ΘΑΥΜΑ ΖΩΗΣ

Σερφάροντας στο net βρήκα το ακόλουθο άρθρο. Περιγραφή: Η φωτογραφία είναι ενός μωρού 21 εβδομάδων, πριν ακόμη γεννηθεί, το όνομα του οποίου είναι Samuel Armas και είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη από την οποία δεν θα επιζούσε με τίποτα, παρά μόνον αν το χειρουργούσαν … στην κοιλιά της μητέρας του.
(περισσότερα…)

Μνημειώδη γνωμικά του Einstein

 1. Η επαφή με το μυστήριο είναι η ωραιότερη εμπειρία του ανθρώπου.
 2. Τι ξέρει το ψάρι για το νερό, που μέσα του περνά ολόκληρη τη ζωή του;
 3. Η απάντηση είναι «ναι» ή «όχι», ανάλογα με την ερμηνεία.
 4. Αν είχα καταλάβει από πριν την έννοια του χρόνου, θα είχα γίνει ωρολογοποιός.
 5. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο θεός παίζει ζάρια στο Σύμπαν.
 6. Πιστεύω πως η αγάπη είναι πολύ καλύτερος δάσκαλος από την αίσθηση καθήκοντος.
 7. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ταλέντο. Απλώς, είμαι με πάθος περίεργος.
 8. Δεν ενδιαφέρομαι για διδακτορικά… τη βαρέθηκα όλη αυτή την κωμωδία.
 9. Για να με τιμωρήσει για την περιφρόνησή μου στις αυθεντίες, η μοίρα έκανε κι εμένα μια αυθεντία.
 10. Πιστεύω στο θεό του Σπινόζα, που αποκαλύπτει τον εαυτό του στη σοφή αρμονία του κόσμου, και όχι σ’ έναν θεό που ασχολείται με τις τύχες και τις πράξεις των ανθρώπων.
 11. Στη διάρκεια της ζωής μου έμαθα ένα πράγμα: Ότι όλη μας η επιστήμη, σε σύγκριση με την πραγματικότητα, είναι πρωτόγονη και παιδαριώδης – αλλά παρόλ’ αυτά είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε.

Η τελευταία συνέντευξη του Άλμπερτ Αϊνστάιν

O Aλμπερτ Αϊνστάιν στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε το 1955 αναφέρει: «Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα»

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ

Σ’ ένα χωριό στη Σκοτία, αρχές του 1890. Μια βροχερή και χειμωνιάτικημέρα, όπως σχεδόν όλες. Ο γεροδεμένος άντρας καταγινόταν στο χωράφι του,προσπαθώντας έτσι να κερδίσει τον επιούσιο για την οικογένειά του. Ξαφνικάάκουσε μια φωνή να καλεί σε βοήθεια από το γειτονικό βάλτο. Αμέσως οφτωχός αγρότης παράτησε τα εργαλεία του και έτρεξε προς τα εκεί, όπουβρήκε ένα νέο αγόρι χωμένο ως τη μέση στη λάσπη να κραυγάζει απελπισμέναπροσπαθώντας να ελευθερωθεί.Ο αγρότης καθησύχασε το αγόρι και σε λίγο κατάφερε να το τραβήξει απ’ τηλάσπη, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο.Την επόμενη μέρα μια πολυτελής άμαξα έφτασε στο σπίτι του. Ένας πλούσιοςκαι όπως φαινόταν από αριστοκρατική γενιά άντρας κατέβηκε και συστήθηκε ωςο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης.»Θέλω να σας ανταμείψω. Σώσατε τη ζωή του γιου μου» είπε ο καλοντυμένοςάντρας στον αγρότη. «Δεν μπορώ να δεχτώ πληρωμή γι’ αυτό που έκανα», τουαπάντησε εκείνος. Την ίδια στιγμή ο μικρός γιος του αγρότη βγήκε στηνπόρτα του φτωχικού τους.»Είναι γιος σας;» Ρώτησε ο επισκέπτης. «Μάλιστα» απάντησε με υπερηφάνεια οαγρότης. «Τότε σας προτείνω κάτι: Να μου επιτρέψετε να προσφέρω στο γιοσας την ίδια εκπαίδευση με το δικό μου, που χωρίς τη δική σας παρέμβαση δεθα ζούσε». Ο αγρότης δέχτηκε με μεγάλη χαρά κι έτσι ο γιος του φοίτησε στακαλύτερα σχολεία και στο τέλος πήρε το δίπλωμά του από την Ιατρική Σχολήτου Νοσοκομείου St. Marie του Λονδίνου. Μέσα σε λίγα χρόνια ήταν ένας απότους πιο ξακουστούς γιατρούς του κόσμου.Πολύ αργότερα ο γιος του αριστοκράτη άντρα που είχε σωθεί μικρός στοβάλτο, προσβλήθηκε από πνευμονία. Κόντεψε να πεθάνει, όμως σώθηκε χάρηστην πενικιλίνη που είχε εφεύρει ο διάσημος πλέον γιατρός, ο γιος τουφτωχού αγρότη. Το όνομά του; Αλέξανδρος Φλέμινγκ. Το όνομα του γιου τουαριστοκράτη `Αγγλου που σωζόταν για δεύτερη φορά από την ίδια οικογένεια;Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. . .

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
Υπάρχουν πέντε σπίτια πέντε διαφορετικών χρωμάτων.Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας.Οι πέντε ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού.Καπνίζουν μία συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο.’Ολοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια,διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών.Η ερώτηση είναι: Ποιος έχει το ψάρι; ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Ο Αγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.2. Ο Σουηδός έχει σκύλο.3. Ο Δανός πίνει τσάι.4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.6. Αυτός που καπνίζει Pall mall εκτρέφει πουλιά.7. O ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ’ αυτόν που έχει γάτες.11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σ’ αυτόν που καπνίζει Dunhill.12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει BluemaSters πίνει μπύρα.13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πΙνει νερό.
Ο Αϊνστάιν έγραψε αυτό το γρίφο στον 20ό αιώνα. Υποστήριξε ότι το 98%των ανθρώπων δε μπορούν να τον λύσουν.


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων