Εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου -Safer Internet Day (SID) 2023

0

Συγγραφέας: ΠΟΠΗ ΠΑΤΣΑΤΖΗ | Κατηγορία Ασφάλεια στο Διαδίκτυο | , στις 01-02-2023

sid1

Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 οι μαθητές  του σχολείου μας θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από συζητήσεις, παραδείγματα ψευδών ειδήσεων και παιχνίδια κουίζ. Τα παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δράσης θα συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/2/2023 και ώρα 10:00-11:00.

Η εκδήλωση για το SID 2023  τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 4ο ΔΣ Γλυφάδας την Πέμπτη 9/2/2023 με τις Ε και ΣΤ τάξεις.  Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι εκπαιδευτικοί Πατσατζή Π., Σάλλακα Θ., Παλαιολόγου Σ. και Βασιλειάδου Ε..

SID 2023 E

SID 2023 ST

Στους μαθητές που συμμετείχαν απονέμεται ο ακόλουθος έπαινος:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Βρείτε το 4ο ΔΣ Γλυφάδας στον χάρτη υποστηρικτών SID 2023 εδώ.

Την εβδομάδα SID 2023 η εκπαιδευτικός Πατσατζή Π. ΠΕ86 ενημέρωσε τους μαθητές, διερεύνησε και συζήτησε μαζί τους τα παρακάτω:

Α’ – Β’ Τάξη

  1. Ο @Παπάκης Νετέκτιβ!

Γ’ -Δ’ Τάξη

  1. Αλήθεια ή ψέμα στο διαδίκτυο

Ε’-ΣΤ’ Τάξη

  1. H Παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο με απλά λόγια!
  2. Quiz Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό; (για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)

Λίγα λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 7/02/2023 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

SID2023

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση