afisa28_01Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής  Ελλάδας  (ΠΔΕΔΕ) και η Ομάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕΔΕ (ΟΕΠ- ΠΔΕΔΕ) διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων της Ηλείας στο νέο πρόγραμμα ERASMUS+ για το σχολικό έτος 2015-2016 την Τετάρτη, 28/1/2015 και ώρες 8:30-13:30 στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (είσοδος 28ης Οκτωβρίου ή/ και Μανωλοπούλου, έναντι Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου)

Η ημερίδα αποσκοπεί αφενός,  στην ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με την οργάνωση, το σκοπό και τους στόχους του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος, αφετέρου, στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την υποβολή αιτήσεων.

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν οι Διευθυντές/ τριες των σχολικών μονάδων της Ηλείας καθώς και ένας εκπαιδευτικός από την κάθε σχολική μονάδα ο οποίος ενδιαφέρεται να εμπλακεί ενεργά. Όσον αφορά τα 2/θ και 3/θ Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία στην ημερίδα μπορεί να συμμετάσχει ο Προϊστάμενος/νη της σχολικής μονάδας αρκεί να μην παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία της.

Επίσης, στην ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας της Ηλείας προκειμένου αφενός να συνδράμουν στην διάχυση της ενημέρωσης και αφετέρου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης

Παρακαλούνται όπως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές/ τριες των σχολικών μονάδων διευκολύνουν τη συμμετοχή των προαναφερόμενων εκπαιδευτικών.

Τις ερχόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τις ακριβείς ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής των ενημερωτικών ημερίδων σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα.

ID-100272272statsBlg

1710 Αναρτήσεις, 

32 Σελίδες, 

159 Ετικέτες Ένας κύκλος κλείνει για το παρόν ιστολόγιο, τελευταία ανάρτηση στην παρούσα μορφή: 22/01/2010 – 22/01/2015.

Από 23 Ιανουαρίου σε νέα μορφή, ενοποιημένο σε ;;; μείνετε συντονισμένοι γιατί κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή!

Την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 παρουσιάστηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ανέλαβε καθήκοντα ενώπιον του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρου Μπαρή, παρουσία της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφίας Χριστοπούλου, η νέα Σχολική Σύμβουλος  Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής με έδρα την Πάτρα, κ. Πολυξένη Κοτρέτσου. Η ανωτέρω Σχολική Σύμβουλος τοποθετείται με θητεία έως και τις 31 Αυγούστου 2015.

Με αφορμή την τοποθέτηση της ο κ. Μπαρής εξέφρασε την αμέριστη χαρά και ικανοποίησή του για την προσθήκη μίας ακόμη πολύτιμης συνεργάτιδας στο ήδη υπάρχον εξαιρετικό δυναμικό Σχολικών Συμβούλων που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με απώτερο σκοπό το όφελος της μαθητικής κοινότητας ενώ δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται υποστηρικτής και συμπαραστάτης στην κάθε της προσπάθεια.

AigidaWRO15

kpgΑπό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, των γλωσσών: Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής για τα επίπεδα : α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική και γ) Γ1 «πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα, που πραγματοποιήθηκαν στις 08 και 09 Νοεμβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

1) το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: http://kpgresults.it.minedu.gov.gr

Στην παραπάνω ιστοσελίδα αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός).

2) τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Oι επιτυχόντες αναμένεται ότι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, εντός διμήνου, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του.

Για την υπουργική απόφαση πατήστε εδώ.

Σας πληροφορούμε ότι από το 2015 αλλάζει ο τρόπος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα σεμινάρια Pestalozzi του Συμβουλίου της Ευρώπης και εφεξής οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Α’ Φάση:Ηλεκτρονική Υποβολή αίτησης και προεπιλογή υποψηφίων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης: http://programme-pestalozzi.ext.coe.int/, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων (detailed guidelines for the application procedure) καθώς και τα προσφερόμενα σεμινάρια για το Α’ εξάμηνο 2015 με αναλυτική περιγραφή.

Β΄ Φάση: Υποβολή δικαιολογητικών από τους υποψηφίους που έχουν προεπιλεγεί.

Όπως ήδη αναφέραμε η υπηρεσία μας προεπιλέγει 5 υποψήφιους, ενώ η τελική επιλογή γίνεται από τη διοργανώτρια χώρα. Η προεπιλογή γίνεται με κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.(γλωσσομάθεια επιπέδου τουλάχιστον Γ1, να περιλαμβάνεται στην ομάδα-στόχο του εκάστοτε σεμιναρίου, σωστή και πλήρης συμπλήρωση της αίτησης, να μην έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Pestalozzi τα τελευταία δύο χρόνια)

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο σεμιναρίων Pestalozzi_2015

MoElogoΚλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας.
Συγκεκριμένα, για όσες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας οι διευθυντές τους καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωσή των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.
Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, η οποία απεστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεση τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.