Αξιοποίησε τον λογαριασμό σου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΠΣΔΓια μια ακόμη σχολική χρονιά το σχολείο έχει δημιουργήσει λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για τους νέους μαθητές της Α΄ Τάξης, κι έχει ενημερώσει με την προαγωγή στα τμήματα της επόμενης τάξης τους υφιστάμενους λογαριασμούς των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Τάξης.

Σε όλους τους μαθητές έχει παραδοθεί ιδιοχείρως ένα καρτελάκι, όπου μαζί με τα ονομαστικά στοιχεία μαθητή και κηδεμόνα, αναφέρονται τα εξής απαραίτητα στοιχεία:

Κάρτα λογαριασμού ΠΣΔ

  • Το όνομα χρήστη, ή αλλιώς, το username, ή login name, ή account name, κατά περίπτωση.
  • Ο κωδικός πρόσβασης, ή το password, τον οποίο κάθε μαθητής οφείλει να αλλάξει, ώστε να τον γνωρίζει μόνο αυτός. Μέχρι τότε, είναι γνωστός στο διαχειριστή του σχολείου και σε όποιον κατάφερε να τον δει πίσω από την πλάτη του κατόχου του.
  • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή ηλεταχυδρομείου (δες ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον όρο αυτό), ή το e-mail, που παρέχει το ΠΣΔ στο μαθητή.
  • Η διεύθυνση της ιστοσελίδας, όπου ο μαθητής έχει πρόσβαση στο ηλεταχυδρομείο.
  • Το όνομα του διακομιστή αλληλογραφίας στην περίπτωση χρήσης προγράμματος – πελάτη αλληλογραφίας σε υπολογιστή (π.χ. Thunderbird, Windows Mail, Outlook, κλπ) με πρωτόκολλο IMAP ή POP3 (αναλυτικές οδηγίες και ρυθμίσεις για πολλές περιπτώσεις, εδώ)
  • Η διεύθυνση της ιστοσελίδας όπου ένας μαθητής μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής του, σε σύντομη μορφή για εύκολη απομνημόνευση: http://j.mp/kwdikos
  • Η διεύθυνση της Mαθητικής Πύλης του ΠΣΔ.

Οι διδάσκοντες και η διεύθυνση του σχολείου επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τους μαθητές, αποκλειστικά σε αυτήν τη διεύθυνση, καθώς η αποστολή μηνυμάτων από/σε διευθύνσεις άλλων παρόχων της υπηρεσίας ηλεταχυδρομείου (π.χ. Yahoo, Hotmail, κλπ.) έχει αποδειχθεί στο παρελθόν επισφαλής, με μηνύματα να μην επιδίδονται, ή να επιδίδονται με καθυστέρηση. Επίσης, διδακτικές δραστηριότητες που εμπλέκουν τη χρήση υπηρεσιών διαδικτύου (π.χ. Ιστολόγια, Κοινωνικά Δίκτυα, κ.ο.κ.) είναι ασφαλέστερο να πραγματοποιούνται, είτε με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΠΣΔ, είτε κατ” ελάχιστον με πιστοποίηση ταυτότητας μέσω του λογαριασμού στο ΠΣΔ.

Το ΠΣΔ παρέχει τη δυνατότητα στους κηδεμόνες των μαθητών να αιτηθούν πρόσβαση στο λογαριασμό των παιδιών τους, με καθορισμένη διαδικασία.

Στο φυλλάδιο που ετοίμασε το ΠΣΔ για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, θα βρουν χρήσιμο περιληπτικό υλικό μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Αναλυτικότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ειδικό ενημερωτικό κόμβο του ΠΣΔ.

Οι Όροι Χρήσης της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Μαθητών βρίσκονται εδώ, ενώ συγκεντρωμένο υλικό βρίσκεις και εδώ.

Φωτογραφία του/της ΠΛΗ
Κατηγορίες: Ηλεκτρονική έκδοση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Σχολιάστε