Γραφείο Τύπου ΔΤ


16/12/2015 Ενθουσιασμένοι πάνω από 350 μαθητές χτίζοντας γέφυρες σε έναν κόσμο αποδοχής της διαφορετικότητας μέσω του αθλητισμού

trabolino 1

Ολοκληρώθηκε το σύνολο των εκδηλώσεων του δεκαημέρου δράσεων στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου,  με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με το βροντερό παρών που έδωσαν πάνω από 350 μαθητές ειδικών σχολείων και σχολείων γενικής παιδείας.

Συγκεκριμένα 200 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και 150 μαθητές γυμνασίων συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με συμμαθητές τους, του 1ου και 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Πατρών, σε τρία γήπεδα της πόλης των Πατρών.stivos 7

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν συναισθήματα και κοινούς στόχους κάνοντας μεικτούς αγώνες με τα μάτια τους δεμένα με μαντήλια, παίζοντας παιχνίδια με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, παιχνίδια με τη χρήση μπάλας με κουδουνάκι, κάνοντας ρήψη ακοντίου και δίσκου, παίζοντας boccia, κάνοντας μαζί τραμπολίνο, παιχνίδια στη δοκό και παιχνίδια εξοικείωσης στον τάπητα της ενόργανης γυμναστικής.

Πληθώρα θετικών δηλώσεων υπήρξε από μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες όπως «Ένιωσα απίστευτη αλληλεγγύη, μέσα στο παιχνίδι ήμασταν όλοι ίδιοι», «…με τέτοιες δράσεις το σχολείο γίνεται ΣΧΟΛΕΙΟ», «…μόλις πήγα σπίτι μου ανυπομονούσα να μοιραστώ τη χαρά μου για τη γέφυρα που έχτισα, ένιωσα πολύ υπερήφανη που ήμουν μέρος αυτής της διαδικασίας», «…στην αρχή ήμουν μουδιασμένος, σήκωσα το χέρι μου για να πάρω μέρος στο παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή μας είχαν πει οι καθηγητές μας πως πρέπει να πάμε, μέχρι να φύγουμε όμως έκανα τόσους φίλους και πραγματικά διασκέδασα, ήταν πολύ διασκεδαστικά τα παιχνίδια και οι καθηγητές, στο τέλος δεν θέλαμε να φύγουμε!», « ..τώρα κατάλαβα πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μας…», «..με συντάραξε ως εκπαιδευτικό η «ελαφρώς μουδιασμένη» στάση  των μαθητών μας κατά την είσοδο μας και το αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στη συμπεριφορά τους. Δεν θα ξεχάσω τα χαμόγελα που μοιράστηκαν αλλά και τα πειράγματα μεταξύ τους κατά την διάρκεια των παιχνιδιών αλλά  με τους συμμαθητές τους των ειδικών σχολείων, ένιωσα πολύ έντονα μέσα μου τον λόγο που επέλεξα να γίνω εκπαιδευτικός..» και πολλά άλλα που επισφράγισαν την επιτυχία των εκδηλώσεων.

 

Υπεύθυνοι διοργάνωσης των αθλητικών εκδηλώσεων ήταν η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Πολυξένη Κοτρέτσου και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Αθανάσιος Ρισβάς με την υποστήριξη της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφίας Χριστοπούλου και του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρου Μπαρή, με την κομβική συμβολή των καθηγητών φυσικής αγωγής των ειδικών σχολείων.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος  παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις,  εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή του συνόλου της σχολικής κοινότητας και των τριών περιφερειακών ενοτήτων σε πολυάριθμες, πολυποίκιλες και συνάμα καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια του Δεκαήμερου Ευαισθητοποίησης για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, νιώθοντας την ανάγκη να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στο σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα υλοποιώντας και συμμετέχοντας σε δράσεις που  οδήγησαν στην επίτευξη  μαθησιακών στόχων μεγάλης αξίας.

 

8/12/2015 Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση αποσπάσματος του Θεατρικού Δρώμενου «Δε φυλακίζονται τα όνειρα» από τους μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση παρουσίασης αποσπάσματος του θεατρικού δρώμενου του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας με τίτλο « Δε φυλακίζονται τα όνειρα», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.  Στόχοι της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση της αντίληψης του ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης , το άνοιγμα της σχολείων στην τοπική αλλά και ευρύτερη κοινωνία όπως επίσης και η ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, κάτι το οποίο φάνηκε να επιτεύχθηκε αφού η δουλειά τους καταχειροκροτήθηκε, με μεγάλης διάρκειας χειροκρότημα,  από το σύνολο των παρευρισκομένων σε έντονο συγκινησιακά κλίμα.

 

Χαιρετισμός Πατέρα ΚανέλλουO εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, πατέρας Κανέλλος μετέφερε τη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στα άτομα με αναπηρία αλλά και σε όλους τους έχοντες ανάγκη. Ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Αθανάσιος Ρισβάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πληθώρα δράσεων  που υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και στόχο έχουν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο όπως επίσης υπερθεμάτισε στις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται από τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής που ως αποτέλεσμα έχουν την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την αυτονομία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Χαιρετισμός Χριστοπούλου Σοφία 3Η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Jacob Barnett, ενός αυτιστικού παιδιού με σύνδρομο Asperger, το οποίο κατόρθωσε να κάνει επιτυχή τη μετάβαση από τη μάθηση, στη σκέψη και έπειτα στη δημιουργία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε το μήνυμα της ημέρας « Ας βοηθήσουμε τους μαθητές μας να εξερευνήσουν τα όρια της γνώσης, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Το ίδιο και εμείς οι δάσκαλοι. Εμπνεόμενοι και εμπνέοντας τους άλλους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

 

 

 

ΑναγνωστοπούλουΕπίσκεψηΠΔΕΔΕ3/11/2015 

Απολογισμός Κοινών Επισκέψεων της Αν. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σίας Αναγνωστοπούλου και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και στις δομές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2015 

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σία Αναγνωστοπούλου, εκπροσώπησε την κυβέρνηση συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο πλαίσιο των οποίων παρακολούθησαν και τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Πάτρα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος επιθυμεί να συγχαρεί το σύνολο των μαθητών και καθηγητών Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν στην παρέλαση για την εξαίρετη παρουσία τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας για την αψεγάδιαστη οργάνωση της παρέλασης.

Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, η Αν. Υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας όπου και συνομίλησε με το σύνολο των Σχολικών Συμβούλων της Αχαΐας,  με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Τριαντάφυλλο Κιντή καθώς και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευγενία Πιερρή. Συνδιαλέχτηκε για αρκετή ώρα μαζί τους  και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους ενώ έγινε δέκτης των τεκμηριωμένων προτάσεων τους.

Στη συνέχεια ο Περιφερειακός Διευθυντής συνόδευσε την Αν. Υπουργό στο σχολικό συγκρότημα της Δροσιάς Πατρών (15ο Δημ. Σχολείο, 17ο Δημ. Σχολείο, 2ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 37ο Νηπιαγωγείο Πατρών, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο- Φάσμα Αυτισμού ) όπου και συνομίλησε με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ακολούθως επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Πατρών όπου και η Αν. Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε διδακτικές ώρες, στο ΤΕΙ Πατρών και την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου όπου συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη ΔΕΠ και το διοικητικό προσωπικό του ΕΑΠ.

Επίσης, την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου όπου παρευρέθησαν η Σχολική Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης με έδρα το Αίγιο κ. Ζωή Αντωνοπούλου, η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Ευγενία Πιερρή, καθώς και Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων Δ/θμιας Εκπ/σης Αιγιαλείας όπου η Αν. Υπουργός συνέλλεξε τις προτάσεις τους που αφορούσαν τόσο σε οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα αλλά και σε θέματα εκπαιδευτικού περιεχομένου όπως αναλυτικά προγράμματα σπουδών, προγράμματα επιμορφώσεων εκπαιδευτικών, παιδαγωγικό υλικό και υποστηρικτικά εργαλεία.

