Μετατρέψτε ένα παλιό ηχείο σε αξιόπιστο σεισμογράφο και παρακολουθήστε την τοπική σεισμική δραστηριότητα.

Δείτε ένα σχετικό άρθρο: http://www.scienceinschool.org/2012/issue23/earthquakes/greek

Κατεβάστε τις οδηγίες κατασκευής: http://www.scienceinschool.org/repository/docs/issue23_earthquakes_instructions_greek.pdf

Comments 0 σχόλια »

Μετατρέψτε τη φωτογραφική σας μηχανή σε εργαστηριακό φασματογράφο και κάνετε χημικές αναλύσεις παρόμοιες με αυτές που μπορείτε να κάνετε με ένα κλασσικό οπτικό φασματογράφο!

Κατεβάστε το αρχείο: http://users.sch.gr/pbazanos/spectroscopy/files/spectroscopy2.pdf

Comments 0 σχόλια »

Χρησιμοποιώντας ένα CD μπορείτε να εισάγετε τους μικρούς μαθητές σας (και όχι μόνο) στον κόσμο της φασματοσκοπίας και της φασματοσκοπικής ανάλυσης.

Κατεβάστε το αρχείο: http://users.sch.gr/pbazanos/spectroscopy/files/spectroscopy1.pdf

Comments 0 σχόλια »

Πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2012 στο Ε.Κ.Φ.Ε Αιγάλεω οι 7οι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Η εργασία που παρουσίασα (Απλός και πρακτικός σεισμογράφος – Ανάγλυφο του Μεσογειακού χώρου για την οπτικοποίηση μερικών ζητημάτων σχετικά με τους σεισμούς) επιλέχθηκε μαζί με άλλες οκτώ εργασίες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Science on Stage 2013 που θα γίνει στο Slubice της Πολωνίας τον Απρίλιο του 2013.

Comments 0 σχόλια »

Στις 11 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών για το Διεθνές Έτος Χημείας 2011. Στην εκδήλωση ο εκπαιδευτικός του σχολείου Παντελής Μπαζάνος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη Χημεία και ομάδα μαθητών διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του καθηγητή Χημείας Αναστάσιου Βάρβογλη «Η λογοτεχνία της Χημείας».

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων