Φιλοξενώντας πρόσφυγες από την Ισπανία

Στα πλαίσια του έργου eTwinning “The swallow is an immigrant or a refugee” (Το χελιδόνι, πρόσφυγας ή μετανάστης;), οι μαθητές της τάξης μας και το σχολείο της Ισπανίας στο Σαν Βινσέντε, συνεργάζονται ώστε να ευαισθητοποιηθούν στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά σήμερα λόγω των πολέμων που γίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Παρουσίαση συνεργασίας με Ισπανία

Μία από τις δραστηριότητες αυτές είναι να δημιουργήσουν φανταστικούς ήρωες-παιδιά, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν επειδή στη χώρα τους γίνεται πόλεμος και έχουν χάσει τις οικογένειές του. Οι μαθητές από το σχολείο μας έχουν φτιάξει τη Στέλλα, η οποία πηγαίνει να βρει καταφύγιο στην Ισπανία. Εκεί την υποδέχονται οι HUGO-JAVIER-JOELLE-CRISTINA-ALEJANDRO-ABSALÓN.

Από την άλλη, από την Ισπανία έρχονατι τα παιδιά, Μάρτα, Γκουστάβο ακι Ρομπέρτο, τους οποίους καλούνται να βοηθησουν οι δικοί μας μαθητές.

Τα παιδιά καλούνται να προσφέρουν στέγη, φαγητό, ρούχα και παιχνίδια, αλλά και να δείξουν στα παιδιά ότι οι ανθρώπινες αξίες εξακολουθούν να υπάρχουν και ότι μπορούν να νικήσουν τη φρίκη του πολέμου και την αδιαφορία της εποχής μας.

Η συνεργασία συνεχίζεται και με άλλες δράσεις.