Αργότερα επισκέφθηκαν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου στο οποίο συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Τριαντάφυλλος Κιντής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Βασιλική Φελούκα και ο κ. Θεοφάνης Βαλμάς και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Αιγιαλείας. Εκεί η κ. Αναγνωστοπούλου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αντάλλαξε απόψεις αρχικά με τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου και στη συνέχεια με τα στελέχη της εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η περιοδεία της Αν. Υπουργού το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου στις δομές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κρίνεται επιτυχημένη. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποδεικνύει πως κάνει πράξεις τις παροτρύνσεις της Κεντρικής Πολιτικής Ηγεσίας να βρίσκεται κοντά στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους προβληματισμούς που αυτή αναφέρει, γεγονός το οποίο αποτελεί  ύψιστη προτεραιότητα για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σήμερα.»10/9/2015: Μήνυμα Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προς τους γονείς και μαθητές, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

SchYearΑγαπητοί  Γονείς και Κηδεμόνες

Αγαπητές Μαθήτριες , Αγαπητοί Μαθητές

 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί αφετηρία νέων στόχων, νέας προσπάθειας, νέων προσδοκιών και ελπίδας.

Ο αγώνας που δίνετε αγαπητοί μαθητές με την επικουρία των γονέων σας δεν θα πάει χαμένος. Ποτέ εκείνοι που αγωνίστηκαν δε μετάνιωσαν για τη μάχη που έδωσαν. Αντίθετα, μετανιώνουμε για τις μάχες που δεν δώσαμε.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, βαθιά τραυματισμένο από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, ζητά ανανέωση με δημοκρατικό τρόπο και δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά, είναι και αυτό εδώ στο σημείο εκκίνησης μιας νέας προσπάθειας.

Βασικός μας στόχος είναι η παροχή ίσης και ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο. Αυτή η θέση μας οδηγεί σε δύο παραδοχές:

 

Α.-Άριστο σχολείο είναι εκείνο το σχολείο όπου όλοι οι μαθητές καταφέρνουν να κατακτήσουν τη σχολική γνώση, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια.

Β.- Η εκπαίδευση αποτελεί δημόσιο αγαθό και η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να την παρέχει ισότιμα σε όλους.

 

Η προώθησή τους όμως δεν μπορεί να γίνει αυτόνομα, έξω από τα τεκταινόμενα στην κοινωνία.

Σήμερα, δυστυχώς, υπάρχει μια κοινωνική πραγματικότητα στην οποία μας έχουν επιβληθεί οικονομικοί  και λοιποί περιορισμοί. Ότι και να μας εμποδίζει όμως, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για παραίτηση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται και να πραγματοποιήσουμε όλες τις απαραίτητες εκπαιδευτικές αλλαγές. Πρέπει να προχωρήσουμε και…

θα τα καταφέρουμε!

Ο μεγάλος μας δάσκαλος και Παιδαγωγός Δημήτριος Γληνός μας παρακινεί:

« Όταν νοιώθω την καρδιά μου να χτυπά γοργά / και το αίμα μέσ’ τις φλέβες πλειό ζεστό περνά/ όταν η ψυχή δειλιάζει σπαρταρά/ Σαν να την σκεπάζουν μαύρα ολόμαυρα φτερά/ Σαν ευρύνεται στο νου μου ένα κενό/ Μια χλωμή μορφή μου λείπει και πονώ/ Η μορφή σου μ’ ανατέλλει σιγανά/ Μαύρα μάτια αγαπημένα και μαλλιά/ Μεσ’ τη φαντασία μου αρχίζει ατέλειωτη δουλειά / κι ο καιρός περνά».

