FULBRIGHT 2016

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΗΛΙΝΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. COSMETICS AND THEIR USE DURING AGES. PRODUCTION OF COSMETICS AND CLAY VESSELS IN THE SCHOOL LAB

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/FULBRIGHT-2016.pdf

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο FULBRIGHT 2016

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2016.

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-POSTER-2016.pdf

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2016

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2015

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-POSTER-2015.pdf

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2015

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2016

ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ 2015-2016 ΤΟΥ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2016

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/ΒΡΑΔΙΑ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ-2016.pdf

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2016

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015 Β ΜΕΡΟΣ

ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ 2014-2015 ΤΟΥ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/ΒΡΑΔΙΑ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ-2015-Β.pdf

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015 Β ΜΕΡΟΣ

ΖΑΝΝΕΙΟ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015 (Α ΜΕΡΟΣ)

ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014-2015 ΤΟΥ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015

https://blogs.sch.gr/nzikoschem/files/2018/12/ΒΡΑΔΙΑ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ-2015-Α.pdf

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΖΑΝΝΕΙΟ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2015 (Α ΜΕΡΟΣ)

ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ 100% ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ

 

  • 500 gr λάδι καρύδας
  • 85 gr νερό
  • 76 gr NaOH
  •  Aloe vera (gel) 85 gr
  • Άρωμα 2 % του βάρους (περίπου 14 gr)
  • Συσκευή ανάμειξης
  • Πλαστικά δοχεία
  • Θερμόμετρο
  • Καλούπι σιλικόνης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αν το έλαιο δεν είναι σε υγρή μορφή το θερμαίνουμε για να αποκτήσει. Στη συνέχεια διάλυση του στερεού NaOH στο μείγμα νερού – aloe vera (θερμοκρασία στους 40 oC). Κατόπιν ανάμειξη του διαλύματος ΝαΟΗ και aloe vera με το λάδι καρύδας στο υδρόλουτρο σε θερμοκρασία  40 oC με συνεχή ανάδευση για 20 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθήκη χρώματος και αρώματος και τοποθέτηση στα καλούπια. Το σαπούνι σκληραίνει σε 12-18 ώρες και ωριμάζει σε 6-8 εβδομάδες.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ 100% ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗΣ 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗΣ 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 2

ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΥΛΙΚΑ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