Έρχονται τα ελαστικά δίχως αέρα

26 Νοεμβρίου 2014

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής των «Tweels»

Ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο στο οποίο θα κατασκευάζονται ελαστικά δίχως αέρα! Πρόκειται για μια μονάδα στη Βόρεια Αμερική το άνοιγμα της οποία ανακοίνωσε η Michelin. Η γνωστή εταιρεία θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο τα επαναστατικά ελαστικά που ακούν στο όνομα «Tweels».Το ελαστικά Tweel αποτελεί ένα συνδυασμό ελαστικού και τροχού που παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή από τη Michelin το 2015.Το πέλμα του Tweel «στηρίζεται», αντί του περιεχόμενου αέρα, από ελαστικές πλευρικές ταινίες που το διατρέχουν εγκάρσια. Η ελαστικότητά τους προσφέρει την αποσβεστική λειτουργία που στα συμβατικά λάστιχα επιτελεί ο αέρας.

Σύμφωνα με τη Michelin, το Tweel αντέχει τρεις φορές περισσότερο από τα συμβατικά ελαστικά και σε αντίθεση με αυτά, το πέλμα μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να απαιτείται να αλλάξει όλη η μονάδα.

(πηγή Newsbeast)

Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri) – Συνταγή

25 Νοεμβρίου 2014

Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 πακέτο φύλλο καταϊφι (½ κιλό)
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 400 γρ τυρι dil η (ανθότυρο, ή τυρί κρέμα,ή  μοτσαρέλα)
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • χυμό απο 1/2 λεμόνι (λίγο λιγότερο)
  • 1/2 κούπα επιπλέον βούτυρο για τα ταψάκια και το ράντισμα
  • ½ φλ. φιστίκια αιγίνης τριμμένα
  • ½ κουταλάκι βανίλια (εάν θέλετε)

Πως φτιάχνουμε το κιουνεφέ :

  1. Παίρνουμε ενα ψαλίδι και κόβουμε το καταϊφι στα διπλώματα ώστε να μην έχουμε πολύ μακριές ίνες.
  2. Βάζουμε το κομένο καταϊφι σε μπωλ ή σε ταψάκι και το μαδάμε/ξεμπλέκουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το τυρί μας σε πολυ λεπτές φέτες/φλύδες.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε.
  5. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω απο το “ξασμένο” καταϊφι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  6. Χωρίζουμε το καταϊφι σε τέσσερα μέρη (δόσεις).
  7. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι μιας χρήσης 20 εκ και απλώνουμε το μισό απο το καταϊφι της μίας δόσης. Το πιέζουμε με το χέρι μας καλά, ώστε να γίνει επίπεδο και να πάρει το σχήμα του ταψιού.
  8. Βάζουμε το 1/4 απο το τυρί σε φλύδες, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια στρώση τυριού.
  9. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή δόση καταϊφιού και ξαναπιέζουμε ώστε να είναι όσο γίνεται πιο συμπαγές.
  10. Ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο
  11. Επαναλαμβάνουμε για τα υπολοιπα 3 ταψάκια/δόσεις
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 β. για 45-50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
  13. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι να βράσουν για 2-3 λεπτά (απο την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει)
  14. Βγάζουμε το γλυκό μας απο το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το ήδη κρύο σιρόπι.
  15. Πασπαλίζουμε με λίγα φυστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε

kiounefe