 

Καλή Σχολική Χρονιά.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
ethnoshmo7/8/15 Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ  & ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2015-2016

Σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 126653/Δ3/06-08-2015 Πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Δ/νση Ειδικής Αγωγής ανακοινώνεται ότι όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι των ειδικοτήτων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και ως αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που προβλέπονται από το νόμο για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ,  μπορούν να  υποβάλλουν αίτηση από 7-08-2015 μέχρι 14-08-2015 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.

 

Αιτήσεις υποβάλλονται  αυτοπροσώπως από τον υποψήφιο ή με συστημένη επιστολή με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και την (Παρασκευή)  14-08-2015 ή μέσω τρίτου προσώπου μόνο με εξουσιοδότηση. Στην περίπτωση αυτή ο εξουσιοδοτούμενος προσκομίζει και την αστυνομική του ταυτότητα.

 

Η σχετική πρόσκληση καθώς και υποδείγματα αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας:

http://pdede.sch.gr

 

Επισήμανση: Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους πίνακες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην οποία υποβάλλουν εκ νέου αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνον τα παρακάτω δικαιολογητικά :

 

α) Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων

β) Εφόσον έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα νέα πιστοποιητικά της κατηγορίας στην οποία ανήκουν, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου. Επισημαίνεται ότι η ιδιότητα αυτή πρέπει να συντρέχει και κατά το χρόνο πρόσληψης.

γ) Οι υποψήφιοι που είναι άτομα με αναπηρία, σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή είναι γονείς παιδιών με επ΄ αόριστον αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα πιστοποιητικά. Πιστοποιητικά χορήγησης ποσοστών αναπηρίας, που έχουν εκδοθεί πριν την 1/9/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των Νομαρχιών, της Περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, γίνονται δεκτά και μπορούν να χρησιμοποιούνται επ’ αόριστον, αν πρόκειται για επ’ αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους, χωρίς να απαιτείται εκ νέου εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α.

(Φ 80000/οικ.30002/1896/14-12-2011 Υ.Α.).

Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης του ΚΕ.Π.Α.

δ) Για τις περιπτώσεις που έχουν μεταβληθεί προσωπικά στοιχεία (Α.Δ.Τ., Α.Φ.Μ., Διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου κλπ), αυτά θα δηλώνονται υποχρεωτικά με υπεύθυνη δήλωση.

 

Σε περίπτωση που η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ζητήσει από τον υποψήφιο την εκ νέου προσκόμιση όλων των προβλεπομένων εγγράφων (τίτλων, πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ) ο υποψήφιος υποχρεούται να τα προσκομίσει.

Για την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας

Ακτή Δυμαίων 25Α & Σκαγιοπουλείου

26222 Πάτρα

Πληροφορίες στο τηλ.2610- 362400 & 2610-362417

 

4/6/15 Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πάτρα (ΠΕΑΚ 14/6/2015)

3rdPde

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής (ΠΔΕ) Ρομποτικής πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), στην Πάτρα, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας – ΠΔΕΔΕ (ΑΔΑ: 759Δ465ΦΘ3-7ΛΕ) και είναι προκριματικός του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (1276/Δ2/7-1-2015 ΥπαιΘ). Αξίζει να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος διαγωνισμός αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ, 6-8 Νοεμβρίου 2015.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ρομποτικοί εξερευνητές“. Στην Open κατηγορία, η αποστολή των ομάδων είναι: “Χρησιμοποιήστε ρομπότ για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν φυσικούς πόρους σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα”.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., με έδρα την Πάτρα, στηρίζοντας ευγενικά τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προσέφερε 2 ρομποτικά κιτς EV3, στο 17ο Δ.Σ. Αγρινίου και στο 50o Δ.Σ. Πατρών, ως επιστέγασμα των επιτυχημένων προσπαθειών τους στον αντίστοιχο Περιφερειακό διαγωνισμό για τα δημοτικά.

