Nativity-Giotto

kalantaPDEDEΤα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλε η Χορωδία Νηπιαγωγών Αχαΐας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων  έψαλλαν το πρωί της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου, στον Αν. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρο Μπαρή, η Χορωδία Νηπιαγωγών Αχαΐας με υπεύθυνη την Μαρία Ρέντιτ, παρουσία των Προϊστάμενων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκου Μάνεση και κ. Σοφίας Χριστοπούλου και όλου του προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Εκτός των παραδοσιακών καλάντων, η Χορωδία των Νηπιαγωγών τραγούδησε και άλλες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό την συνοδεία μουσικών οργάνων, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερα εορταστικό τόνο στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μπαρής τους ευχαρίστησε θερμά, προσέφερε παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Ειρήνη, Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία.

Άλλη μία επιτυχία σχολείου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ήρθε να επισφραγίσει πριν το τέλος του 2014 την εξαιρετική δουλειά που καταβάλουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές της περιφέρειάς μας.  Αυτή τη φορά, από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών το οποίο συμμετείχε στην Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Θα πω την ιστορία σου, οι μαθητές αφηγούνται ιστορίες προσφύγων…». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων και η μαθήτρια Καραθανασοπούλου Νεφέλη με την προτροπή της καθηγήτριάς της κ. Καδά Ελένης, κλάδου ΠΕ02, απέσπασε το ένα από τα δύο Πανελλήνια Βραβεία στην κατηγορία Γραπτά Κείμενα-Γυμνάσιο.

 Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν η προβολή της ανθρώπινης ιστορίας που κρύβεται πίσω από τα εκατομμύρια πρόσφυγες που, στο πρόσφατο ή το μακρινό παρελθόν, αναγκάστηκαν, λόγω πολέμου ή διώξεων, να αλλάξουν τη ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη. Το θέμα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς το 2014 ήταν ίσως η χρονιά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού με ζωγραφική και έκθεση αντίστοιχα και με αφίσα-κολάζ, καθώς και μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου και της Α’ Τάξης Λυκείου με γραπτό κείμενο, οπτικοακουστικό μήνυμα-βίντεο , ή photo story. Επίσης, στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Ακολουθεί το βραβευμένο κείμενο της Καραθανασοπούλου Νεφέλης:

«Πάνε κι έρχονται καράβια
φορτωμένα προσφυγιά
βάψαν τα πανιά τους μαύρα
τα κατάρτια τους μαβιά

Πού να βρίσκεται ο πατέρας
ψάχνει η μάνα για παιδιά
μας εσκόρπισε ο αγέρας
σ” άλλη γη σ” άλλη στεριά» Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

19-12-2014Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ανέλαβε καθήκοντα ενώπιον του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρου Μπαρή, παρουσία της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφίας Χριστοπούλου, η νέα Σχολική Σύμβουλος  Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ12.10-Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων με έδρα την Πάτρα, κ. Σταυρούλα Κολιοπούλου. Η ανωτέρω Σχολική Σύμβουλος τοποθετείται με θητεία έως και τις 31 Αυγούστου 2015.

Με αφορμή την τοποθέτηση της ο κ. Μπαρής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κ. Κολιοπούλου θα σταθεί  αρωγός στον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, παρέχοντάς τους ουσιαστική συμβουλευτική υποστήριξη και παιδαγωγικό προσανατολισμό. Επίσης δήλωσε την αμέριστη χαρά και ικανοποίησή του για την προσθήκη μίας ακόμη πολύτιμης συνεργάτιδας στο ήδη υπάρχον εξαιρετικό δυναμικό Σχολικών Συμβούλων που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με απώτερο σκοπό το όφελος της μαθητικής κοινότητας ενώ δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται υποστηρικτής και συμπαραστάτης στην κάθε της προσπάθεια.

MoElogoΠροσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Δασκάλων ΕΑΕ, Νηπιαγωγών ΕΑΕ) και Δασκάλων στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές 9 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50), 63 Δάσκαλοι ΠΕ70 και 19 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη – συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 οπότε και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Ως εκ τούτου, λόγω της ανωτέρω οριζόμενης ημερομηνίας ανάληψης υπηρεσίας, οι διατάξεις της παρ.17.α του άρθρου 59 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118/Α΄/24.05.2011) περί κυρώσεων στην περίπτωση μη ανάληψης/παραίτησης αναπληρωτών, ισχύουν από την επομένη.

Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.

Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

MoElogoΠρόσληψη 37 προσωρινών αναπληρωτών με μειωμένο ωράριο κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50 και ΠΕ04.01.50, Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3», του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται οι πίνακες των ονομάτων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσηςκλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50 και ΠΕ04.01.50, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3», του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Ως εκ τούτου, λόγω της ανωτέρω οριζόμενης ημερομηνίας ανάληψης υπηρεσίας, οι διατάξεις της παρ. 17.α του αρ. 59 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118Α”) περί κυρώσεων στην περίπτωση μη ανάληψης/παραίτησης αναπληρωτών, ισχύουν από την επομένη.

Ο αριθμός των προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 37.

Για τον πίνακα πατήστε εδώ.