Science on Stage: Πάμε Λονδίνο!

Science on Stage GreeceΤην Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe), οι 8οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με κεντρικό θέμα: «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Illuminating Science Education»). Όμοιοι διαγωνισμοί διεξάγονται και στις είκοσι επτά ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με τρεις (!) ομάδες:

  1. Γιώργος Μαργαρίτης, Αριστείδης Παττακός και Νίκος Σαλούστρος, μαθητές της Β΄ Τάξης, με την «Θερμοηλεκτρική Γεννήτρια», υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Γιώργου Μαράκη,
  2. Νίκος Σίμος, Γιώργος Χριστοδουλάκης και Γιάννης Χρυσοσπάθης, μαθητές της Γ΄ Τάξης, με τα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα με Γραφίτη», υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Γιώργου Χατζησάββα, και
  3. Θέμης Αρχοντίδης και Θωμάς Λοππινέ, μαθητές της Β΄ Τάξης, με το «Οπτικό Σύστημα του Οφθαλμού», υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Γιώργου Μαράκη και του καθηγητή Χημείας Αντώνη Μαργαρίτη.

Το σχολείο μας, με την ομάδα του Οπτικού Συστήματος του Οφθαλμού απέσπασε ένα από τα επτά βραβεία, κερδίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο  Ελληνικό περίπτερο στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage – Europe, μαζί με τις εργασίες των άλλων εκπαιδευτικών από τις 27 ευρωπαϊκές χώρες του προγράμματος, από τις 17 έως 20 Ιουνίου 2015, στο Queen Mary University στο Λονδίνο.

Ακόμη, η ομάδα μας των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων με Γραφίτη κέρδισε έναν από τους Επαίνους του Διαγωνισμού.

Έπαινο, τέλος, κέρδισε και η πολυπληθής ομάδα του Γενικού Λυκείου Γαζίου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αστρινού Τσουτσουδάκη, με θέμα «Κατασκευή αεροδυναμικής σήραγγας για τη μελέτη της σχετικής κίνησης ρεύματος αέρα ως προς στερεά σώματα». Το θέμα παρουσίασαν οι Νίκη Γκούφα, Κατερίνα Μαρή, Αλεξάνδρα Μπόκα, Αγάπη Σημαιάκη, Λευτέρης Παρασύρης, Χριστιάνα Φωτοπούλου, Σωτηρία Τρούλη και Γρηγόρης Σκουλούδης.

Το Ηράκλειο, λοιπόν, έσκισε! Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους από όλες τις ομάδες, που δούλεψαν για βδομάδες μέχρι και την τελική τους συμμετοχή.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στις Μινωικές Γραμμές, και προσωπικά στον κ. Χρήστο Μπατσίδη, που για μια ακόμη φορά στήριξαν τη συμμετοχή των ομάδων του σχολείου μας, χορηγώντας τις μετακίνησείς μας προς και από τον Πειραιά, αλλά και στο Ταξιδιωτικό Γραφείο Melini Travel, και προσωπικά στον κ. Χρήστο Καρατζιά, που κοντά στις μετακινήσεις του Γενικού Λυκείου Γαζίου που είχε από πριν αναλάβει, πρόθυμα συμπεριέλαβε και όλες τις μετακινήσεις των δικών μας μαθητών στο λεκανοπέδιο.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: Διαγωνισμοί, Ηλεκτρονική έκδοση, μαθητικές δημιουργίες. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.