Το μότο του εφετινού, 3ου κατά σειρά ΠΔΕ, μάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην ανοικτή έκθεση Ρομποτικής, γιατί η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά! Ο διαγωνισμός ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν και με τις σχετικές διευκολύνσεις για τους Περιφερειακούς στην αρχική σελίδα του www.wrohellas.gr.

Τέλος, στην ιστοσελίδα Ρομποτική του επίσημου ιστολογίου της ΠΔΕΔΕ μπορείτε να βρείτε τα σχετικά αρχεία, το ενδεικτικό πρόγραμμα καθώς επίσης την αφίσα του διαγωνισμού.

 

12/5/15 Επίσκεψη στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Αντιπροσωπείας Διαθέσιμων Εκπαιδευτικών

 8_5_15 

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συνοδεύοντας τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς των Τεχνικών ειδικοτήτων και τομέων που επανασυστήνονται.

 

Η συνάντηση με το Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο έγινε σε θετικό κλίμα.

 

Ο κος Περιφερειακός στο καλωσόρισμά του επισήμανε στους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων ότι ο αγώνας τους ενάντια σε μια άδικη πολιτική δικαιώθηκε και επιστρέφουν στις θέσεις τους.

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων στην κατεύθυνση της έγκαιρης και ολοκληρωμένης απορρόφησής τους ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να θεωρηθεί ότι οι δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής με τη σειρά του επισήμανε πως θα εργαστεί και αυτός προς αυτή τη κατεύθυνση, αρχής γενομένης με την ολοκλήρωση των θεσμικών κειμένων και την ψήφιση των από το ελληνικό Κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους που θα ακολουθήσουν.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής  θα αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών ώστε να δρομολογηθούν, στο πλαίσιο που τον αφορά, βιώσιμες και ορθολογικές πρακτικές στο χώρο της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

11/5/15: Επίσκεψη στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Αντιπροσωπείας Εκπαιδευτικών στα Πλαίσια του Erasmus+

 6_5_15

 

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Πατρών, συνοδευόμενοι από 12 εκπαιδευτικούς IT (Informatik Technology) του σχολείου «Pinarbasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi» της Καππαδοκίας, της Τουρκίας. Η επίσκεψη των Τούρκων εκπαιδευτικών στην χώρα μας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ KΑ1 με τίτλο «’Unleash your creativity with open source hardware and software’’ όπου το 2ο ΕΠΑΛ Πατρών συμμετέχει ως φορέας υποδοχής με υπεύθυνο του προγράμματος τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Καράμπελα Παναγιώτη.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα γραφεία μας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος τους ενημέρωσε για το εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και για την οργανωτική λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

 

Ο κύριος Γιαννόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη συμμετοχή των σχολικών μονάδων της περιφέρειας σε διεθνή σχολικά δίκτυα με απώτερο σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία προάγουν την διαπολιτισμική επικοινωνία και τον διάλογο, στηρίζουν την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προάγουν την επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και προωθούν καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και προσεγγίσεις.

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν η Προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου και ο Προϊστάμενος του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής.

 

7/5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Ο  Διεθνής  Χαρτογραφικός  Οργανισμός  έχει  από  το  1993  καθιερώσει  το  βραβείο  «Barba Petchenik» σε μνήμη  τς Barba Petchenik, σημαντικής  χαρτογράφου  η οποία  κατά η διάρκεια  της  ζωής  της  εργαζόταν  πάνω  σε χάρτες  για  παιδά  και  μελέτησε  πως  τα παιδά  κατανοούν  τους  χάρτες.

