Το «μύρισε Χριστούγεννα» δεν είναι κλισέ. Καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές, τα σπίτια μας μυρίζουν Χριστούγεννα: κανέλα, γαρίφαλο, ψημένο ψωμί, μπέικον, κονιάκ, φρέσκο βούτηρο, ροδόνερο, μοσχοκάρυδο, τζίτζερ, καπνό ξύλου, σοκολάτα, έλατο, φλούδα πορτοκαλιού. Φέρνουν στο μυαλό μας όλη αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα που μας κάνει πιο χαρούμενους κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Περικλείουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, ενώ η μυρωδιά τους είναι γλυκιά και λαχταριστή. Τα είδη γλυκών είναι απίστευτα πολλά και με τα βίας αντιστεκόμαστε τον πειρασμό. Αλλά δεν πειράζει, τα Χριστούγεννα είναι μόνο μία φορά το χρόνο και δικαιολογούνται αυτοί οι πειρασμοί…. Δεν υπάρχει λόγος να τα στερηθούμε.
Μία γλυκιά ιδέα για Χριστουγεννιάτικους εύκολους αλλά νόστιμους κουραμπιέδες ακολουθεί.
Υλικά:
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο βούτυρο
- 2 κρόκοι
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 60 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
- 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο)
όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,για το ψήσιμο στους 170 C για 35 περίπου λεπτά. Τα ψεκάζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