορία της χρονιάς.

Αφετηρία θα είναι το πανέμορφο χωριό Κασταμονίτσα της επαρχίας Πεδιάδας. Θα ξεκινήσουμε μέσα από το χωριό και μετά από μία ώρα πορεία θα πάρουμε το πετρόχτιστο μονοπάτι που ένωνε το οροπέδιο Λασιθίου με τα χωριά της Πεδιάδας. Κατά την διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα χωριά της επαρχίας, το φράγμα του Αποσελέμη, μέχρι και τον Ψηλορείτη. Θα περάσουμε από την τοποθεσία «μνήμα του Τσούλη» και θα καταλήξουμε στο οροπέδιο Λασιθίου, όπου και θα κόψουμε την πίτα μας.

Η πορεία θα έχει διάρκεια 5 ώρες και είναι μέτριας δυσκολίας με συνεχή ανάβαση. Η αναχώρηση θα γίνει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 07.30 της Κυριακής με μισθωμένο λεωφορείο. Η επιστροφή μα υπολογίζεται γύρω στις 16.00.

Θα συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες:

Μύρων Αγιομυργιανάκης (Α1), Χαρίκλεια Αποστολάκη (Β2), Ηλίας Βελεγράκης (Α1), Ελένη Βλατάκη (Γ1), Σοφία Γκιόκα (Α2), Γεωργία Δασκαλάκη (Γ1), Εμμανουήλ Διακαινισάκης (Α1), Καλλιόπη Ζάρμπα (Β1), Ειρήνη Κατεβαίνη Μπίτζου (Γ2), Μυρσίνη Κοκκινάκη (Β1), Ευαγγελία Κορναράκη (Α2), Ραφαέλα Κοσμαδάκη (Α1), Ειρήνη Λαμπρογιαννάκη (Γ2), Φανούριος Λιοδάκης (Α2), Ευαγγελία Μανουσάκη (Β2), Γεώργιος Μήτρογλου (Α2), Παναγιώτης Μιχαηλίδης (Β2), Κάτια Μπροκαλάκη (Β2), Ιωάννης Ξυλούρης (Β2), Ευαγγελία Παγωνίδου (Α2), Εμμανουήλ Πεδιαδιτάκης (Α2), Μαρία Πλαϊτη (Α3), Παντελής Ραπτάκης (Β3), Γεωργία Σαλκιντζή (Α3), Βασίλειος Σαμνιώτης (Β3), Γεώργιος Στεφανουδάκης (Β3), Μαρίνα Στριλιγκά (Β3), Βασιλική Τζιράκη (Β3), Ειρήνη Φαλιακάκη (Α3), Μαίρη Χαρωνιτάκη (Γ1).

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση, Σχολικές Δραστηριότητες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.