 

Στόχος του βραβείου είναι να αναδείξει τις χαρτογραφικές απεικονίσεις του κόσμου που δημιουργούν οι μαθητές. Για τη φετινή σχολική χρονιά κλήθηκαν οι μαθητές/τριες να απεικονίσουν σε χάρτη τον τόπο τους  στον  σύγχρονο  κόσμο. Το  θέμα  του  διαγωνισμού  ήταν «Ο  τόπος  μου  στο  σημερινό  κόσμο»  (“My place in today’s world”). Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής  Ελλάδας  δια  των  τμημάτων  Επιστημονικής  & Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης  Π/θμιας  και  Δ/θμιας  Εκπ/σης σε συνεργασία με τους:  ­ Παύλο Σινιγάλια (Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04)  ­ Καραγιάνη Παναγιώτη (Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ70) ­ Ιωάννα Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης Δ/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ04.5)  ­ Πηνελόπη Σακοβέλη (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π/θμιας Εκπ/σης, ΠΕ70) προσκάλεσε  τους  εκπαιδευτικούς  (που υλοποιούν  Προγράμματα  Περιβαλοντικής  Εκπαίδευσης ή διδάσκουν μάθημα που περιλαμβάνει γεωγραφικές έννοιες ) να συμμετέχουν με τους/τις μαθητές/τριές  τους στον διεθνή διαγωνισμό.

 

Οι  μαθητές  κλήθηκαν να  δημιουργήσουν  χάρτη  τοποθετώντας  τον  εαυτό  τους  στον  σύγχρονο  κόσμο.  Μπορούσαν να  χρησιμοποιήσουν  οποιοδήποτε  «σύστημα  προβολής»  για  να  σχεδιάσουν  το  υλικό βάσης  (τα διεθνή σύνορα,  τις ακτές, κλπ). Έπρεπε  να δημιουργήσουν  ένα πρωτότυπο  έργο  είτε  χρησιμοποιώντας  παραδοσιακές  μεθόδους  (μολύβια,  μαρκαδόρους,  νερομπογιές,  κλπ)  είτε  σύγχρονες  ηλεκτρονικές μεθόδους (ένα πρόγραμμα υπολογιστή).

 

Οι συμμετοχές ήταν ατομικές ή ομαδικές με μέγιστο αριθμό μαθητών τους  3 (τρείς) ανά ομάδα. Οι εκπαιδευτικοί  που  ενδιαφέρθηκαν να  συμμετέχουν  με  ομάδες  μαθητών  τους  στο διαγωνισμό προσκλήθηκαν  σε  επιμορφωτική  συνάντηση  την  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015 στην  οποία  οι διοργανωτές  και  ο καθηγητής  Πανεπιστημίου  Πατρών  και  μέλος  της  Εληνικής  Χαρτογραφικής  Εταιρείας  κος  Παπάς  Βασίλειος ενημέρωσαν  αναλυτικά  τους  εκπαιδευτικούς  για  τους  όρους  του  διαγωνισμού.

 

Στο  διαγωνισμό  συμμετείχαν  7  Σχολεία  της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και  8  σχολεία  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 65 και 71 μαθητές  αντίστοιχα. Υποβλήθηκαν συνολικά 97 χάρτες (43 χάρτες από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και 54 χάρτες από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας).  Τα σχολεία που συμμετείχαν είναι: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 2ο Δ.Σ Πάτρας, 40ο Δ.Σ Πάτρας, 43ο Δ.Σ Πάτρας, Δ.Σ Βραχνεΐκων, 2 ο Δ.Σ Παραλίας Πατρών και Πρότυπο Πειραματικό Δ.Σ (2θεσιο) και Νηπιαγωγείο Μιντιλογλίου. Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση: 4ο Γυμνάσιο  Πάτρας,  9ο Γυμνάσιο  Πάτρας, 13ο Γυμνάσιο  Πάτρας, Πρότυπο  Πειραματικό  Γυμνάσιο  Πανεπιστημίου  Πατρών,  Γυμνάσιο  Λακόπετρας,  Γυμνάσιο  Μαζαρακίου, 2ο  Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών και Γυμνάσιο Σαγαιΐκων.

