Ο σεισμογράφος – woofer

Μετατρέψτε ένα παλιό ηχείο σε αξιόπιστο σεισμογράφο και παρακολουθήστε την τοπική σεισμική δραστηριότητα.

Δείτε ένα σχετικό άρθρο: http://www.scienceinschool.org/2012/issue23/earthquakes/greek

Κατεβάστε τις οδηγίες κατασκευής: http://www.scienceinschool.org/repository/docs/issue23_earthquakes_instructions_greek.pdf

Η φωτογραφική μηχανή – φασματογράφος

Μετατρέψτε τη φωτογραφική σας μηχανή σε εργαστηριακό φασματογράφο και κάνετε χημικές αναλύσεις παρόμοιες με αυτές που μπορείτε να κάνετε με ένα κλασσικό οπτικό φασματογράφο!

Κατεβάστε το αρχείο: http://users.sch.gr/pbazanos/spectroscopy/files/spectroscopy2.pdf

Φασματοσκοπία για μικρούς μαθητές

Χρησιμοποιώντας ένα CD μπορείτε να εισάγετε τους μικρούς μαθητές σας (και όχι μόνο) στον κόσμο της φασματοσκοπίας και της φασματοσκοπικής ανάλυσης.

Κατεβάστε το αρχείο: http://users.sch.gr/pbazanos/spectroscopy/files/spectroscopy1.pdf

7οι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2012 στο Ε.Κ.Φ.Ε Αιγάλεω οι 7οι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Η εργασία που παρουσίασα (Απλός και πρακτικός σεισμογράφος – Ανάγλυφο του Μεσογειακού χώρου για την οπτικοποίηση μερικών ζητημάτων σχετικά με τους σεισμούς) επιλέχθηκε μαζί με άλλες οκτώ εργασίες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Science on Stage 2013 που θα γίνει στο Slubice της Πολωνίας τον Απρίλιο του 2013.

Διεθνές Έτος Χημείας

Στις 11 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών για το Διεθνές Έτος Χημείας 2011. Στην εκδήλωση ο εκπαιδευτικός του σχολείου Παντελής Μπαζάνος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη Χημεία και ομάδα μαθητών διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του καθηγητή Χημείας Αναστάσιου Βάρβογλη “Η λογοτεχνία της Χημείας”.