 

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών της Αχαΐας στο Διεθνή Διαγωνισμό (15 σχολεία, 97 χάρτες  από 136 μαθητές) και η εξαιρετική ποιότητα των χαρτών που δημιουργήθηκαν είχε ως αποτέλεσμα 3  χάρτες  να  προκριθούν  από  την Ελληνική  Χαρτογραφική Εταιρεία  και  να αποσταλούν ως  η Εθνική  συμμετοχή  στο Διεθνή διαγωνισμό που θα γίνει τον Αύγουστο του 2015 στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια  του  Διεθνούς  Χαρτογραφικού  Συνεδρίου  ICA (International Cartographic Conference)  όπου  και  θα  δοθoύν τα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού. Οι τρεις χάρτες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Διεθνή διαγωνισμό είναι δημιουργίες

3erga

Ελπίζουμε  σε  μια  διάκριση  και  στο  διεθνή  διαγωνισμό  αφού  τα  έργα  των  μαθητών  μας  εντυπωσίσαν τους Έλληνες κριτές  με τη φαντασία κι την ευρηματικότηα των μαθητών/τριών. Θέλοντας να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συμμετέχοντες προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε ειδική  έκθεση  το Φθινόπωρο  του 2015 προκειμένου  να εκτεθούν  όλες οι δημιουργίες  των μαθητών/τριών μας και δούμε όλοι τον τόπο μας στο σημερινό κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

 

4/5/2015 Πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός»

 

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο «Porto Rio» στο Ρίο Πατρών η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την Ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

XristopoulouGiannopoulos

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τον  Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου κ. Βασίλη Μαστρογιάννη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…Η προστασία των παιδιών από τις επιθέσεις είναι προληπτική, είναι κοινωνική, είναι αποτρεπτική, είναι σημαντική, είναι η σύγχρονη μορφή απλώματος του χεριού της Αστυνομίας προς τη κοινωνία, προς την οικογένεια, προς το δάσκαλο, προς το ίδιο το παιδί….

…Για αυτό πρέπει όλοι μας, ως γονείς, ως δάσκαλοι, να προσέχουμε, ο εχθρός σε αυτή τη περίπτωση δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι το διακύβευμα και αυτή είναι η γραμμή άμυνας μας.»

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος.

Το θέμα της Ημερίδας ανέπτυξαν με κατά γενική ομολογία εξαιρετικές εισηγήσεις, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σφακιανάκης Εμμανουήλ και Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της ίδιας Υπηρεσίας, οι ψυχολόγοι της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ (Ε.Κ.) Ιωάννα Τσάκωνα και Υπαστυνόμος Α’ (Ε.Κ.) Θεοδώρα Χασάπη,  οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κα Σοφία Χριστοπούλου, Προϊστάμενη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δ.Ε. με έδρα την Πάτρα κ. Νικόλαος Μάνεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, κ. Αντώνιος Χαροκόπος ενώ τον συντονισμό της ημερίδας πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Δημήτριος Δριβίλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, καθώς και τα προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων  Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας.
Την Ημερίδα παρακολουθήσαν Στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι και Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Δομών, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων), μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

periferΟ Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή του, για την εξαίρετη συνεργασία τόσο με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποστέλλει ανοιχτή πρόσκληση για μελλοντικές εποικοδομητικές συνεργασίες προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς με απώτερο σκοπό την υλοποίηση καρποφόρων δράσεων για το σύνολο της μαθητικής και εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

 

PosterSB22/4/15> Σχολική Βία: Live streaming

 

Σας ενημερώνουμε ότι το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω της υπηρεσίας ζωντανών μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (live streaming).

 

Poster-32×47-Preview

ProgramaErgasiwnA5

Μετά το τέλος του επιμορφωτικού σεμιναρίου, όλες οι ομιλίες των εισηγητών του σεμιναρίου, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.stop-bullying.gr σε μορφή video προσβάσιμες από όλους.